REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

De ce nu se termină lucrările pe strada Cuza Vodă! Muncitorii stau la povești, beau cafea și trag din țigară. Video

De ce nu se termină lucrările pe strada Cuza Vodă! Muncitorii stau la povești, beau cafea și trag din țigară. Video

Ana Maria LIPAN 14 octombrie 2023 | 00:00 5909

Coșmarul locuitorilor și a celor care sunt nevoiți să tranziteze strada Cuza Vodă continuă. La mai bine de un an de la începerea proiectului de reabilitare a arterei rutiere din centrul orașului, șantierul este încă în plină desfășurare. Concomitent, sunt executate și lucrările de modernizare rețelei termice și a sistemelor de alimentare cu apă... care contribuie, și mai mult, la dezastru. Toate aceste intervenții produc disconfort cetățenilor, sătui de praf și de zgomot, și cauzează stres șoferilor, care trebuie să evite zilnic craterele de pe carosabil și semnele de atenționare. Replica a discutat cu câțiva trecători din zonă, care și-au exprimat nemulțumirea față de situație. 

De ce nu se termina lucrarile pe strada Cuza Voda! Muncitorii stau la povesti, beau cafea si trag din tigara. Video

De mai bine de un an a fost demarat proiectul de reabilitare a străzilor din zona centrală a municipiului. Dacă despre eșecul străzii Ștefan cel Mare, care nici în prezent nu a fost finalizată, s-a vorbit în numeroase rânduri, vocile locuitorilor de pe strada Cuza, care se află în aceeași situație, au rămas neauzite. 

Aceștia deplâng ritmul în care muncitorii lucrează. Mai mult decât atât, modul dezorganizat în care șantierele se desfășoară le-a dat peste cap viața, punându-le în pericol chiar și sănătatea. Zgomotul îngrozitor, particulele de praf din zonă, dar și condițiile carosabilului, „presărat” cu adevărate cratere,  i-a adus pe unii la capătul răbdării. 

De ce nu se termina lucrarile pe strada Cuza Voda! Muncitorii stau la povesti, beau cafea si trag din tigara. Video

Reporterii Replica s-au deplasat la fața locului și au discutat cu câțiva dintre trecători. Una dintre persoanele abordate ne-a mărturisit că cel mai mult se teme că felul în care sunt executate aceste lucrări îi poate afecta sănătatea. Mai mult decât atât, aceasta critică disciplina lucrătorilor, care își ocupă timpul petrecut pe șantier „socializând”. 

„Angajații stau mult la țigară, beau cafea, etc”

Video:

„Mi se pare că întârzie. În primul rând, lucrează într-un ritm încetinit. În al doilea rând, pe mine, ca bătrân, mă afectează faptul că e mult praf. Ziua, în amiaza mare, când trebuie să aerisești o casă, nu pot să stai cu fereastra deschisă, nu pot pentru că este foarte mult zgomot. Angajații lucrează foarte încet și îi văd foarte des și în alte posturi. Stau mult la țigară, beau cafea, etc. Beau dintr-o sticlă de suc și altceva. Mie îmi afectează și sănătatea. Eu sunt bolnavă cu inima și nu pot să suport praful. Nu pot să respir!”, a declarat aceasta. 

Angajata unei întreprinderi din zonă a atras atenția cu privire la problema lipsei spațiilor de parcare, care au fost „înghițite” de șantier. Și aceasta pune la îndoială implicarea angajaților firmelor contractate pentru executarea proiectului, considerând că dacă ar fi existat o mai bună organizare, aceasta ar fi putut fi desăvârșit chiar înainte de termenul de finalizare. 

De ce nu se termina lucrarile pe strada Cuza Voda! Muncitorii stau la povesti, beau cafea si trag din tigara. Video

„Cred că ne afectează foarte tare, pentru că venim la muncă, vin clienții noștri și trebuie să parcheze foarte departe de aici. E un dezastru pot să zic chiar. Este un zgomot infernal. Trebuie să închidem geamul, să nu intre praful, zgomotul. Ne deranjează în mod special pentru că lucrăm în zonă. Cel mai rău este că lucrează în mod dezorganizat pentru că altfel ar fi terminat mult mai repede decât erau termenele.”, precizează femeia.  

Video:

Despre șoferii care sunt nevoiți să tranziteze strada Cuza Vodă, putem spune că sunt adevărați ași ai volanului! Ca să traversezi zona, trebuie să ocolești șanțurile semnalizate, care ocupă în anumite proporțiuni chiar și jumătate din suprafața carosabilului, dar să ocolești și gropile. Un alt factor de risc al traficului este reprezentat de lipsa trotuarelor, pietonii făcându-și loc printre mașini și mormonele de moloz.

De ce nu se termina lucrarile pe strada Cuza Voda! Muncitorii stau la povesti, beau cafea si trag din tigara. Video

Un cetățean pune la îndoială chiar capacitățile firmelor care au fost contractate pentru executarea lucrărilor, dar și modul în care s-a procedat, atunci când s-a ales demararea lucrărilor. Reamintim că pe lângă reabilitarea tramei stradale, concomitent se lucrează și la rețeaua termică și a sistemelor de alimentare cu apă.

„Suferim acum, dar bănuiesc că în doi, trei ani o să fie bine. Dar ce mă supără, ca inginer, este faptul că nu s-au gândit să termine o lucrare și apoi să înceapă alta. Sunt plecat de mult timp și ce am lăsat pe vremea comunistă văd și acum. Dacă ar fi răspunderea mai patriotică, ci nu pentru buzunarul personal, am fi în primele 10 țări din Europa. În principiu mă deranjează cam toate (n.red. zgomotul, întârzierile și haosul provocat de lucrări), dar cel mai mult m-a nemulțumit, când am aflat cine a preluat lucrările, că le-a luat o companie cu doar câțiva angajați, care a subcontractat apoi alte firme.” 

De ce nu se termina lucrarile pe strada Cuza Voda! Muncitorii stau la povesti, beau cafea si trag din tigara. Video

În final, am întâlnit și o persoană optimistă, care consideră că așteptarea va merita și că rezultatele finale vor încununa luni de așteptare. Încă mai există constănțeni toleranți, care încă speră că pentru realizarea unor schimbări este nevoie de răbdare, însă numărul acestora se diminuează pe zi ce trece... „Când facem curățenie în casă e curat? Nu facem întâi mizerie și apoi curățenie? O să fie frumos.”, ne-a spus femeia.  Până o să fie frumos, mai avem de îndurat disconfortul, praful, poluarea... Cât timp?! Rămâne de văzut!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru Rablele PSD/PNL de mai jos: Numai idiotii nu isi dau seama ca defapt tot haosul asya a fost creat de PSD, PSD-ul in 2020 a depus zeci de proiecte, unele facute de ratati. Toate pica in carca rablelor de la PNL. Avem un primar vai de m0rtii lui, ATENTIE!! Pot baga mana in foc ca nu a firat nimic, pentru ca este prea pr0st nici pe strada nu stie sa mearga! Doua gunoaie de partide, la fel ca AUR/SOS si USR
3
2
De ce stergeti comentariile ? Sunteti angajatii flotantului de la Primarie ?
5
2
Clientii trebe sa parcheze foarte departe. Lasa ca ne e rau cu tevi si strazi vechi - ne e rau ca parcheaza clientii departe. Ce sa faci, e greu sa scoti cwurva din creieri.
0
3
Se lucreaza la fel in toate orasele. Mangalia este si ea imputita ,prafuita ca si Constanta. Nu muncitorii dau ritmul,ci asa e planul de ,,sus''. Gropi,tevi peste tot,moloz,noroi,adica e oribil dar perfect romanesc.
5
1
Deci nu au termene nu au quality control nu au personal..Nu respecta normele ssm sau cele de protectia mediului...Deci ar trebui plangeri zilnice la autoritati si sesizari la dna pe urma. Asa se face ceva nu injurati idiotii de rusulica sau mos teaca..Replica incepeti voi cu sesizarile ?
10
1
In primul rand la str. Cuza vodă se lucrează de cel puțin doi ani. Nu știu cine este de vina pt întârzieri,dar cetățenii din zona sunt vinovați că acceptă situația. Nu s au interesat cine sunt contractanții și cine i a angajat,că apoi să meargă în masă să i ia la întrebări.
8
0
Simplu si intelept: NU MAI VOTATI UN INDIVID CARE NU LOCUIESTE IN MUN. CONSTANTA!! Mai ales ca are si o pensie babana de Viceamiral la apelul bocancilor!!
21
1
De pe vremea lu Ceausesku nu se mai lucreaza. Se lucreaza acum. Se lucreaza si facem mofturi. Neputinciosi mofturosi. Nu are cum fi mai bine fara lucrari. Mofturosi Puturosi.
5
11
daca stiati ca chitac e din eforie de ce l ati votat...va meritati soarta
12
6
Puțin. Foarte puțin. Tara asta are 18 milioane de suflete. Asta e rezultatul depărtării de religie. Și vedem cum este tara.
2
13
Este la fel...în funcție de cât îi plătește angajatorii
5
3
Dar cand au inceput!?!?! Nu e nici picior de muncitor cu lunile si cand e sunt 2 3 amarati cara muta pamant dintr-o parte in alta! MULTA MWE CHITAC!!! Sa dea domnu sa i se traga tevi de scurgere prin mormant!
12
1
Locuitorii orașului sant îndreptățiți sa fie supărați! Răbdarea are o limita. Pe banii noștri , primarul( un neica nimeni, din Eforie!!!!!!) ne cearta ca avem obrăznicia sa blamam firmele care se fac ca lucrează! Dacă numeri muncitorii din tot orașului angajati de aceste firme, nu sant mai mult de cca 200!!! Cât privește instituțiile care trebuie sa verifice,nu va faceți iluzii! Aceste personaje cred ca au făcut acorduri de recunoaștere a actelor ilegale , imediat ce au ajuns pe funcții, și pana la terminarea mandatului va interveni prescripția !
21
2
E ca în interviul cu Laura Andresan când a fost întrebata cine a fost mai bun, Contra sau Mutu și ea răspuns ca Aliuță. Asa o sa fie și cu alegerea celor doi menționați de tine,adica altcineva ca cei doi sunt doar niște profitori. O sa se supere Replica ca scriu de Constantinescu ca e profitor dar asta e adevărul.
9
0
Trebuie mers peste ei la primarie si mascariti. Pe unde sunt prinsi mascariti. Indiferent de situatie trebuie sa le reamintim ca noi platim toate lucrariel astea. Ce rahat mai asteptam, nu stiu?! Dormim pe noi si lor tare bine le este. Schimbarea vine de la fiecare dintre noi. La "atac", pe ei!
13
1
Kitzak isi face incalzirea pentru urmatorul mandat. Contracandidat, Horia. Sa vedem ce aleg constantenii?
6
3
FALS ! Nu muncitorii au o vina ,lucrarile de distrugere au inceput de peste 3 ani de zile iar vina apartine locuitorilor amortiti de analfabetism si prostie crasa ...si care sunt toleranti cu mizeria din jurul lor . De asemeni acelasi fel de vinovatie si chiar indolenta o au si organele de control ,bine platite sa puna capat jafului produs prin asa zisele lucrari de modernizare.Cum sa dai contracte de milioane de EURO unor firme cu unul sau doi angajati ?Asta nu-i abuz in serviciu ?
16
1
Din motive personale a trebuit să părăsesc minunatul nostru oraș și să plec în Brașov pentru patru zile , recunosc că îmi lipsește enorm atmosfera orașului nostru iar aseară nu am mai rezistat și a trebuit să caut un loc în Brașov cu aer asemănător celui Constănțean , abia abia am găsit ceva ce aduce cu aerul orașului nostru în parcarea subterană din AFI Mall , abia aștept să mă întorc mâine seară , îmi lipsește atât de mult aerul nostru ....
16
2
Profesionistii sunt plecati si lucreaza prin altte tari ! Tinerii nu mai vor sa invete o meserie , sa munceasca, nu mai vor nimic...decat combinatii si droguri ! Sefii , inginerii si dirigintii de lucrari...la fel, foarte slab pregatiti ! Cu cine sa faci treaba ?
20
0
pauzele lungi si dese , e cheia marilor succese , ziua trece leafa merge, dar ...leafa nu gluma! si ei muncesc cu spor ...oricum! muncitorii ,specialistii ,oamenii cinstiti si onesti , cu bun simt si educatie sau rarit, au plecat sau au ...mierlit!
11
0
cind ati votat, nu v-ati gindit pe mina carui necalificat dati orasul?
14
2
Bosorogule la anu sunt alegeri...cutitul la gat si gata
10
1
Sa vedeti cum o sa fie cu sens unic dublu spre gara ca sa preia "imobilitatea urbana" de pe Ferdinad unde stai cu orele la semaforl de la "Dioda",alta prostie gindita makkedoneste de madam Merla ca ai ei au facut proiectele hehe , O sa iasa oamenii direct in trafic din casa sau magazin pentru ca trotuare nu vor fi
17
2
pentru ca-i plateste Chitac din banii nostri!
11
1
da de ce nu-i intrebati daca au contract de munca si ce salariu au? asa ca idee! sa vedeti ca prturile in devizele firmalor sunt umflate generos si banii se duc la sefii lor si la partid!! pana la urma muncasc pentru ce primesc!
22
0
La noi ca la r*mâni. „Unul cu sapa și trei cu mapa” !
14
0
EU ACUM TREI ANI IMI ASTEPTAM RANDUL LA FRIZERIE,ERA UN DOMN INAINTEA MEA SI DISCUTA CU FRIZERUL CA O SA STEA 6 ANI LA LUCRARILE ASTEA IN CONSTANTA,AM INTREBAT APOI CINE ERA CETATEANUL SI MI S-A SPUS CA E DIN CEI CARE FAC LUCRARILE,AM CREZUT CA BATE CAMPII CU 6 ANI,DAR DUPA TREI ANI INCEP SA MA GANDESC CA NU E DEPARTE DE ADEVAR,COPILUL MEU A INCEPUT SANTIERUL LA CLASA A 4-A , O SA IL TERMINE IN LICEU, O COPILARIE PRIN SANTURI ,CEEA CE II DORIM SI ADMIRAALULUI SI FAMILIEI DUMISALE
29
3
Strada Cuza Voda cu sens unic este o idee foarte buna.
8
25
Transavesc si beau alcool, fumeaza toata ziua si rad la femei
8
4
Cum cînd cînd cînd Înaintea alegerilor ca si celelalte lucrări pt s putea fi bucate pt un nou mandat. O sa il mai voteze draku pästa
19
5
vinovati de toate lucrarile astea de mantuiala sunt firmele ce asigura dirigentia. firme de casa ale politicienilor, pline de nulitati, ce au ca unic scop umplerea buzunarelor fara urma de verificare calitativa a lucrarilor. in niciun articol nu apar aceste firme, in schimb, tunurile pe muncitori, ca e mai simplu: fac pe plac cetatenilor si nici nu deranjez l e p r e l e politice.
23
2
sefii mwisti ai muncitorilor si primarul spagar si mwist !!! Fwt primari hoti !!! De exemplu chitac. Cu pwla !!!
20
3
Pe Cuza Voda s-au apucat sa distruga inca din 2021, nu mai suportam, e dezastru in zona, ne-am rupt masinile, urmeaza si picioarele. Inghitim praf nonstop, in case totul e prafuit, daca tii putin geamul deschis ai n***u pe jos si pe mobila. Chiar e dezastru. Vrem sa stim cat mai dureaza, Doreii care sapa de 5 ori in acelasi loc cand vor termina odata?!
27
4
Fmm de hodorog senil
20
4
De vina este primaria care nu se ingrijeste de termene si de calitate. Exista niste contracte. Care sunt termenele ? L-ati intrebat pe primar ? Bineinteles ca nu. Sunteti ziarul de curte al primariei ii scoateti vinovati pe cei care nu va pot face nimic, pe muncitori. DNA ar trebui sa ia contractele la verificat. Sa-i scoata cu catuse din primarie.
33
2
,,Duduie" lucrarile si pe Cutezatori si Gladiolei! S-au apucat de o suta de lucruri in orasul asta si nu au terminat nici unul!
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212