REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

De ce nu traversează pietonii regulamentar?! Cazul pasajului de la Abator, pe care nu-l foloseşte nimeni!

De ce nu traversează pietonii regulamentar?! Cazul pasajului de la Abator, pe care nu-l foloseşte nimeni!

Replica API 23 noiembrie 2018 | 00:59 251

Intersecția de pe strada Caraiman cu Mangaliei reprezintă un real pericol pentru șoferi, însă aceasta nu este singura problemă cu care se confrunta zona. Nici pietonii nu sunt tocmai în siguranţă, însă, de cele mai multe ori, se pun singuri în pericol, ignorând, cu bună ştiinţă, că în Piaţa de la Abator pot ajunge şi traversând pasajul. “Pierd prea mult timp pe la pasaj. Mă asigur şi fug de pe un trotuar pe celălalt”, explică un constănţean. “Dar nu este trecere de pietoni pe unde treceţi strada…” – i se atrage atenţia. Reacţia lui: „Eeee..., ia mai lasă-mă, că ştiu eu!”. Şi, uite aşa, mâine-poimâine citim despre el la rubrica evenimente rutiere!

Chiar dacă în zona Abator din municipiul Constanța au fost înregistrate mai multe accidente rutiere, fiind vorba despre pietoni care traversează neregulamentar, se pare că oamenii se încăpățânează să-și pună viețile în pericol. În zona respectivă există un pasaj pe care l-ar putea folosi pentru siguranța lor, dar nici vorbă de așa ceva.

Tot mai multe persoane, vârstnice, chiar și copii, folosesc această metodă, punând gestul pe seama grabei! Adăugăm în acest context că mașinile parcate pe o parte și pe alta a străzii fac ca vizibilitate șoferilor să aibă de suferit, în condițiile în care, chiar la restaurantul Diplomatic, este și o stație de autobuz.

Cotidianul “Replica” a adus la cunoștiința cititorilor, luna trecută, punctul de vedere al primăriei, referitor la accidentele rutiere “cu repetiţie”. De data aceasta, comisarul șef adjunct al IPJ Constanța, Ciprian Sobaru, ne-a transmis punctul său de vedere: ”O trecere de pietoni nu există în acea zonă, în dreptul restaurantului Diplomatic, din cauza curbei, pentru că pietonii, la noi în România, nu se asigură în prealabil și atunci nu am certitudinea că nu vom avea accidente acolo. Din această cauză, faptul că este curbă, șoferii vin cu 50 la h, cel puțin, că nu toți respectă regulile. Avem pietoni loviți în zone în care strada este dreaptă, vizibilitatea este maximă și fix acolo se întâmplă, deși ai vizibilitate, darămite unde vizibilitatea este redusă!. Iar pietonii care nu folosesc pasajul ori trecerile din acea zonă, se supun unui risc, pe propria răspundere”, a explicat acesta.

Loredana MIHAI

Citește și: https://www.replicaonline.ro/constantenii-suparati-ca-nu-exista-trecere-pentru-pietoni-la-abator-ce-spune-primaria-video-368917/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Orasu rotund numai sensuri si amenajari bazoacini
0
0
De tampiti si inconstienti ce sunt!
0
2
Dl Ciprian Sobaru sa nu mai faca afirmatii cu generalitati de genul "...pietonii,la noi in Romania, nu se asigura in prealabil..." caci nu-i cunoaste personal. Asta-i scuza , nu-i asa? Mortii sunt de vina. Il informez ca am fost pieton in New York, Seattle, Berlin, Londra, Denver, Roma, Paris si spre dezamagirea dansului, nu am fost lovit pe trecerea de pietoni. In Constanta, eram sa fiu luat pe capota in mijlocul trecerii pe Eliberarii. Un sofer s-a enervat ca l-a incetinit sensul giratoriu si a pus piciorul pe acceleratie inainte de trecere. M-a salvat faptul ca am avut reflexe mai rapide.
1
1
Si trecerile astea pentru pietoni ar trebui sa fie trasate acolo unde se observa o necessitate mai mare,adica inde sunt anumite magazine,drumuri catre anume obiective frecventate des sau mai des decat altele de obicei. Altfel,multi o iau ,,pe scurtatura'' si crapa dracului,bagand si soferii in belele.Unii fac treceri de pietoni care duc in garduri,sau in asa fel ca daca vrei sa treci strada trebuie aproape sa iesi din localitate si sa vii inapoi pe trotuarul celalalt spre casa . Primari cu cap sunt extrem de putini,asa ca e de suportat inca macar o suta de ani.
5
0
e bun pasajul cand e uscat ... au pus gresie lucioasa rampele sunt pentru alpinism. e imposibil pentru o persoana cu dizabilitati . Iarna cand e zapada sau gheata adio..patinezi orice ai avea in picioare.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468