REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Decebal Făgădău: „La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti!“

Decebal Făgădău: „La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti!“

Replica API 30 iulie 2020 | 22:24 4520

Consilierii locali s-au întrunit, joi, 30 iulie, în ședință, pe ordinea de zi aflându-se mai multe proiecte, între care și cel situat la punctul 58: Proiect de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța.

Decebal Făgădău

Inițiator este Decebal Făgădău. Consilierii locali au votat cu 17 voturi pentru şi nouă voturi împotrivă, prin urmare a fost adoptată Hotărârea.

Prin urmare, taxa aferentă, stabilită de Consiliul Local, este obligatorie. În caz contrar, vor curge sancțiuni, care vor fi date de către polițiștii locali.

Contravenţiile prevăzute sunt amendă de la 200 la 600 de lei, pentru neplata parcării şi ocuparea unui loc deja atribuit, şi amendă de la 200 la 400 de lei pentru ocuparea unui loc destinat încărcării maşinilor electrice sau hybrid.

„Probabil cel mai de interes punct de pe ordinea de zi este cel ce reglementează contravențiile pentru neplata parcării în municipiul Constanța. Vreau să demontez câteva minciuni propagate în spațiul public în ultima perioadă:

La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti. Nu a existat parcare gratuită nicio secundă.

Astăzi, în municipiul Constanța, avem 95.000 de autoturisme ce aparțin persoanelor fizice și în jur de 20.000 de mașini ce aparțin firmelor. Câte dintre acestea plătesc taxa de rezervare loc de parcare?

Din 95.000 de mașini aparținând persoanelor fizice, aproximativ 15.000 plătesc. 80.000 de mașini nu plătesc taxa de rezervare.

Știm cu toții că aceste 80.000 de mașini nu sunt parcate în garaje sau pe proprietate particulară. Cele mai multe sunt parcate pe domeniul public.

Cu alte cuvinte, din 95.000 de mașini ce aparțin persoanelor fizice, doar 15.000 își plătesc taxa de rezervare a locului de parcare, în condițiile în care s-au construit multe locuri de parcare pe care le puteți închiria.

Taxa de rezervare a locului de parcare este de 200 de lei pe an.

În ceea ce privește persoanele juridice, din aproximativ 20.000 de mașini, doar 200 plătesc taxa de rezervare. Așadar, aproape 19.800 de mașini ce aparțin firmelor parchează gratuit pe domeniul public.

Asta reglementează hotărârea de astăzi: cine parchează pe un loc de parcare și nu plătește sau ocupă locul de parcare al cuiva care și l-a rezervat va fi amendat.

Pentru parcările cu plată din oraș tariful este reglementat deja din anul 2017 și variază în funcție de Constanța sau stațiunea Mamaia și de numărul de ore pentru care se plătește.

Parcarea cu plată trebuie plătită, nu există nimic gratuit, nicăieri. Fac excepție locurile pentru persoanele cu dizabilități și mașinile electrice sau hibrid. În afară de acestea, toată lumea care parchează în parcările cu plată ale orașului trebuie să plătească, așa cum se plătește peste tot în lume.

Această minciună, potrivit căreia la Constanța nu se plătește parcarea, trebuie să dispară din spațiul public“, a precizat primarul Decebal Făgădău.

A.F.

Citește și: ESTE OFICIAL! SE DAU AMENZI pentru NEPLATA LOCURILOR de PARCARE

Citește detalii aici: BALAMUC TOTAL cu PLATA prin SMS a PARCĂRILOR, în Constanța!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un "Secund" al lui Mazare, oare poate fi la fel ca Mazare, mai bun ca Mazare sau mai slab ca Mazare?... Asta-i intrebarea...Raspunsul va venii curand, functie de raspunsul "Alegatorilor" sa al Aligatorilor...
0
0
un mare gunoi facalet asta...
4
0
In orice oras al tarii se plateste parcarea,indifererent ca esti sau nu locuitor al orasului respectiv.Sibiu :4lei,Brasov:5lei ,Cluj:5 lei.Numai in Cta trebuie sa fie moca pt ca sunt unii cretini.Isi iau masini de mii de euro ,dar nu au ce manca si stau cu chirir.Huo jegosilor.
2
3
Este lesne de inteles ca ai un deficit de neuroni. Calatoresc cu job-ul in toata lumea si te contrazic, putine orase in centru au parcari etajate, mai ales cele vechi de sute sau mii de ani. Parcarea se plateste PESTE TOT. Sa presupunem ca aveam o parcare in centru care evident si logic este cu taxa, cetatenii nu ar fi parcat acolo, este cu bani, si noi ne-am invatat cu moca. asa ca terminati cu "hate-ul" asta inutil. Intr-adevar, avem o alta situatie in cartiere unde multe loturi au fost luate abuziv, dar si acolo daca ar fi amenajat o parcare evident cu plata tot tipau si urlau ca vor moca
2
1
Asta e cta puiul congelat, ulei si faina la pensionari...iar restul va pishati pe el de vot
3
2
Sa vezi ce vei plati tu acum la alegeri ! Si dupa !
4
1
Nu exista oras civizilat in lumea asta unde parcarile sa fie gratuite. Ca la noi la nimeni.
1
2
Cel mai slab primar din istoria orasului
4
1
in amenzile tale fagadau. sa ma pis pe tine si pe initiativa ta de cacat. nu ai construit o parcare in 4 ani de mandat te n gura de spurcat.ati umplut orasul de stalpi si nu ati construit o parcare.aveti locuri in toate cartierele. dar pe alea vrei sa le matraesti la gasca ta de makedoni sa mai faca 1383 de blocuri. ptiu te m as pe voi
5
2
Sugetii pulicica.
1
2
Cei care iau amenzi sa faca plangere pe persoana fizica impotriva primarului pentru abuz. Este in vigoare hotararea curtii de apel cta, prin noul regulament nu s a schimbat nimic, dimpotriva au fost eztinse abuzurile si la locurile de parcare din fata blocului. Adica vine politia si daca iti vede masina parcata pe strada si nu esti platitor de taxa de parcare iri amenda. Abuz grosolan
5
1
La puscarie cu toti consilierii locali care au votat aceasta ilegalitate. Faceti plangeri penale sa scapam dracului odata de capusele astea infantile care ne distrug orasul.
9
2
Prostia intruchipata...Trebuie sa platim parcari desi locuim in oras si platim toate taxele..Ar trebui sa fie cu plata pt masinile non CT
11
2
Cat au costat morcovii de pe trotuarele orasului? Cine a facut calculul distantei intre ei? Mai aveti putin si in loc de asfalt puneti tarusii,...cui? Ca maine, o sa aflam ce spaga s-a luat pentru vapoarele de morcovi plastifiati. Sper sa dea cine trebuie cu turul in ei!
8
1
nu-i inghit pe PNL-isti si USR-isti dar Constanta trebuie sa scape de acest individ. Pana la urma la locale conteaza OMUL, nu partidul!
9
1
nu il inghit pe fagadau nici pe stelica ipocrica, dar pe bune acum. Este normal ca o familie de 2 persoane sa aiba 3 4 masini?unde sa se faca locuri de parcare in cazul asta? am in bloc o familie de boi, sunt 4 si ei au 6 masini. Pe toate le vor in fata blocului. Pai asa nu se poate fratioare, nici in Amsterdam daca ar trai, nu ar avea loc unde sa parcheze. Schimbarea incepe de jos, de la noi. Parca erati de dreapta, nu asteptati totul cu mana intins, sa se faca, sa vi se dea.
8
5
Pai si cum platim, nu zici ? Pentru ca plata prin sms a fost anulata de catre instanta. Siktir !
15
0
Oare va raspunde cineva de tot ceea ce se face in Cta in acest moment? Transformarea bdului Tomis in alee cu sens unic, montarea de borduri fara de a tine cont de aglomerarea circulatiei prin ingustatea strazilor; sensuri unice, sensuri giratorii ce ingreuneaza circulatia. Cat au platit pe aceste studii de impact fictive? Traficul din oras se supraaglomereaza datorita acestor lucrari de "modernizare". Aceasta administratie locala dovedeste ca functioneaza doar pt a mulge bugetul local. Oare cine ii sustine? Poate ca o parte dintre noi stim
14
1
esti un bou!
14
1
In liceu erai prostul clasei si acum esti primar, vai de Romania noastra!
19
1
Constanta, tia dat, iti da si iti va da la mwie, draga Fagabou
12
1
problema estefagabou ca banii de parcare se scurg in buzunarele pesedeului,mazare pirnaie,strutinsky si alti jefuitori.Nu o sa.i vezi investiti in parcari supraetajate,parcuri,etc!
14
1
Cu un dispozitiv de infanterie si o baterie de artilerie fac ordine in orasul asta. Daca e nevoie cu 20 de tancuri punem la pamant toate cocioabele makidonesti. in 24 de ore
14
3
Sunt foarte curios cand o sa il viziteze DNA-ul pe el si pe maimutoiul de Babu. Sper sa scapam de ei de la primarie.
21
2
Atat poate PSD-ul la Constanta! De unde sa faca bani Primaria? Sa atraga investitori nu au fost in stare,de douazeci de ani au fost numai pe parandaraturi si pe jumulirea oamenilor de afaceri,mai mici sau mai mari!Asa ca tot belirea constantenilor prin taxe si impozite a ramas solutia!
26
2
Fagadau,, se potriveste bine !
7
1
parcarea de la plaja modern de ce ati inchiriat o la tigani in loc sa luati voi bani ca primarie? Tiganii si makidonii din primarie fac legea in oras. Pana cand?
32
1
Asta se numeste abuz in serviciu. Faceti cu totii plangeri penale ca altfel nu se linistesc. Si aveti grija mare ce votati...
21
2
Obsa vina si vremea ta sa platesti ce ai hotarat azi. Atunci sa te vad. Dar cum sunteti obisnuiti, o sa va scoateti adeverinte de andicapati. O sa vedem care rade la urma. Si nu uita, ai dosare deschise, poate vine vremea sa pleci acasa, in Costa Rica.
19
1
Daca tu esti nesimtit putem fi si noi.Mergem la DNA si scriem dupa diktare.Gasim noi un procuror sa nu te-nghita si ceva ilegalitati de pe vremea lui Mazare!
18
2
O sa mai iesi primar...csnd mi-oi vedea eu ceafa@@@!!!!
21
1
Ba ti-a luat foc weceul din curte la Beidaud.
21
0
Parcarile amenajate, e ok sa platim. Dar ce amenajari s-au facut pe toate strazile unde trebuie sa platim?!
12
4
Vreti sa scapati de mine de la conducerea C-tei ? Votati-ma pt functia de deputat in Parlament ! E singura voastea sansa, dragi constanteni.
1
22
Votam Fagadau
5
35
Pe strada Nehoiului este bombardament! De opt luni, masinile sunt scoase cu tractorull Canalizarea este varza, circulatia , la fel. Pai domnule primar, daca nu ai rezolvat 300ml stradali, mai crezi ca rezolvi un oras de 300 000 de locuitori? Nu poti trece de la gradina botanica, la conducerea Constantei.
12
0
Domnule Fagadau, v.am votat cu doua maini in speranta ca veti readuce orasul nostru la viata! Din pacate nu ati facut nimic, in afara sa va luati un viceprimar incompetent , corupt, arogant care nu va face cinste.Ati umplut orasul de sralpisori care nu.si au niciun rost, dar locuri de parcare zero! Asta ati facut pt noi domnule primar, ati cocotat pe un scaun de viceprimar un personaj monstruos pe nume Babu!! Toata Constanta vuieste de atitudinea meschina si incompetenta acestui personaj, stiti foarte bine ca nu il inghite nici etnia lui, dar nu faceti nimic!!
29
4
Ce fata de om muist hot si dusman al orasului constanta are fagabou asta
33
3
Ca sa aiba el ce risipi la firmele de casa..
29
1
Cel mai gospodar primar. De votam in continuare.
2
38
Se bazeaza pe faptul ca oamenii nu sunt uniti. Daca nu si ar rezerva nimeni loc de parcare ar fi cel mai bun boicot. Dar ... constantenii sunt slabi. Si usor de manipulat
21
5
Propaganda ieftina!In oras sunt zone unde trotuarul este f lat si pe care circula putini oameni.Ex:in fata la Trezorerie Gara si Bursa de marfuri,Casa de cultura,IC Bratianu.Daca r gndii,ar ingust un trotuar la max 2 m iar pe partea opusa l-ar lasa lat,apoi se pot face rigole pt parcare laterala sau fonduri UE pt parcari supraetajate,cu lift.Dubele si microbuzele sa se parcheze in locuri speciale,la fel si masinile pt distributie,nu in parcarile de domiciliu.Simplu si eficient,dar cine? Fagadau,Babu...mai mare rasul!
25
1
Asta nu poate fi suspectat de o gandire normala.probabil de la vantul din beidaud.ce mecla de ginerica mort are.
27
1
bravoooo!!!toti nenorocitii de care numai ai loc pe strada!!!!
2
18
Bai nesimtitule, ce ai construit????ai tras o vopsea pe asfalt si spui ca ai construit? Sa vezi tu ce procese o sa ai in instante , pe persoana fizica pentru abuz si talharie de o sa ti iasa pe nas
38
2
Unde mortii tai sau facut locurile alea de parcare ,? In tot orasul sunt probleme si voi visati ca a ti facut locuri de parcare
36
3
La Navodari , pe marginea drumului, doar cu niste vopsea au inchipuit locuri de parcare. Pe drum , sugea mi ar pula Primaria de cacat! Unde se parcau inainte la mica intelegere 7 masini acum sunt 5 locuri de parcare.Vor face peste tot lucruri de parcare cu placute si cine nu apuca loc parcheaza in pula. Daca vine cineva in vizita cu masina la tine trebuie sa parcheze in pula ca nu are unde opri. Si asa jumatate din locurile de parcare stau libere cu placuta belitaa in sus. Halal Primare! Pula un nou mandat!
20
6
ca niciunul din toata primaria Constanta, nu te haleste si nici pe bulangii aia 2 de vice-primari? Tu nu stii care sunt problemele constantenilor? Tu care ai fost vice- hot si acum prim- hot? Ma nesimtitule...
39
3
Domeniul public este public.... Boule de fagabou... Prin impozitele si taxele platite orice cetatean plateste si poate folosi domeniul PUBLIC....
46
3
Ticalosule
39
3
Noi platim parcarea, avem contract
22
1
Daca mai vrei sa fii ales primar,candideaza la Beidaud.
49
2
Sugator de pula
29
5
Fagadau, cel mai mare tantalau!
46
3
si daca se rezerva toate parcarile din oras, cei ce n-au apucat sa rezerve, adica majoritatea, unde parcheaza?
37
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108