REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Curtea de Conturi ‘forţează’ Spitalul Judeţean să organizeze licitaţii pentru spaţiile unde se vând pamperşi, prăjituri şi ochelari

Curtea de Conturi ‘forţează’ Spitalul Judeţean să organizeze licitaţii pentru spaţiile unde se vând pamperşi, prăjituri şi ochelari

Replica API 20 iulie 2018 | 00:00 500

Ţuţuianu: ‘Nu mai merge cu taxă de folosinţă’

Ţuţuianu: ‘Nu mai merge cu taxă de folosinţă’

Raportul Curţii de Conturi pentru anii de mandat ai lui Dănuţ Căpăţână la cârma Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” a fost devastator: mai multe abateri constatate au fost declinate procurorilor. După cum ştim, rezultatul au fost mai multe dosare penale pe numele fostului manager al spitalului. Tot ca urmare a verificării Curţii de Conturi, spitalului i-au fost trasate mai multe măsuri. Printre acestea se numără şi reglementarea situaţiei spaţiilor închiriate în incinta unităţii medicale –acolo unde funcţionează magazinele alimentare, respectiv “Optica Medicală”.

Cei care au fost internaţi sau au vizitat pacienţi din incinta Spitalului Judeţean ştiu că la parter, chiar la intrarea în incinta spitalului, se află două magazine de unde pot procura diverse alimente şi o capelă (pentru cei care simt nevoia să se roage). De asemenea, cei care au nevoie de optică medicală, găsesc într-o incintă închiriată de un particular fix un astfel de magazin.

Ei bine, Curtea de Conturi a atras atenţia conducerii Spitalului Judeţean că pentru închirierea respectivelor spaţii trebuie să fie organizate licitaţii, iar preţul pentru metrul pătrat trebuie stabilit unitar, şi nu “după ureche” ori “la mica înţelegere” cu patronii care vând ochelari, pamperşi ori plăcinte calde. În momentul de faţă, contractele cu particularii descrişi mai sus sunt pe cale să expire, iar firmele în cauză stau cu sufletul la gură.

“Nu, nu ştim detalii despre viitoarea licitaţie. Sperăm să fie una transparentă, să aflăm din timp dacă se vor impune anumite criterii sau dacă poate veni la licitaţie oricine, indiferent de ceea ce comercializează”, ne-a declarat reprezentantul unui magazine de la parterul spitalului.

“Mereu Aproape” şi Vanimar, cot la cot în uşa de acces în spital

Momentan, lucrurile sunt la stadiul de pregătiri, în sensul că pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa programată în data de 27 iulie figurează următorul punct: „proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică deschisă, a unor spaţii aflate în proprietatea publică a Judeţului Constanţa şi în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa, în scopul desfăşurării de activităţi comerciale”.

Proiectul se referă fix la spaţiile comerciale amintite mai sus. Unul dintre ele (numit “Mereu Aproape”), unde sunt comercializate alimente, dar nu numai, este gestionat de Arimex Comexim (firma care prepară şi mâncarea pentru pacienţii internaţi, fiind reprezentată de Petre Preda), iar celălalt spaţiu este închiriat de Vanimar SRL. Interesant că Vanimar s-a mutat în actualul spaţiu după ce accesul vizitatorilor în spital a fost restricţionat prin zona “Urgenţe”.

La momentul respectiv, Vanimar avea magazinul în zona “Urgenţe”. Cum vizitatorii nu mai intrau pe la “Urgenţe”, logic, SRL-ul a constatat că îşi pierde clientela, prin urmare a solicitat relocarea. Şi a obţinut-o, “cot la cot” cu magazinul “Mereu Aproape”. Vanimar are un contract pentru un spaţiu la Spitalul Judeţean de prin 1991-1992, după cum a precizat actualul manager al unităţii medicale, dr. Cătălin Grasa. Vanimar SRL este deţinută de Mariana Târşoagă şi Nicolae Bajdechi și are ca domeniu de activitate fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie.

Referitor la proiectul care figurează pe ordinea de zi a şedinţei CJC, preşedintele Horia Ţuţuianu a precizat că unitatea medicală va trebui să stabilească o comisie de evaluare, pentru stabilirea preţului de închiriere a respectivelor spaţii comerciale. “Trebuie organizată o licitaţie, nu mai merge cu taxă de folosinţă, cum s-a practicat până în mandatul fostului manager al spitalului”, a declarat, pentru “Replica”, Horia Ţuţuianu.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E bine. Poate asa nu mai ia moka domnu Caracostea Catalin, bun roman, toate spatiile comerciale de la adevaratul beneficiar Tutuianu Horia, cel cu care impreuna a praduit tot ce se putea la Neptun Olimp, la Euxin sa, vezi Amfiteatru, Delicia, Trandafirul si pe la Administratia Pietelor cu nea socru Ciobanu Ion. Mega hotiile facute la spitalul judetean de trinomul Tutuianu-Learciu-Grasa trebuie sa iasa la suprafata, Asa nu se mai poate, bai Horica mai draga.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614