REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănțenii, SUPĂRAȚI că nu există trecere pentru pietoni la Abator! Ce spune Primăria! VIDEO

Constănțenii, SUPĂRAȚI că nu există trecere pentru pietoni la Abator! Ce spune Primăria! VIDEO

Replica API 4 octombrie 2018 | 09:01 340

Locuitorii din cartierul cunoscut ca Abator al municipiului Constanța sunt nemulțumiți cu privire la situația trecerilor pentru pietoni amplasate în zonă, în sensul că fix acolo unde trebuie, după cum au declarat ei, adică în dreptul complexului, nu există. De partea cealaltă, reprezentanții Primăriei susțin că în curbă, acolo unde dorește lumea, nu se poate amplasa un marcaj pietonal.

Mai multe accidente rutiere au fost înregistrate în zona Abator din municipiul Constanța, pe Șoseaua Mangaliei. Iar cele mai multe sunt din pricina pietonilor care traversează neregulamentar. Ultimul eveniment nefericit de acest gen a avut loc miercuri, 3 octombrie, când un octogenar s-a angajat în traversarea carosabilului, prin loc nepermis, și a fost lovit de o mașină.

A fost transportat la spital, cu traumatism cranio-cerebral, conștient, dar confuz. Lumea aflată la fața locului a început să-și spună nemulțumirile de pe margine, precizând că au loc accidente rutiere din cauza lipsei unei treceri pentru pietoni. ”Era și în baston, abia se mișca, ce reflexe să mai aibă?

Da, recunosc faptul că și eu traversez la fel aici. De ce? Păi pe unde? Trecerile sunt foarte departe, iat pasajul acela e infect”, a spus o persoană. Totodată, în discuție a intrat și o femeie, care a spus că locuiește în zonă și că, zilnic, este nevoită să mai traverseze și neregulamentar.

”Sunt prea departe una de cealaltă (marcajele pietonale – n.r.) Trebuie să se facă o trecere pentru pietoni în zona aceasta, aici, ca să poată omul să treacă, să nu se mai întâmple atâtea accidente. Pasajul acela nu poate fi folosit de persoanele în vârstă, că nu se pot deplasa. Trecerile sunt mult mai practice pentru ei”, a declarat aceasta.

Despre această situație, reprezentanții Primăriei susțin că în zonă, pe Șoseaua Mangaliei, există două treceri pentru pietoni, înainte și după curbă, adică înainte de Piața Abator (pe sensul dinspre gară) și la intersecție cu strada Caraiman. Cât despre amplasarea alteia, chiar în dreptul complexului, aceștia au menționat că nu este posibil întrucât este în curbă și tocmai acesta este și scopul: oamenii să nu traverseze pe acolo. Se pare că au mai fost înregistrate solicitări în acest sens, dar comisia de evaluare le-a respins.

Video:

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Reprezentantii primariei" hotarasc unde sa fie treceri de pietoni? sau Politia circulatie?
0
0
''Doamna'' Primaria.. Din ce tin eu minte, pe vremea cand era tramvai pe Mangaliei, pe partea cu Sm-urile era un gard de fier, de la Peco pana la liceul SNC. Un gard cum e pe la Dioda. Si nici un batran cu baston nu putea sa il sara. Domnul Mazare in inteligenta lui a scos gardul cand a scos tramvaiele. Asa ca Primaria Constanta montati gardul inapoi daca vreti sa nu mai fie accidente!
4
1
Pentru soferii de mai jos care se plang de pietonii care trec pe trecere, ca asa zice legea ca au prioritate pe acolo, le urez sa fie luati pe capota cu prima ocazie se aventureaza in afara masinii sa-si ia tigari sau anti-diareice. Pana nu o patesti personal, nu ai cum sa intelegi.
3
5
accident pe Dobrila Eugeniu circulatie infernala scoala Dimitrie Cantemir elevi mai neatenti ce bine ar fi daca strada ar fi cu sens unic Ciresica - Tomis asa cum este Adamclisi si aici este o scoala.Poti parca masina in sensul giratoriu poftiti la Ciresica sunt destui nesimtiti.
1
3
Comisie de evaloare formata din niste dobitoci care nu vad ca orasul a evoluat si ei au minte de comunisti prosti fara viziune . Pentru Auchan Lidel sau alte mari magazine sa putut aproba cate 2 sensuri giratorii sau treceri de pietoni dar pentru un cartier intreg nu se poate o trecere de pietoni . Acelasi lucru se cere pe bul Aurel vlaicu pe partea cu ghiolul unde locuiesc aproximativ 600 familii si cei care au copii la scoala in Tomis Nord iar cea mai apropiata trecere este la aprox 1 km vorbesc de zona de la Taverna Sarbului la Penny . Nici macar trotuare nu exista sa ajungi la trecere
3
4
dar la city cum e? tre sa urci si sa cobori cu carutul cu copilul borduri de 30 cm. ca trecerea aia noua 25 m mai la dreapta nu s a mai pus in folosinta
4
1
sa-si miste curul pana la trecerile care sunt deja iar Polutia Romana sa-i sanctioneze in egala masura si pe soferi si pe pietoni!
8
1
Se intampla asta deoarece Constanta a ramas un fel de azil de batrani al romaniei. Tinerii intelogenti au plecat de mult. Iar pensionarii cred ca totul li se cuvine. Te vad ca vii cu 50kmh dar se arunca pe trecere, ca e dreptul lor. Nu se gandesc ca tu nu poti vedea dupa duba parcata prost si nu poti frana instant. Si daca un pensionar din asta se intalneste cu un cocalar cu audi la mana 7 care circula cu citeza pe banda 1, se intampla astfel de incidente
6
4
Pot fi si 100 de treceri ca numarul accidentelor va fi acelasi pentru ca e oficial: Constanta orasul cu cele mai multe accidente pe trecerile pentru pietoni, soferii din Constanta la treceri sunt "sper sa nu treaca nimeni pana nu trec io" pentru ei e ceva total straina notiunea de pieton, nici nu i de mirare avand in vedere ca trotuarele sunt parcari pentru auto nicidecum loc de mers pentru pietoni.
6
3
Daca o fac unde noua statie de autobuz nu mai e nici o curba...
3
1
si daca face trecere in curba sa vezi atunci accidente
5
0
Faceti treceri de pietoni din 20 in 20 de metri ca sa traverseze puturosii usor , le e lene sa isi miste curu pana la trecerile existente sau la pasajul subteran. Numai nesimtiti au ramas in tara asta , toti au pretentii si drepturi, obligatii nimeni .... bleah...
21
9
Pasajul subteran a fost contruit in trecut tot ca o reactie la accidente.
10
1
In curba de pe Sucevei, de langa, putin mai sus de Camera de Comert, troneaza cea mai idioata trecere de pietoni din oras. Ca e asa, sta dovada linia continua care interzice depasirea in acea zona. Desi, multe treceri de pietoni sunt idioate: cine e geniul ala de la voi care se chiteste sa toarne treceri de pietoni la marginea giratoriilor? Voi realizati ca scopul giratoriului este sa fluidizeze intersectia, dar trecerea de pietoni pusa acolo taman asta omoara?
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367