REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Dabo Doner devine istorie?! Daniel Paștiu „îngroapă” franciza din cauza datoriilor

Dabo Doner devine istorie?! Daniel Paștiu „îngroapă” franciza din cauza datoriilor

Mirela PASCAL 30 iunie 2023 | 00:00 4635

Afaceristul Daniel Paștiu fondatorul Dabo Doner care are 30 de parteneri francizați, inclusiv în Constanța, prin consilierul județean Cosmin Ciobanu, a ajuns la sapă de lemn. Executat din toate părțile, de către foștii colaboratori, Daniel Paștiu a luat decizia de a-și băga firma Dabo Internațional în faliment. De fapt mizează pe concordatul preventiv, o nouă procedură care facilitează companiilor aflate în dificultate obținerea aprobării unui Plan de restructurare. Astfel, toate executările silite deschise pe numele societății vor fi suspendate, iar debitorii lui Paștiu vor mai avea de așteptat până își vor recupera banii.

Dabo Doner devine istorie?! Daniel Pastiu „ingroapa” franciza din cauza datoriilorDaniel Paștiu

Dan Paştiu este fondatorul firmei Dabo Internaţional, care deţine lanţul de fast-food-uri „Dabo Doner”. Originar din Sibiu, este cunoscut pentru localurile pe care le-a creat - despre Naf-Naf, Pizzeria Michelangelo, Cotton Club, Blow Up, Spicy sau Zorba a auzit aproape orice sibian. A renunţat însă la toate aceste branduri pentru a construi o franciză. A apus însă vremea în care succesul era răsunător. Fondatorul Dabo Doner a ajuns în incapacitate de plată din cauza datoriilor care se ridică la peste 10 milioane de lei. Încolțit de foștii colaboratori, dar și cu executorii la ușă, Daniel Paștiu a luat decizia de a deschide o acțiune în instanță, pe concordat preventiv. 

Dabo Doner devine istorie?! Daniel Pastiu „ingroapa” franciza din cauza datoriilor

Concordatul este o procedură judiciară de prevenire a insolvenței, a cărei deschidere suspendă executările silite, iar debitorul își redresează activitatea și își achită total sau parțial creanțele afectate în baza unui plan de restructurare votat de creditorii ale căror creanțe sunt afectate și care va fi omologat de judecătorul-sindic, după verificarea îndeplinirii condițiilor de legalitate. Acțiunea a fost depusă pe 22 iunie la Tribunalul Sibiu.

Val de executări

Sunt multe firme care au cerut executarea lui Paștiu. Tipo Trib, de exemplu, a cerut în instanță, pe 4 iulie 2022, deschiderea procedurii insolvenței SC Dabo Internațional. Magistrații au autorizat creditorul să treacă la executarea silită a obligațiilor cuprinse în titlul executoriu, pentru realizarea obligației debitorului de a-i asigura creditorului folosinţa imobilului situat în Sibiu, str. Alba Iulia nr. 112, judeţul Sibiu, compus din hală şi spaţii de birouri dispus pe P+2 Etaje şi teren de 1300 mp, cu o suprafaţă utilă de 517 mp, obiect al contractului de închiriere din 22.05.2018, precum şi folosința imobilului situat în Sibiu.

Și un interlop îl execută

Recent, trei clujeni au ajuns în arest preventiv, după ce au fost prinși când transportau 44 de kilograme de droguri. Unul dintre ei este și Adrian Groșan, un interlop misterios, implicat în mai multe dosare penale. Numele acestuia apare în dosarul penal care a fost deschis de DIICOT, în cazul fostului comisar șef de la brigada de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Cluj, Liviu Șipoș. Acesta a fost arestat în 2020 pentru constituirea unui grup de criminalitate organizată, pentru a-i șantaja pe mai mulți oameni de afaceri. Acum iar se află în arest preventiv, în dosarul de droguri. Însă numele lui Groșan este legat, se pare, și de afaceristul Daniel Paștiu, fondatorul Dabo Doner. Acesta din urmă ar fi împrumutat bani cu carul de la interlop și nu i-ar mai fi dat înapoi, așa că a fost executat.

Dabo Doner devine istorie?! Daniel Pastiu „ingroapa” franciza din cauza datoriilor

Scandal și la Constanța

A fost scandal și între Dan Paștiu și Black Sea Franchises SRL, prima societate din Constanța care a deținut contract de franciză cu Dabo Doner în speță Dabo International. În 2022 s-a renunțat la acest parteneriat, motivele invocate fiind ridicarea redevențelor și costurilor pentru materia primă de către Dabo Internațional. De asemenea, francizații au declarat că, la momentul actual, Dabo Doner, nu mai poate fi considerată a fi o afacere de succes, în care este profitabil să investești. Adrian Stănică, un francizat din Mangalia, a recurs chiar la a formula plângere penală pe numele societății, dar și al fondatorului Dan Paștiu, căruia îi aducea acuzații grave.

Dabo Doner devine istorie?! Daniel Pastiu „ingroapa” franciza din cauza datoriilor

Dabo International, datorii de peste 10 milioane de lei

În anul fiscal 2021, Dabo International SRL a înregistrat o cifra afaceri în valoare de 10.370.183, fără profit, datorii de peste 10 milioane de lei. Unic asociat în cadrul firmei e Paștiu Maria.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la ce preturi de Maldive aveau , iti dadea o mancare de Ferentari
4
0
Pai treaba e asa peste tot: se deschide ceva si sunt preturi acceptabile si mancare buna, dupa o perioada se scumpesc si se micsoreaza portiile sau scade calitatea.
11
0
Dabo cele mai mizerabile sanvisuri, salata ranceda, furau din carne, tipau urlau faceau mistouri in local. Tiai dreacu cu sanvisurile imputite
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272