REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Dacă PSD nu-l pune candidat la Primăria Constanța, Brăiloiu candidează independent. Video

Dacă PSD nu-l pune candidat la Primăria Constanța, Brăiloiu candidează independent. Video

Mirela PASCAL 22 decembrie 2023 | 00:00 4694

Tit Liviu Brăiloiu, fost prefect al Județului Constanța și fost senator PSD, s-a aflat joi, 21 decembrie, în studioul Replica, pentru a dezbate subiecte politice și administrative de actualitate. Cu această ocazie, fostul parlamentar a anunțat, din nou, că își dorește să candideze la Primăria Constanța. Dacă nu va fi susținut de PSD Constanța, atunci va candida independent. „În 8 ani, voi transforma Constanța în Monaco”, promite Tit Brăiloiu, care nu a ezitat să atace actuala administrație locală.

Daca PSD nu-l pune candidat la Primaria Constanta, Brailoiu candideaza independent. Video

Întors din vacanță, de pe meleagurile străine, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD și vicepreședintele PSD Constanța, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la lipsa infrastructurii din România, a autostrăzilor pe care guvernanții ni le tot promit de ani de zile, dar care nu le mai realizează... „Am condus mulți kilometri, îmi place să călătoresc cu mașina... eu sunt foarte patriot și țin foarte mult cu țara mea, însă când am ajuns acasă, cu părere de rău trebuie să vă spun că și întunericul noaptea parcă era mai negru decât în Occident. Să nu ai tu o autostradă, după 35 de ani de la Revoluție... L-am împușcat pe conducătorul pe care l-am avut atunci că nu ne-a plăcut de el, dar dacă îl mai lăsam 5 ani aveam și autostradă... De ce nu avem autostrăzi? Nu sunt politician cu funcții, nu sunt în Guvernul României. La noi nu se poate nimic, totul este numai o poveste, trăim într-o comedie urâtă, încă facem studii de fezabilitate pentru autostrăzi din Valea Prahovei și din Valea Oltului. M-am uitat la vecinii noștri, am venit prin Serbia... la întoarcere, autostradă de la cap la coadă, pasarele, centuri ocolitoare la toate orașele... într-o țară care a fost bombardată acum 20 și ceva de ani și nu e nici membră UE. Noi nu suntem capabili să avem centura Bucureștiului nici după 30 și ceva de ani. Și nici nu vom avea pentru că de fiecare dată când se pune problema asta, începe aceeași poveste care de fiecare este de prost gust”, a spus Brăiloiu.

Mai multe despre subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:


La final de an, fostul senator a făcut un scurt bilanț al evenimentelor politice și administrativ. Nu a fost rău, spune el, însă anul 2024 se va scălda în ape tulburi. „Din punct de vedere politic, am constatat o oarecare stabilitate, n-am mai avut acele perioade în care toată lumea își dorea schimbarea sau dărâmarea Guvernului, existau 7.000 de moțiuni de cenzură, existau conflicte majore între alianțele care guvernau la momentul respectiv sau în interiorul partidelor. A existat un program politic stabil, a guvernat un premier de la PNL, după care s-a stabilit în program, în vară s-a predat ștafeta către premierul de la PSD, garniturile guvernamentale nu s-au schimbat consistent. Stabilitatea coaliției este și la ora actuală, după cum vedeți a fost garantată de către cei doi lideri de partid, urmează anul 2024 care după părerea mea îl văd mai tulbure. Avem 3 rânduri de alegeri, iar scopul unui partid este să câștige alegerile”, a spus Brăiloiu.

Brăiloiu nu o vede pe Șoșoacă la conducerea României, și nici pe Simion... pe Geoană, da

Legat de sondaje și de numele vehiculate pentru președinția României, fostul parlamentar spune că îi dă credit lui Mircea Geoană, dar îi exclude pe Diana Șoșoacă și pe George Simion.

Domnul Geoană are o carieră politică, este serios. Nu l-am văzut niciodată mergând pe stradă și înjurându-se cu nimeni, nici în Parlament și nici luându-se de gât ori aducând injurii sau apelative mamelor domnilor din parlament. (...) Normal că femeia aia (n. red. Diana Șoșoacă) e mai cunoscută dacă se comportă cum se comportă într-o societate civilizată. Acela nu este comportament de om civilizat, de parlamentar. Nu pot să o văd țipând ca la ușa cortului. Nu se poate așa ceva, nu ai cum să adopți un asemenea stil și apoi să te văd la cârciumă la Viena cum îți cântă romul cu acordeonul la ureche. Bineînțeles că fiecare partid va avea un candidat, bănuiesc că cei de la PNL îl vor avea pe președintele de partid, de la PSD probabil că va fi domul președinte Ciolacu, de la doamna asta va fi dumneaei, pentru că este președinte de partid. Acum domnul Geoană probabil va fi susținut de vreo alianță, de un partid”, a precizat Brăiloiu.

Mai multe despre acest subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Brăiloiu va candida independent, dacă nu va fi propus de PSD

Rămânem tot la capitolul alegeri, însă ne îndreptăm atenția spre Constanța și spre Primăria Constanța, pe care Tit Brăiloiu și-o dorește și pe care speră să o câștige. Cu PSD sau fără PSD... „V-am mai spus și nu am negat niciodată că vreau să candidez. Dacă se vor face niște măsurători în cadrul partidului, cel care stă cel mai bine situat acela va fi desemnat. Au trecut 3  ani, vedem și rezultatul. A trăit constănțeanul mai fericit? Nu dimpotrivă. Mi-ai furat 4 ani din viața mea, patru ani m-ai chinuit, patru ani mi-ai rupt mașina, mi-ai rupt pantofii, mi-ai rupt sănătatea, mi-ai umplut casa de praf.... PNL a făcut în 3 ani ce nu a făcut PSD-ul în 20 de ani: a spart orașul tot. Tocmai de aceea da, vreau să candidez. Dacă nu se poate la partid mă duc și candidez independent, dar vreau să candidez. Și vă spun clar că sunt mai capabil decât ăștia toți. Și vă spun un singur lucru: dacă eu stau 8 ani la primărie, fac Monaco din Constanța”, promite Brăiloiu.

Mai multe despre subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272