REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

De ce MINT constănţenii în adeverinţele de la angajator

De ce MINT constănţenii în adeverinţele de la angajator

Replica API 25 aprilie 2020 | 20:27 58128

Ne-am plictisit în case!

Ne-am plictisit în case!

Declaraţiile pe proprie răspundere cât şi adeverinţele eliberate de către angajator au devenit, pentru cei mai mulţi dintre constănţeni, portiţele de evadare de la domiciliu. Însă, ignorând pericolul la care se pot expune, aceştia aleg să inventeze situaţii, cele mai multe fiind legate de locul de muncă. De asemenea, potrivit informaţiilor noastre, mulţi sunt şi cei care spun că s-au plictisit să stea în case şi au ieşit la plimbare!

Declaraţiile pe proprie răspundere sunt obligatorii, pentru a justifica locul şi motivul deplasării. La fel şi adeverinţele eliberate de către angajator atunci când este vorba de deplasări în interes de serviciu. Însă, constănţenii nu au stat mult pe gânduri şi au trecut la inventat situaţii doar pentru a putea ieşi din case. Potrivit informaţiilor noastre, mulţi dintrei ei au fost sancţionaţi pentru faptul că au trecut în declaraţiile pe proprie răspundere că au plecat la plimbare, pe motiv că s-au plictisit în case. Se pare că locurile preferate sunt malul mării şi faleza Cazino. Totodată, sancţionate au fost şi persoane care au mers până la un magazin apropiat fără a avea declaraţie pe proprie răspundere. Din categoria celor care ar face orice pentru a ieşi din case sunt şi cei care, spre exemplu, au domiciliul în Techirghiol, dar merg până la complexul comercial Vivo, de pe Aurel Vlaicu din municipiu, la cumpărături.

DOSARE PENALE pentru declaraţii de la angajator FALSE

Polițiști din cadrul Secției 3 și jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, la data de 23 aprilie a.c., au identificat un bărbat, de 59 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Constanța. Bărbatul în cauză le-a prezentat forțelor de ordine o adeverință permanentă eliberată de o societate comercială, însă în urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta nu figurează cu contract de muncă la societatea în cauză. Tot pe 23 aprilie, polițiști din cadrul Secției 1 Rurală Constanța au identificat un bărbat, de 38 de ani, care a condus o autoutilitară pe strada Haltei din comuna Valu lui Traian. Bărbatul în cauză le-a prezentat polițiștilor o adeverință permanentă eliberată de o societate comercială, însă în urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta nu figurează cu contract de muncă la societatea în cauză. În cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Situaţie similiară şi acum câteva zile

Cu câteva zile în urmă, o femeie de 31 de ani a fost oprită în trafic, în zona localităţii Cogealac de către poliţişti. Femeia a prezentat adeverinţa eliberată de către angajtor şi, în urma verificărilor, s-a constatat că, de fapt, femeia nu era angajată la societatea respectivă. Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu am forme legale, seful nu vrea am duce cu vorba trebuie sa fac naveta 5 orase, ce sa fac? stau acasa? imi dati voi bani? mancamiatiii pwwlla cu adeverintele voastre! credeti ca ma scol de nebun al 7 dimineata zilnic?!
1
0
spalati pe creier, cei ce lasa asta sa se intample.
0
0
sa-mi trag pl in ordonanetele voastre! oricum oamenii mint in declaratiile alea, toti ies afara...dar asta le face guvernu sa aibe pe ce dea amenzi fmm!
5
2
Unii lucreaza la negru, ceea ce nu e tocmai legal, dar nu au incotro uneori. Dubios e ca poti lua amenda cand mergi la magazin in zona domiciliului, stai sa scrii declaratie ca sa cobori pana la magazinul de la coltul blocului, asta e o prostie, de parca declaratia te protejeaza impotriva virusului. Pe distanta mai mare de 500m de domiciliu e de inteles.
3
3
Se exagereaza la noi cu adeverintele. In Germania nu s. A restrictionat circulatia, oamenii sunt liberi sa circule pe strada fara a avea o adeverinta... Au primit doar recomandari de a sta in casa
13
1
vezi ca nu esti informat...nu se mai numesc..militieni...acum sunt denumiti...HINGHERII PATREI...
18
12
Militienii jegosi din strada abuzeaza oamenii care merg la munca, le cer tot felul de tampenii doar sa ii amendeze. Tara plii....
26
25
Bai frate da ce conteaza cat de deoparte merg din moment ce sunt singur in masina.... O postie fara margine
35
17
Sa nu fie doar politicienii!
33
7
Ptr. asistatul social de la 13:18 ..mare pacat ca ai venit pe aceasta lume ..sa faci ce ? munca nu ..consumi resursele planetei degeaba !
30
6
absolventi de 4 clase primare.Daca vreau sa fac sex oral cu mamicile voastre ce scriu in declaratie?.Nu vreau sa fac sex normal cu ele sa mai nasca niste ratati ca voi.
12
18
De unde mortii mamiutei tale oligofrene ai citi sau auzit ca vorba aia este vorba despre romani sau vorba romaneasca. fmm de alogen jegos! mori dracului odata!
37
11
iar presa nu trebuie sa medieze negativ necazurile oamenilor care au anchilozat in apartamente.
19
15
Daca virusul oricum nu dispare si de pe 15 mai fiecare se descurca cum poate, ce rost mai are acesta izolare? Doar amendarea populatiei si strangerea de bani de catre stat. Ce scarba imi este cand vad pe toate posturile TV - donati 2 euro pentru lupta impotriva virusului
39
12
Stiti vorba aia:,,romanul nu te bate,nu te-jnura,dar te minte si te fura!" E,uite de-aia minte si in declaratii!
19
30
Lucrul facut pe genunchi in Romania, ne caracterizeaza. Daca ai adeverinta de la angajator, mai ai nevoie si de cea pe propria raspundere daca te duci la piata? Unii politisti spun ca nu, altii ca da. Nimeni nu stie nimic, si pe situl oficial nu ai un raspuns concret. Parca totul este facut special ca sa poata sa te amendeze. Daca ai adeverinta permanenta si te opresti in drum spre serviciu sa-ti iei o paine si te opreste vreun local, gata amenda. Ca sa putem respecta ordonantele, acestea ar trebui sa fie clare, transparente, sa fie pe intelesul fiecaruia dintre noi. Asa, este o harababura...
55
5
Mai bine am judeca-o pe ma-ta si i-am da muie
39
16
Astea ar trebui judecate repede si condamnate in 5 zile maxim. La puscarie in 5 zile de la intocmirea dosarului. Minim 6 luni de parnaie.
14
26

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272