REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

De ce NU se leagă, încă, ALIANŢA între PNL-USR PLUS

De ce NU se leagă, încă, ALIANŢA între PNL-USR PLUS

Replica API 20 iunie 2020 | 12:39 1664

Alegerile locale se apropie cu paşi repezi, iar forţele locale de dreapta continuă negocierile pentru a detrona PSD din funcţiile de conducere. Primăria şi Consiliul Judeţean sunt două obiective comune pentru “dreapta” constănţeană, care s-ar unifica în jurul PNL şi USR PLUS. Doar că nu există încă un numitor comun, iar calculele de pe hârtie nu se potrivesc cu cele din teren.

Bogdan Huţucă: Noi vrem să discutăm proiecte, nu funcții

Liderul PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, a vorbit despre această unificare a dreptei în Constanţa de acum trei luni de zile. Deputatul constănţean nu a omis să înţepe USR PLUS prin faptul că aceştia nu par să îşi dorească concret o alianţă împotriva PSD-ului, ci mai degrabă doar o lovitură de imagine şi o presupusă împărţire a funcţiilor în administraţia publică locală. “Pe 10 martie, PNL Constanța a lansat o invitație partidelor de dreapta, în ideea de a ne așeza la aceeași masă, pentru a putea recâștiga și a reconstrui Constanța. Au trecut aproape 3 luni de la această invitație. Atunci, spuneam că este momentul ca toți liderii de dreapta din Constanța să conștientizeze situația critică în care ne aflăm și să ne punem eforturile la comun pentru Constanța”, spune Huţucă.

“Această invitație a dumneavostra, colegi de la USR, este una la negocieri sau este o invitație să împărțim funcții? Vreți să ne așezăm la aceeași masă și să discutăm ce putem face împreună pentru Constanța? Vreți să evaluăm ce resurse are fiecare organizație și ce experiență are fiecare membru al acestei organizații, astfel încât să ajungem la cea mai bună formulă pentru o echipă puternică, în care să primeze experiența? Sau vreți să capitalizați câteva titluri de presă cu această invitație?

Obiectivul nostru este să redăm Constanța constănțenilor, nu să publicăm mail-uri. Noi vrem să discutăm proiecte, nu funcții. Noi credem în oameni pregătiți și în principii. Suntem deschiși să continuăm discuțiile din martie și sperăm că profesionalismul va fi principiul cu care dreapta va reconstrui Constanța”, a mai transmis liderului PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.

Septimiu Bourceanu: PNL nu va negocia funcții

Septimiu Bourceanu, prim vicepreședinte al Organizației Județene PNL Constanța este de părere că această unificare este tardivă şi explică de ce.

“Acest apel al USR și PLUS de unificare a forțelor de dreapta din Constanța sub umbrela lui Stelian Ion la Primăria Municipiului Constanța este puțin tardiv și exagerat. Explicația este simplă: PNL Constanța a inițiat o rundă de negocieri la începutul lui martie dar USR a făcut doar act de prezență. Acest lucru explică termenul "tardiv". Pentru "exagerat" o să vă spun o singură cifră 39,5%. Este procentul de favorabilitate al partidului la Constanța pentru alegerile locale. Este stabilit în urma unui sondaj care s-a încheiat la începutul acestei săptămâni.

Tot acest sondaj certifică și alegerea candidaților PNL Constanța la alegerile locale din acest an. Mă refer aici la Mihai Lupu, candidat desemnat la Consiliul Județean Constanța, și Vergil Chițac, candidatul partidului la Primăria Municipiului Constanța. Acestea fiind lămurite vreau să salut intenția USR de a coaliza forțele de dreapta, dar trebuie reținut faptul că PNL nu va negocia funcții dar va lua în considerare proiecte viabile pentru județ și pentru municipiu”, este de părere Septimiu Bourceanu, prim vicepreședinte al Organizației Județene PNL Constanța.

Exercițiul de imagine pus în practică de USR și PLUS nu asigură succesul unei eventuale colaborări

“Consider că USR PLUS ar trebui să se alăture proiectului PNL de depesedizare a municipiului și a județului Constanța însă colegii noștri politici ar trebui să țină cont de faptul că PNL are la Constanța candidați cu reale șanse de câștig și cu proiecte viabile pentru Constanța. Exercițiul de imagine pus în practică de USR și PLUS în aceste zile și încercarea de a pune condiții echipei PNL Constanța nu asigură succesul unei eventuale colaborări” a explicat Bourceanu.

Avătavului: Forţele de dreapta din Constanţa sunt pregatite să preia conducerea acestui oraş

Tânărul consilier local din partea PNL, Costin Avătavului, spune că în acest moment nu se mai pune problema de orgolii personale, iar PNL şi USR PLUS ar trebui să se unească pentru cele două obiective comune, funcţia de primar şi cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Scenarii sunt în acest moment şi cu siguranţă se lucrează pentru cea mai bună variantă rezultată dintr-o alianţă a dreptei în Constanţa.

“A venit momentul pentru îndepărtarea PSD-ului de la conducerea administraţiei locale. Se vede clar că aparatul administrativ condus de domnii Făgădau şi Babu şi-a atins limitele. Singurele realizări par să fie unele care vin din inerţie. Sunt sigur că discuţiile între partidele de opoziţie vor demara în curând. PNL a lansat această invitaţie încă din luna martie. USR confirmă că îşi doreşte un astfel de dialog. În ziua de astăzi, instituţiile care fac sondaje livrează studii ample din care se pot analiza toate scenariile necesare. Este momentul să uităm de orgolii personale şi să propunem cei mai buni candidaţi atât la funcţia de primar, cât şi la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean. Sper ca în cel mai scurt timp să aflăm care este varianta dorită de constănţeni, iar pentru aceste funcţii să candideze persoanele cel mai bine clasate. Forţele de dreapta din Constanţa sunt pregatite să preia conducerea acestui oraş şi să arate că oraşul se poate dezvolta rapid cu o administraţie eficientă şi transparentă”, a declarat consilierul local PNL, Costin Avătavului.

În prezent, unificarea dreptei în municipiul Constanţa pentru alegerile locale din toamnă pare doar o utopie. Spaţiul public arată o mică doză din partea ambelor partide de a colabora, însă calculele hârtiei nu par să se intersecteze într-un punct comun. Miza pentru funcţia de primar este mult prea mare, iar atât PNL, cât şi USR PLUS, au câte un candidat bine fixat încă de anul trecut. Este vorba despre Virgil Chiţac şi Stelian Ion. Ambii nu par a da un pas în spate în lupta pentru Primăria Constanţa. Concluzia este simplă. PNL şi USR PLUS încă nu formează un unghi drept, de 90 de grade.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O ia in gurita
6
0
autorul articolului are dreptate, cei care reprezinta aceste partid seamana cu niste animale. Pentru a-i uni, trebuie intr-adevar legati. Eventual de coarne.
3
0
Bou--- unde ai facut tu sondajele astea la avocati la Techirghiol deja sinteti o rusine a tari vreti voturi osa le aveti ca taranisti
8
0
Gabi Turita, navigatorii te voteaza pentru Senat! Suntem cu tine!
0
10
Cu cine vrea ciuma galbena-corona virus sa se impauneze la Primarie. Cu un mincinos ordinar primul individ infectat al orasului. Ce-o sa faca mincinosii astia, exact ce fac si aia de la Guvern. Se sprituiesc in cladirea Guvernului, isi pun in functii toti neispravitii, socri, nepoti, fii, cumetri, somaj, scaderea puterii de cumparare, vand ce a mai ramas de praduit, port, Tarom, etc. Indatorarea populatiei pe 30 de ani cu cele mai mari dobanzi. Si multe alte nenorociri.Auzi, Lupu, miliardar facut din politica.
9
10
Nu se leaga pentru ca unii sunt cu poponarii altii sunt cu poponarii deghizati
3
6
Ati avut numai fake-uri fe canditati pana acum. Daca vedeti ca sunteti mana moarta, lasati si pe altii sa incerce, ca doar nu o muri Chitac de foame la pensie.
10
6
Inca o data pnl vrea sa piarda in favoarea psd. Dar surpriza exista usr...care va castiga....Jos cu mucanii galbini !!!!
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212