REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

De ce bate pasul pe loc extinderea ambulatoriului din Mangalia? Video

De ce bate pasul pe loc extinderea ambulatoriului din Mangalia? Video

Valentina CAMARA 28 decembrie 2022 | 00:00 1924

Încă din luna mai a.c., unitatea spitalicească din Mangalia a început lucrările pentru extinderea spitalului printr-un ambulatoriu. Potrivit informațiilor de pe pancartă, Municipiul Mangalia a primit autorizația de construire cu numărul 115 pe 10 mai 2021 pentru o perioadă de 14 luni, ceea ce ar fi trebuit ca anul acesta, cel târziu în decembrie, să fie gata. Reporterii Replica au observat că pe pancarta din fața ambulatoriului data finalizării proiectului este modificată cu marker-ul, asta înseamnă că nu au reușit constructorii să se încadreze în termenul stabilit. 


Construirea ambulatoriului de specialitate are ca obiectiv principal creșterea accesibilități serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, în municipiul Mangalia, județul Constanța. Concret, este vorba de o extinderea pavilionului B, cu un ambulatoriu de specialitate, pe fonduri europene. Proiectul va fi finalizat la sfârșitul anului 2023.

Stadiul construcției

Reporterii Replica au fost la fața locului și se poate observa în imagini stadiul proiectului care trebuia să fie gata în decembrie. Conform panoului de informare din fața ambulatoriului, construcția trebuia să fie finalizată până la sfârșitul anului 2022, însă data finalizării proiectului a fost modificată cu un marker și ne anunță că termenul de finalizare este sfârșitul anului 2023. Managerul spitalului din Mangalia, Alina Dan, a declarat că nu știe de vreo prelungire a autorizației și că nu se pricepe la acest domeniu.

Ce presupune proiectul!

Spitalul din Mangalia și-a propus prin acest proiect asigurarea de servicii medicale în regim ambulatoriu în condițiile în care ambulatoriul din Spitalul Municipal Mangalia oferă servicii medicale pentru populația din zona urbană cât și pentru ce din  zona rurală învecinată, pentru aproximativ 60.000 de locuitori iar acesta poate fi neîncăpător ținând cont și de sezonul estival când numărul populației se poate și dubla.

Stadiul construcției

Stadiul construcției

Valoarea totală a proiectului este de 10.679.825,66 lei

Pe lângă clădirea propriu-zisă vor fi achiziționate, prin fonduri europene, un aparat de radiologie digitală cu stație de stocare și procesare dicom și imprimantă filme, un aparat de radiologie cu un post grafie, un aparat tip SUDOSCAN pentru diagnosticul precoce și monitorizarea neuropatiei autonome periferice. De asemenea, se va propune contractarea, din aceleași fonduri UE, a echipamentelor RMN, CT și mamograf, necesare diagnosticării diferitelor afecțiuni, precum și alte dispozitive de tehnică medicală de ultimă generație, folosite în cabinetele de specialitate.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in ce hal a ajuns Romania - una fara nici o pregatire medicala - manageriala a ajuns director la Spitalul Mangalia. Ce o recomanada ?!--gura si talentul ei!! Unde sunt doctorii adevarati care si au rupt capatanile in scoala-- chiar si cel mai slab pregatit doctor are nevoie de cel putin 10 ani ca sa prinda un job..Domnisoara din imagine ..a avut nevoie de 10 minute si de disponobilitatea de a l satisface pe Raducu!
1
0
Nu stie asta dar poate știe ca nu sunt medicamente și face un rabat de la plăcerile ei in special de a nu se mai "invarti" cu masina institutiei pe benzina aceleași instituții numita spital pentru toate problemele personale ale ei si familiei. Cealalta masina o tot "îneacă" doamna economist Amza inclusiv în ziua de Crăciun ca doar de la birouri se lucrează...infirmierele trebuie sa meargă cu un cărucior pt persoane invalide sa ridice necesarul pentru secții de la magazie si bolnavii sunt plimbați printre vile tot în cărucior atunci când trebuie consultați de alți specialiști. Nu este gata ambulatoriul ? Pai cu o echipa formata din 3 oameni, neachitate cu soarele verii în cap pot face performanta? Or face ei dar la vila pe care o CONSTRUIESC din aceiași bani pentru doamna manager.
4
0
Tocmai ce a dat un curier coltu ca nu au stiut ce are ...
10
1
Cind va fi gata extinderea, tot cu aceeași great a vor fi tratați pacienții, împachetați și trimiși la Constanta. Asa ca.......
7
2
Ești pusă degeaba acoloa și sta doar că te freacă Radu primarul
8
1
Cum sa răspunzi în calitate de Manager ca nu știi?? Dar ca se sta cu orele in asteptare la urgenta,stii? Asta in timp ce înăuntru nu este nici un pacient. Abia te băga cineva în seama la o ora după ce ai ajuns pe holul ăla. Si nu te mai țin langa usa lor pe hol, stai pe holul de la întrare în pavilion ca ni cumva sa vezi cum stau ei degeaba, asta in timp ce li s au mărit salariile.
9
2
Fosta soție de condamnat nu comandat și actuala amanta a piticului de primar cu putza mică pusa șefa de acesta
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272