REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Curtea de Apel Constanța a anulat o licitație la Universitatea Ovidius

Curtea de Apel Constanța a anulat o licitație la Universitatea Ovidius

Mirela PASCAL 20 martie 2023 | 00:00 4226

Justiția din Constanța a anulat o licitație la Universitatea Ovidius, după ce una din firmele participante, Transguard Security SRL, a invocat nereguli la procedura de atribuire. Curtea de Apel a anulat rezultatul procedurii, așa că asocierea câștigătoare, Alfaro Security SRL- Dialfa Security SRL, din Galați, scapă contractul printre degete.

Curtea de Apel Constanta a anulat o licitatie la Universitatea Ovidius

Universitatea Ovidius continuă să dea, pe bandă rulantă, contracte pentru servicii de pază, firmelor de casă Alfaro Security SRL- Dialfa Security SRL, ambele din Galați, deținute de același om de afaceri, Liviu Alexandru Mănăilă. Ultimul contract atribuit „prietenilor” universității a fost, iată, anulat, după ce ofertantul perdant, Transguard Security SRL, a contestat procedura. S-a pus la îndoială legalitatea procedurii de atribuire, invocându-se încălcarea principiilor fundamentale ce stau la baza achiziţiei publice, consacrate de art. 2 alin. (2) din Legea nr. 98/2016, deoarece oferta acesteia este inacceptabilă şi neconformă sub aspectul propunerii tehnice şi neconformă sub aspectul propunerii financiare. Oferta câștigătoare conţine preţuri care nu pot fi justificate, consideră Transguard Security, care a cerut obligarea Universității Ovidius la reluarea procedurii de atribuire, în sensul reevaluării ofertei depuse de câștigătoare, care este o asociere formată din trei societăți, şi continuarea procedurii în vederea desemnării ofertei câştigătoare şi perfectării contractului de achiziţie publică. Societatea perdantă a mers în instanță, iar Curtea de Apel Constanța a anulat procedura.

Curtea de Apel Constanta a anulat o licitatie la Universitatea Ovidius

Admite contestaţia. Anulează rezultatul procedurii de atribuire comunicat cu adresa nr.1459/21.12.2022, raportul procedurii înregistrat sub nr.18843/21.12.2022 şi toate actele subsecvente acestora. Obligă autoritatea contractantă să reevalueze oferta tehnică şi financiară a asocierii ofertante Alfaro Security SRL – Dialfa Security – X Serv SRL, potrivit considerentelor prezentei hotărâri. Respinge cererea de intervenţie formulată de Alfaro Security SRL. Obligă autoritatea contractantă în favoarea contestatoarei Transguard Security SRL la plata sumei de 3.570 lei, reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocat”, se arată în minuta instanței, din 16 martie. Precizăm că decizia este definitivă și nu poate fi atacată.

Curtea de Apel Constanta a anulat o licitatie la Universitatea Ovidius

Că procedura nu a fost atribuită în condiții legale au constat și cei de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care a admis contestația firmei din Constanța, a anulat actele privind decizia de stabilire a ofertei Alfaro Security SRL ca fiind câștigătoare, precum și comunicările privind rezultatul procedurii.

Curtea de Apel Constanta a anulat o licitatie la Universitatea Ovidius

Universitatea Ovidius a fost obligată, pe 31 ianuarie, ca în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept, stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește oferta Alfaro Security SRL, să emită un nou raport al procedurii și să comunice rezultatul acesteia. Cel mai probabil, rezultatul a fost același.

Soția lui Bogdan Niță, șefa achizițiilor din Universitatea Ovidius

Precizăm că responsabilă de achizițiile Universității Ovidius este Mihaela Niță, soția lui Bogdan Niță. Niță a fost șeful CT Bus câțiva ani, până în 2021, atunci când și-a dat demisia din funcție… ca să nu fie demis! Soția sa, Mihaela, a plecat și ea din Primăria Constanța, unde era angajată în funcția de director executiv Direcția Achiziții, nu știm dacă din proprie inițiativă sau a fost dată afară. La începutul acestui an, Mihaela Niță a participat la concursul pentru funcția de director Achiziții Publice. A fost singura candidată și a obținut punctajul final de 92,49 de puncte.

Revenind la licitația cu pricina, n-ar fi exclus ca, după reluarea procedurii, aceleași firme de casă să câștige, din nou, contractul!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu trece o zi fara sa nu vad o știre de UOC, noroc cu turnătorii de acolo că altfel nu mai aveți ce scrie pe site
3
1
Asa conducere cu un pampalau ca iliescu vancea bobita 2 mandate de cate ani gartu veteran de război de pe timpul lui bavaria niste idioți cu diplome iar vancea care îl tine în spate pe m********i de stere galan niste spataru care conduc o universitate coruptă începând de la administrația de cămine pana la cei de sus rusine sa le fie numai primele care și lăsau mereu la sfarsit de an si vacanțele scumpe pe care la fac
2
0
Cum isi ia acreditarile aceasta Universitate a analfabetilor??
3
1
Bobitza si Iliescu au dat o teapa grea, Vancea si Galav fac spume si se tavalesc in parcare de oftica. Coruptia spaga si dezastrul e mai mare decat la Papari la privati. UOC vinde diplome la pret redus pentru analfabetii din Constanta si Tulcea.
3
1
si cine plateste pentru asta pana la urma?
5
0
La cât rău ați făcut instituției și celor care își desfășoară activitatea în cadrul acesteia, nu va rămâne nimic neplătit, stimată conducere. Ne vom vedea la vot în c*rând, dle Iliescu, cu același tip de tratament aplicat fostului Rector Rugină și cu aceeași atitudine cu care dl. Gîrțu își persiflează colegii din universitate.
5
0
Este si o problemă de paraindarat! Pentru a nu fi returnat o noua licitație trebuie să aibă aceeași câștigători.
5
2
Corina Ileana Ușmec de la Transguard, asociata lui Liviu Bamburic care a fost împușcat cu 9 gloanțe în fața casei din Tomis Nord și care a strâns toți banii de la cămătarii Constanței cărora le-a tras țeapă. A fost tentativă de asasinat pentru New Metal Procesing SRL.
6
1
Iliescule, ce facusi, bre ? Te rugam sa urmezi indeaproape Invataturile tatucului tau, bordeiasul, catre executantul sau ! Care esti chiar tu !
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102