REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Curtea de Conturi: Fostul primar din Lumina, PREJUDICIU de peste 30.000 lei!

Curtea de Conturi: Fostul primar din Lumina, PREJUDICIU de peste 30.000 lei!

Replica API 29 octombrie 2018 | 00:00 819

Contractul grădiniței cu un expert contabil, nelegal

Contractul grădiniței cu un expert contabil, nelegal

Seria dezvăluirilor din culisele unităților administrativ teritoriale din județul Constanța, privind plăți nelegale efectuate de foștii primari, continuă! La fel ca mulți alți foști edili, și fostul primar din Lumina, Diumitru Chiru, a fost obligat de instanță să plătească unității administrativ teritoriale suma de 31.000 lei, reprezentând plăți nelegale efectuate în perioada cât a fost la cârma instituției, în urma unui contract încheiat cu un expert contabil. Acțiunea în instanță survine ca urmare a unui control al Curții de Conturi care a constatat că Dumitru Chiru a prejudiciat primăria. Astfel, Tribunalul a impus fostul ales local șef să plătească suma 31.050,40 lei, aferente măsurii din decizia Curții de Conturi și la plata dobânzii legale aferente sumei menționate, de la data întocmirii procesului verbal de constatare din 10.10.2014 și până la data plății efective.

În motivarea cererii de la Tribunalul Constanța, se arată că între Grădinița ”Luminița” din Lumina pârâta Niculina Andreiev, care era director, și un cabinet expert contabil, a fost încheiat contractul de prestări servicii de consultanță nr.28/2013, prețul, în valoare de 23.000 lei + TVA 5520 lei, fiind plătit de unitatea de învățământ prin transferurile de fonduri publice efectuate de Primărie, sub semnătura primarului de la acea vreme, Dumitru Chiru, având și calitatea de ordonator principal de credite. Se arată că în urma controlului efectuat de Curtea de Conturi a României, finalizat prin procesul verbal de constatare din 10.10.2014 și Decizia nr.100/28.10.2014, s-a constatat că plata efectuată în baza acestui contract, prin transferuri de fonduri publice, este nelegală. Actele întocmite de Curtea de Conturi a României au fost contestate pe calea contenciosului, dar instanța a respins în mod definitiv contestația formulată de Primăria Lumina, Consiliul Local Lumina și Primarul Comunei Lumina. Potrivit Curții de Conturi, Dumitru Chiru a cauzat primăriei un prejudiciu în cuantum de 31.050,40 lei prin plățile nelegale efectuate prin transferurile de fonduri publice către unității de învățământ. Primăria Lumina s-a îndreptat în instanță pentru recuperarea sumei de bani, și a câștigat. Astfe, Chiru este bun de plată! Rămâne de văzut ce va decide și instanța de recurs, căci decizia nu este definitivă!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
clar s-a descoperit hotul!! te doare capul
0
0
Stroe Felix? Nimic?
2
0
D-na contabila care era mana in mana cu fostul primar...am impresia ca a dat bir cu fugitii...cu tot cu papa-lapte de sot si cu copilul ei din flori .... Nu le mai vad masinile etalate la poarta cand trec pe strada lor....
3
0
ALTII FURA CU MILIOANELE SI SCAPA. asta este un incepator
3
0
Primaria Eforie este dezastru. DNA trebuie sa finalizeze dosarele ?
4
0
asta-i mic copil pe langa vrabia de medgidia care a spart toti banii oamenilor numai in interesul personal si dupa bunul plac.Nu-i pasa de nimeni si de nimic.Ce curte de conturi?Pt asta nimeni nu conteaza,nici macar institutiile statului.Urla pa peste tot ca e bazat,ca-i are pe toti la mina si este de neatins.Verificati cite plingeri penale are si nimeni nu-i face nimic.Verificati doar.
6
2
Dar pe Roman de la PNL nu il intrebati cata spaga a primit de la Gepeto.
3
0
La Cogealac este cel mai mare JAF. Aici cand are de gand DNA sa eradicheze hotia grupului infractional Alexa - Cati ?
8
0
curtea de conturi e de ...cacaoooo!!!!!!dupa ce fura primarii cat poate cu toti apropiatii lor se da mare si ea fara nici un ..rost !
5
0
Doar atat...putin cat a furat porcu
5
1
Sa vina si la primaria Poarta Alba sa vada ce prejudiciuri sint vicele si primaru.
5
0
Sa vedeti PREJUDICIU LA BADESCU LAURENTIU MENEJER LA AMBULANTA. CONTRACTE DE REPARATI CU PARANDARAT CONTRACTE PENTRU BOCANCI SI PAZA PE SUME ENORME. CONTRACTE CU FIRME FANTOMA. CRIMINALUL ASTA A OMORIT O FATA DE 32 ANI DIN NAVODARI IN IULIE. PE 23 ora 18. ESTE PLINGERE LA PROCURATURA BADESCULE PUSCARIA TE MANUNCA SCHIZOFRENICULE.
5
2
Ia vedeti si la fostul primar de hirsova , nadrag, catelul
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272