REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

De ce s-or fi montat stâlpișori pe mijlocul trotuarului, în Poarta 6?!

De ce s-or fi montat stâlpișori pe mijlocul trotuarului, în Poarta 6?!

B.N. 20 februarie 2024 | 00:00 4607

Stâlpișorii din Constanța lovesc din nou! Deși a avut la bază împiedicarea parcărilor neregulamentare și facilitarea accesului pietonal, măsura implementată de Primăria Orașului Constanța a dus, în unele situații, la amplasarea a două rânduri de stâlpișori pe trotuare. Principalul obiectiv fiind atins, cel de-al doilea a condus către o situație total opusă, stârnind nemulțumiri în rândul pietonilor, al căror acces a fost îngreunat, devenind chiar o provocare în special pentru persoanele cu handicap sau mamele care au copii. Situații similare au mai avut loc în orașul Constanța, caz în care s-a procedat la retragerea celui de-al doilea rând de stâlpișori.

De ce s-or fi montat stalpisori pe mijlocul trotuarului, in Poarta 6?!stâlpișori pe trotuar

Locuitorii orașului Constanța manifestă nemulțumiri semnificative cu privire la implementarea unui program de amplasare a stâlpișorilor de parcare de către Primăria Constanța în zona cartierelor din Poarta 6. În ciuda intenției declarată de a împiedica parcarea neregulamentară, măsura a generat două rânduri de stâlpi pe trotuare, creând dificultăți în accesul pietonilor și alimentând speculații despre posibile interese financiare.

De ce s-or fi montat stalpisori pe mijlocul trotuarului, in Poarta 6?!stâlpișori pe trotuar

Decizia controversată a fost justificată inițial prin necesitatea de a rezolva problema parcărilor neregulamentare pe trotuare, în special în jurul școlilor, dar voci critice susțin că a fost implementată mai degrabă pentru a rezolva surplusul de stâlpi achiziționați.

De ce s-or fi montat stalpisori pe mijlocul trotuarului, in Poarta 6?!stâlpișori pe trotuar

Într-un context mai amplu, administrația locală își propune să extindă proiectele de mobilitate urbană în parteneriat cu Confort Urban SRL, ceea ce ridică întrebări cu privire la prioritățile municipale și la consultarea eficientă a comunității în luarea deciziilor urbanistice, subliniind necesitatea unei abordări mai atente a nevoilor pietonilor și a calității spațiilor publice.

De ce s-or fi montat stalpisori pe mijlocul trotuarului, in Poarta 6?!stâlpișori pe trotuar

O situație similară a avut loc acum câțiva ani pe Strada Poporului, când, deși inițial reprezentanții Primăriei Constanța susțineau că perspectiva vizuală a trotuarului ar trebui reconsiderată, ca urmare a plângerilor constănțenilor și a reacțiilor negative stârnite, s-a procedat la retragerea unuia dintre cele două rânduri de stâlpișori de pe această stradă.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este destul de logic, al doilea rand de stâlpișori este pentru a preveni parcarea autoturismelor pe trotuar, fiindcă mai sunt zone fără stâlpișori lângă bordura pe unde poți întra cu mașina. Și in București exista astfel de zone, este Chiar logic dacă stai sa te gândești.
0
0
Cei mai borâți stâlpi pe care i-am văzut vreodată într-un oraș de talia Constanței. Calitate de doi lei, strâmbi, pe scurt, hidoși. Jegul de Făgădău este artizanul acestora.
3
1
Constănțeanul plătește: stâlpișori, marcajele aiurea - apoi desființate, insule de pietoni cu marcaje - apoi definește, lucrări neterminate , lucrări noi peste lucrările terminate toate aceste sub administrația primăriei și banul constanteanului. A ve vremea sa schimbam administrația dar parte p*****a, oameni din primărie rămân.
6
1
Mașinile alea sunt parcate pe fostul spațiu verde din fața blocurilor, au pietruit și betonat și și-au făcut parcare moca. Asta e valabil în toate cartierele unde sunt blocuri comuniste și nu numai
1
1
Asta se întâmpla când nu este esfectuată o analiza complexa, și nu raspund pentru ceea ce fac.
8
0
locitorii Constantei ar trebui sa dea in judecata primarul si consiliul local pentru lucraeile facute de mantuiala pe bani multi, pavele crapate, stalpisori la suprapret, asfat denivelat, copaci sanatosi taiati, autorizatii de constructie pe spatii verzi, si alte lucari de p*****a calitate.
10
0
Profesorul v****l a facut niste calcule ! Stalpisorii trebuie multi si desi, astfel incat nimeni sa nu parcheze cumva pe domeniul public , fara sa fie taxat! Lui ii place "artimetica" si mai ales adunarea. Sa stranga banutzu si sa faca investitii pentru constanteni. Este gospodar!!!
10
1
O sa dai cu subsemnatul c*rând ai umplut orașul cu stâlpii aia urâți crezi ca lumea nu te știe ce faci și cui dai lucrările publice ! Ne-am saturat de tine și de ideile tale mizerabile! Intoarce-te la vândut branza și lasă oamenii adevărați sa conducă orașul! Ai venit la conducerea confort urban sa mulgi banii orașului tu și cele doua cucoane ale tale , care le-ai pus bine în funcții la conmfort urban! Niște mizerabili sunteti
22
3
tot ce este inutil, dar se poate cumpara(parandaraturi), este bun ptr primarie si ptr timpitii de constanteni! care din cele doua afirmatii e adevarata?
13
3
Daca luau exemplul lui Negoitza de la sectorul trei Bucuresti, era mai decent. A montat borduri inalte, pe care nici suv-urile nu le pot urca. Si arata si civilizat. Dar e mai banoasa afacerea cu kkturile astea. Arata orasul ca naiba.
17
2
Au target! La 50 de koko bucata, sa tot montezi.
10
3
Nu e neapaStalpii au fost ceruti de locatarii din zona aia, sa nu parcheze nimeni, in caz de urgenta sa iasa cu targa cei de la ambulanta. Sa nu parcheze vreun meltean, ca slava Domnului poarta6 e plina de ei .
14
12
Totul este pur financiar....vedeti cine fabrica otrocitatile si descoperiti caracatita comisioanelor. DNA e ocupat...sevschimba sefii... pentru interdictia de a parca, exista Politia Locala,care insa este oarba (nu ca justitia...mai rau)
11
4
Explicatia amplasarii exagerate a stalpilor in toate zonele Constantei este anul electoral in care ne aflam! In mod normal,orice parcare in zonele protejate de stalpi, mai ales in urma reconfigurarii benzilor de transport in comun ar fi trebuit amendata de Politia Locala iar contravenientul ar fi platit o amenda alimentand astfel furia acestuia catre autoritatea locala, primarie, primar! Existenta stalpilor rezolva aceasta problema si canalizeaza posesorul de autovehicul catre zone marginase ale cartierelor. Deci nu e parandarat, e calcul electoral!
12
1
@ION Ba bovina, automobilul este un moft nu un drept! Si NU, statul NU este obligat sa iti faca parcare ca alternativa tie din TAXELE MELE.
18
16
atata timp cat nu oferi alternative de parcare nu ai dreptul sa ingradesti dreptul de a parca pe trotuare oamenii au platit pe masinile detinute au platit impozite comunitatii locale pentru a avea dreptul de a parca masinile proprietate la fel cum si pietonii au dreptul sa mearga pe trotuare libere de masini singura diferenta este ca pietonii au un drept fara a plati ceva in timp ce proprietarii de masini au un drept deoarece au platit pentru el.
18
22
De ce cum de ce.Parandaratul sa dat pt un număr de stipisori.Ca au s au nu rost aceștia trebuiau montati in teren,iar parandaratu sa fie acelasi./sursa din interior/
17
2
Oameni buni voi va dati seama cati bani publici se irosesc pe stalpisori? Sunt banii vostri. Partidele astea de opozitie ar trebui sa faca anchete taraboi presa de unde sunt cumparato stalpisorii ce firme ce combinatii cat costa etc ... Daca aduni valoarea stalpisorilor pusi in ultimii 6-7 ani la Constanta te sperii ... ce cheltuieli ... al cui interes? A cui spaga? Ca utilitate clar nu au. Cu banii astia s-au fi putut construi drumuri, sa nu mai stam ca vitele in trafic inerti ...
23
4
Da foarte bine fac, daca nu ii punea se gasea unu sa inghesuie un Matiz acolo, nu poti sa mai iesi afara cu un copil in carut/bicicleta. Foarte bine face administratia locala ! Felicitari ! Unde e prostie nu poti sa educi decat cu forta
25
12

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436