REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Curtea de Conturi cere Primăriei Cernavodă să recupereze PREMIILE DE FIDELITATE acordate medicilor!

Curtea de Conturi cere Primăriei Cernavodă să recupereze PREMIILE DE FIDELITATE acordate medicilor!

Replica API 30 iunie 2017 | 00:00 362

Şedinţă de consiliu despre orice altceva decât raportul auditorilor

Şedinţă de consiliu despre orice altceva decât raportul auditorilor

Şedinţă de Consiliu Local la Cernavodă, pe fondul unor tensiuni şi nedumeriri ale aleşilor locali, referitoare la raportul pe care Curtea de Conturi l-a întocmit urmare a unui control la primărie. Perioada verificată de auditorii Curţii de Conturi a cuprins activitatea primarilor din mandatele anterioare, dar şi a actualului edil, Liviu Negoiţă. Au fost depistate mai multe abateri în activitatea administraţiei locale, însă, momentan, este de aşteptat ca, urmare a obiecţiunilor reprezentanţilor primăriei, să fie emis un document final al controlului din partea Curţii de Conturi.

Între timp, în cursul zilei de ieri, consilierii locali s-au întrunit în şedinţă, pe ordinea de zi figurând mai multe proiecte referitoare la vânzarea unor terenuri, dar şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea unor investiţii, ca de exemplu “modernizare şi extindere pe verticală a Liceului tehnologic Axiopolis”. Totdată, a fost luată în discuţie oportunitatea achiziţiei unor locuinţe modulare.

La acest punct, consilierii care îi fac opoziţie primarului Liviu Negoiţă declarau, înainte de şedinţă, că ar fi mai interesant şi mai puţin costisitor ca administraţia locală să preia un bloc gata construit, pe care să îl reabiliteze şi să îl modernizeze. Nu în ultimul rând, interesant de adăugat că toată lumea a fost curioasă să ştie ce spune raportul Curţii de Conturi.

Şi, conform datelor intrate în posesia cotidianului “Replica” de Constanţa, raportul face referire la abateri cu repetiţie în contabilitatea societăţii Consiliului Local, SC Utilităţi Publice (însă vom reveni asupra acestui aspect într-o ediţie viitoare). Adăugăm în schimb că primăriei îi sunt imputate sumele alocate, de-a lungul timpului, începând cu anul 2015, medicilor angajaţi în cadrul Spitalului orăşenesc Cernavodă cât şi cadrelor medicale de la cabinete medicale individuale.

La cât a calculat Curtea de Conturi că se ridică prejudiciul cu primele acordate medicilor

Astfel, în raportul auditorilor Curţii de Conturi se consemnează: „plata nelegală a unor premii către medici angajaţi la spital şi cabinete medicale individuale şi contravalorii transportului de la domiciliu la locul de muncă pentru un medic de familie cabinet individual”.

„În perioada auditată entitatea (Primăria Cernavodă – n.r.) a efectuat plăţi care exced prevederile legale, în sumă de 66.651 lei, reprezentând: echivalentul a câte 500 de euro/persoană – premiu de fidelitate acordat medicilor, farmaciştilor şi biologilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului orăşenesc Cernavodă şi medicilor din cadrul cabinetelor medicale de familie pentru împlinirea a cel puţin un an de activitate în cadrul spitalului orăşenesc şi a cabinetelor medicilor de familie; decontarea contravalorii combustibil pentru transport la şi de la locul de muncă pentru un medic din cadrul cabinetului medical SC Iatro Clinic SRL în limita sumei de 1.000 lei pe lună”, se arată în document.

Sumele au fost acordate în baza hotărârii de consiliu nr.78/31.03.2014. Curtea de Conturi consideră însă că oraşul Cernavodă nu putea aloca astfel de prime şi nici să deconteze, conform legii, transportul medicilor. „Valoarea totală a abaterii a fost estimată la 212.533 lei”, auditorii recomandând actualei conduceri a Primăriei Cernavodă să recupereze acest prejudiciu în cadrul termenului legal de prescripţie. De precizat că, referitor la acest punct din raportul Curţii de Conturi, administraţia locală nu a formulat încă un punct de vedere.

Vom reveni.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa va fut in gura prostilor eu sunt premiata in fiecare luna si iau spaga cat cuprinde , nu mi-i cere nimeni inapot!
4
1
Dragilor, CC nu face decat sa constate ceea ce crede ca este in neregula. De obicei gaseste ceva ca sa justifice salariul, insa, este interesant cum desi isi depaseste atributiile flagrant in orice domeniu, nu indrazneste sa propuna masuri de remediere a legii idioate care o sa ne lase fara madici in toata tara asta de rahat. Cedem doar litera legii fara sa ne intereseze efectele...
0
1
ce rau este sa fii...prost si dobitoc, dar cuvantul.....citeasca....asa se scrie...
1
0
Ce rau e sa fii prost! Individul asta de sub mine n-a inteles ironia, destul de transparenta, pe care o lanseaza Nicu. Ce sa-i faci, unii inteleg ca daca au invatat sa citeasaca e suficient. Iata ca nu-i chiar asa...
2
1
esti un bou!trateaza_te singur de prostie...
1
2
Chiar asa .De ce sa aiba medicii si altii din sanatate niste facilitate? Trebuie sa suporte faptul ca-si pierdeau timpul invatand cu anii,in timp ce altii transpirau jucand fotbal. Nu le convine,sa plece in strainatate,ca acolo este pentru ei,nu la noi. Noi ne tratam si singuri!
6
0
Primele nu se pot imputa, ele nu intra in regimul sumelor nedatorate pt ca nu sunt date pt un serviciu, prestatie ci este o apreciere.
3
1
Acum....La SACT Cernavoda se prefera contractarea ofertelor, conform legii ptr servicii. Exista o explicatie...serviciile sunt reale...nu fictive. In anii precedenti aceleasi servicii la sfert de pret...erau doar pe hartie executate...
5
4
La SACT Cernavoda se prefera contractarea ofertelor cu sume mai mari ptr servicii.Exista o explicatie...parandaratul ...In anii precedenti aceleasi servicii cu bani la sfert de pret...Muta bine Popescu Tiberiu...sah la rege.
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218