REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

De ce nu poate fi REZOLVATĂ problema CERȘETORILOR din Constanța

De ce nu poate fi REZOLVATĂ problema CERȘETORILOR din Constanța

Replica API 18 iunie 2020 | 00:00 1928

Cerșetoria rămâne în continuare un atât un fenomen, cât și o afacere extrem de profitabilă la malul mării. Asta, în condițiile în care autoritățile par a fi legate de mâini când vine vorba despre rezolvarea acestei probleme. Potrivit Poliției Locale Constanța, în perioada 25 mai – 15 iunie, mai multe echipaje au acționat pe raza municipiului, în centre comerciale, intersecții și piețe, cu scopul de a depista cerșetorii și a-i preda către centrele sociale în vederea reintegrării în societate.

„Reintegrarea în societate este foarte dificil de realizat”

În ciuda acestor acțiuni, în câteva ore sau cel mult zile, cerșetorii se reîntorc pe străzi și își reiau activitatea nestingheriți. „Din păcate, reintegrarea în societate este foarte dificil de realizat din cauza faptului că aceștia nu doresc să rămână în cadrul acestor instituții și sunt găsiți în mod repetat în stradă. Menționăm faptul că persoanele în cauză au fost îndrumate să se deplaseze către adresele de domiciliu.”, a declarat Ionela Bărboi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța.

Legea pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă „persoana care determină un minor să apeleze la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități.”. Aplicarea sancțiunilor s-a dovedit a fi o măsură total ineficientă, în condițiile în care persoanele prinse la cerșit sau care îndeamnă minorii să cerșească nu au niciun bun pe numele lor și nu pot fi executate silit.

„Ar fi oportună modificarea legii”

Reprezentanții Primăriei Constanța solicită cetățenilor să nu încurajeze acest fenomen prin oferirea de bani deoarece, de cele mai multe ori, s-a dovedit că sumele dobândite nu sunt folosite în scopul declarat de acestea. Totodată, cei care dau bani cerșetorilor nu rezolvă problema, ci mai rău, o amplifică.

„Din punct de vedere legislativ, considerăm că ar fi oportună modificarea actelor normative care prevăd sancționarea acestor fapte în sensul restrângerii unor drepturi în cazul identificării în mod repetat a acelorași persoane, întrucât, în prezent, aplicarea sancțiunilor nu este o măsură coercitivă suficientă, persoanele în cauză, în general, neavând bunuri ori venituri pentru a putea fi executate silit.”, a mai precizat Ionela Bărboi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe fituica voastra cu caractere nepermise huo
2
0
Legea e prea permisiva si politia locala e legata la maini. Amenda ptr cersetorie e cuprinsa intre 100-500 lei dar le poti da amenzi cu gramada deoarece ei nu le v or plati niciodata si nici nu pot fi constransi sa le plateasca. E o munca inutila si se incarca bugetul primariei cu amenzi neincasate.
3
0
Banda asta de cersetori , toti buni de munca , ar trebui amendati iar daca nu au cu ce plati amenda , inchisi si pusi la diverse alte munci , pana isi recupereaza sumele de platit ,plus cazarea si masa de la puscarie. E simplu de tot
1
0
prevedere legala pt cei care dau bani la cersetori sa fie amendati
0
0
e simplu, gasiti pe cei care determina minorii la cersit si bagati-i la puscarie
3
0
s-a umplut Constanta cu moace noi; astia au fost adusi; pe ai nostri ii cunoastem si sint mai curatei si mai politicosi;
5
0
nu ai cum sa stopezi cersetoria cand lumea nu gandeste,acum cateva zile la capitol vine unu cu picioarele amputate si soferii au scot cate 100 lei pe geamul masinii,respectivul a facut 500 lei in doar cateva secunde,daca cineva ar gandi ca acei bani se duc la altii si la cersetor nu ramane mare lucru ar fi bine.Dar ce facem cu cei drogati care umbla pe Tomis???
3
0
Da domnul Nae,asa este. Primul pas este sa nu dea nimeni nimic cersetorilor. Cand dai ,e ca si cum recunosti ca esti cel putin naiv. Asa cum ai fost in stare sa porti masca cu covidele asta,poarta si ,,sigiliu'' la buzunar,sa vezi cum cei care trimit sagetutele la cersit isi vor schimba managementul afacerii. Pe bune,cumperi marfa furata,incurajezi hotii si talharii. Dai cersetorilor,intretii niste babuini care fac chefuri cu manele din banii tai.
3
0
Va e mila de jigodia asta mica si stricata, de scursura asta, de gunoiul asta de cartier!? - Va e mila? V-am luat banii G. Dinica Filantropica.
5
0
sunt vinovati oamenii ca le dau bani sau mancare daca n ar primi nimic s ar duce la munca
7
0
Sa fie fortati sa munceasca in folosul societetii.Nu avem nevoie de paraziti.
8
0
Sa-i ia Primaria acasa! Pai cum vine asta?
6
0
pai nu se poate rezolva pt ca-i saracie, si dincolo de asta sunt multi cersetori organizati in grupari infractionale, si gruparile astea sunt mana-n mana cu politia
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212