REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

De râsu’ plânsu’: o gaură în tavan încurcă socotelile la Centrul Cultural „Jean Constantin”

De râsu’ plânsu’: o gaură în tavan încurcă socotelile la Centrul Cultural „Jean Constantin”

Replica API 17 august 2017 | 00:00 347

Fostul cinema „Republica”, cândva punct-emblemă al Constanței, a rămas doar o amintire. Nostalgicii zâmbesc amar de fiecare dată când trec pe Bulevardul Ferdinand și privesc spre ferestrele mari și spațiul gol ce se ghicește de după ele, ale Centrului Cultural „Jean Constantin”, ce a luat locul cinematografului.

În 2013, când autoritățile, în speță Consiliul Județean Constanța, anunțau dezafectarea cinematografului și transformarea lui într-un centru pentru tineret, promisiuni erau multe. În primul rând, se promitea că spațiul generos al cinematografului, lăsat în paragină deja de ani buni, va fi redat vieții culturale constănțene. Astfel a luat ființă Centrul Cultural „Jean Constantin”, ce poartă numele unuia dintre cei mai mari actori pe care i-a dat orașul nostru.

Potrivit proiectului, costurile de reabilitare s-au ridicat la peste 13 milioane de lei, o parte din fonduri provenind de la U.E., iar centrul are o sală de spectacole, de 750 de locuri, pentru concerte și spectacole, dar și spațiu pentru activități creative ale tinerilor. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate, iar spațiul dat în folosință în 2015. Dar, până la această oră, la patru ani de la demararea lucrărilor de modernizare ale spațiului de pe Bulevardul Ferdinand, centrul poate fi admirat doar de afară!

An de an, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au anunțat că „în cel mai scurt timp”, Centrul Cultural „Jean Constantin” își va deschide ușile. Dar timpul s-a scurs și intrarea este încă bine ferecată. De ce? Pentru că, spun autorităților, au tot apărut probleme.

Ultima piedică o reprezintă...lipsa unei găuri de aerisire în tavan! „Nu a fost prevăzut spărtura aceasta în plafon, pentru aerisire, de la bun început. Dar este necesară, pentru răcirea instalației de proiectare. Avem aparatura, dar nu putem să o folosim, nu primim garanție pentru ea, căci încăperea nu este aerisită corespunzător. Astfel că trebuie spart plafonul.

A fost organizată licitația pentru realizarea lucrării, a câștigat o firmă, dar în momentul în care am cerut lămuriri pe oferta lor, au fost descoperite niște neconcordante în acte. Astfel că firma care urmează să facă gaura de aerisire trebuie să refacă documentația”, ne-a declarat Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța. Potrivit acestuia, în aproximativ o lună urmează să fie soluționată și această piedică, a găurii de aerisire, ulterior urmând să se stabilească o dată de inaugurare a Centrului Cultural.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca se rasuceste nu se intoarce la loc?
0
0
Tavanul fostului cinema este construit atipic -sustinere cu cabluri- si necesita o expertiza anuala. Dupa revolutie nu a mai fost verificat. In prezent nu prezinta nici o garantie. Renovarea costisitoare este cam la misto-pe bani europeni. Nu poate primi autorizatie de functionare si ca de obicei, CJC va da banii inapoi. Halal proiect!
4
0
se rasuceste tata Jean in mormant .....nenorocitilor !
6
0
Cate scule am supt eu la fostul cinema Republica! Asa miam luat garsoniera. Acum sunt o doamna
2
0
aaa pai daca a declarant palaz ii rezolvata treaba.da putem sa ne luam la revedere de la centru cultural in toamna asta.sa se duca dku acest nimeni in drum a ajuns sa se ocupe cine de organizare.cin dku la voatat pe asta in consiliu nu stie nimeni.omul ridica sal de la buget si face nimic.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108