REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

De ce nu se deschide și Delfinariul din 15 mai?

De ce nu se deschide și Delfinariul din 15 mai?

Replica API 8 mai 2020 | 00:00 2136

Delfinariul, Acvariul și Microrezervația din Constanța se pregătesc să deschidă porțile după data de 15 mai. Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bîlbă, a declarat că reprezentanții instituției se pregătesc de zor pentru a întâmpina primii vizitatori după trecerea stării de urgență, însă așteaptă permisiunea autorităților în acest sens.

Adrian Bîlbă

Îmi doresc să deschidem Microrezervația, dar nu este decizia mea

Adrian Bîlbă a spus că își dorește foarte mult să primească vizitatori din nou, mai ales că mișcarea în natură este esențială în această perioadă.„Eu îmi doresc foarte mult să deschidem Microrezervația. Consider necesară mișcarea în aer liber și sub soarele primăverii a vizitatorilor, atât din perspectiva educației față de natură, cât și din perspectiva formării vitaminei D. Dacă se deschide sau nu este o decizie a autorităților. Eu asta îmi doresc”, a spus el.

În Europa nu se redeschid muzeele

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a vorbit și despre redeschiderea muzeelor din țară, dar și din Europa. Adrian Bîlbă spune că în Europa nu se vor redeschide muzee, deși, câteva țări au confirmat deja redeschiderea lor în perioada următoare, cum ar fi Cehia, Finlanda sau Danemarca. „Președintele României a pomenit cuvântul muzee, fiind vorba despre deschiderea lor. Eu cred că el știe ce înseamnă muzee. În Europa nu se deschid muzeele. Grădina zoologică este organizată ca muzeu, deci se potrivește cu spusele președintelui. Grădinile zoologice din Europa s-au redeschis”, a mai declarat el.

Vom redeschide Microrezervația, Delfinariul și Acvariul

Adrian Bîlbă a vorbit și despre planurile de a deschide porțile Delfinarului „În consecință, după părerea mea, vom deschide Microrezervația și noi ne organizăm în acest sens, dar decizia nu este la noi. Eu am în plan să deschid și Delfinariul. Am în plan să deschid și Acvariul.

La Delfinariu vor fi maxim 150 de spectatori din 1300 de locuri disponibile

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a vorbit și despre planurile de a deschide Delfinariul și cum se vor desfășura spectacolele în condiții de siguranță pentru spectatori. „În Delfinariu vom deschide cu spectatori, pentru că se poate face așa-zisa distanțare fizică. Am făcut deja niște poze cu dronele. Facem o schemă pentru a marca scaunele ce pot fi locuite, la un interval de patru scaune. Delfinariul se înadrează atât la muzeele închise, cât și la cele deschise, deoarece există acea trapă care poate fi trasă. Îmi pot permite să am o circulație de aer, fără să fie vreun risc. Sfatul specialiștilor este să oprim aerul condiționat, pentru că acesta este o sursă de menținere a virusului. Vom putea primi 150 de spectatori. Este suficient. Avem o capacitate totală de 1300 de locuri”, a mai precizat directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bîlbă.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce tot ni-l bagati pe asta in fata. Sa-si vada de resapata aia cu care umbla si sa ne lase-n pace.
1
0
@vizitator 9:46 ce limbi dai... mai mare dragu'... ai vreun interes sau esti numai limbist ?
1
1
ce ai fumat mah tampitule...!?! daca s-a vrut sa fie o gluma , ma intreaba un amic daca macar a ras ma-ta la ce ai scris...?
1
3
Domnule doctor Balba va felicit. Copiii mei abia asteapta, vor la plimbare la animalute. Este o zona curata, iar plina de energie. Va multumim pentru ce ati facut. Felicitari
3
2
Draga Ela, intelegerea e simpla: el produce bani pentru gasca noastra, iar noi il lasam sa se joace de-a doctorul pe acolo.
6
0
Si curva aia de Teodora Pintilie care se crede sefa si da ordine la toata lumea. Balba nu o vezi ma??? Zdreanta aia ordinara.Afara cu ea!!
4
1
NU va ingramaditi acuma la delfinariu. Puteti sa infectati delfinii !
2
0
Pai gura sparta asta si cu sparta cealalta care nu se stie de ce este angajata fac filme toata ziua. Tutuianule, cu cacaturi de genul asta cum sa te mai voteze lumea? Ati facut si din Delfinariu o afacere de familie. Nu va e rusine hotilor
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212