REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ESTE OFICIAL! SE DAU AMENZI pentru NEPLATA LOCURILOR de PARCARE

ESTE OFICIAL! SE DAU AMENZI pentru NEPLATA LOCURILOR de PARCARE

Replica API 30 iulie 2020 | 19:41 8933

Consilierii locali s-au întrunit, joi, 30 iulie, în ședință, pe ordinea de zi aflându-se mai multe proiecte, între care și cel situat la punctul 58: Proiect de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța.

Inițiator este Decebal Făgădău. Consilierii locali au votat cu 17 voturi pentru şi nouă voturi împotrivă, prin urmare a fost adoptată Hotărârea.

Prin urmare, taxa aferentă, stabilită de Consiliul Local, este obligatorie. În caz contrar, vor curge sancțiuni, care vor fi date de către polițiștii locali.

Contravenţiile prevăzute sunt amendă de la 200 la 600 de lei, pentru neplata parcării şi ocuparea unui loc deja atribuit, şi amendă de la 200 la 400 de lei pentru ocuparea unui loc destinat încărcării maşinilor electrice sau hybrid.

Decebal Făgădău: „La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti!“

„Probabil cel mai de interes punct de pe ordinea de zi este cel ce reglementează contravențiile pentru neplata parcării în municipiul Constanța. Vreau să demontez câteva minciuni propagate în spațiul public în ultima perioadă:

La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti. Nu a existat parcare gratuită nicio secundă.

Astăzi, în municipiul Constanța, avem 95.000 de autoturisme ce aparțin persoanelor fizice și în jur de 20.000 de mașini ce aparțin firmelor. Câte dintre acestea plătesc taxa de rezervare loc de parcare?

Din 95.000 de mașini aparținând persoanelor fizice, aproximativ 15.000 plătesc. 80.000 de mașini nu plătesc taxa de rezervare.

Știm cu toții că aceste 80.000 de mașini nu sunt parcate în garaje sau pe proprietate particulară. Cele mai multe sunt parcate pe domeniul public.

Cu alte cuvinte, din 95.000 de mașini ce aparțin persoanelor fizice, doar 15.000 își plătesc taxa de rezervare a locului de parcare, în condițiile în care s-au construit multe locuri de parcare pe care le puteți închiria.

Taxa de rezervare a locului de parcare este de 200 de lei pe an.

În ceea ce privește persoanele juridice, din aproximativ 20.000 de mașini, doar 200 plătesc taxa de rezervare. Așadar, aproape 19.800 de mașini ce aparțin firmelor parchează gratuit pe domeniul public.

Asta reglementează hotărârea de astăzi: cine parchează pe un loc de parcare și nu plătește sau ocupă locul de parcare al cuiva care și l-a rezervat va fi amendat.

Pentru parcările cu plată din oraș tariful este reglementat deja din anul 2017 și variază în funcție de Constanța sau stațiunea Mamaia și de numărul de ore pentru care se plătește.

Parcarea cu plată trebuie plătită, nu există nimic gratuit, nicăieri. Fac excepție locurile pentru persoanele cu dizabilități și mașinile electrice sau hibrid. În afară de acestea, toată lumea care parchează în parcările cu plată ale orașului trebuie să plătească, așa cum se plătește peste tot în lume.

Această minciună, potrivit căreia la Constanța nu se plătește parcarea, trebuie să dispară din spațiul public“, a precizat primarul Decebal Făgădau.

Citește detalii aici: BALAMUC TOTAL cu PLATA prin SMS a PARCĂRILOR, în Constanța!

Citește și: Decebal Făgădău: „La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti!“

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fmm de gealat cu parcarile tale cu tot... fa un regulament pentru riverani... sa nu mai platim ca sa putem sa mergem in casa... parcari cu plata pe an nu mai gasesti de o groaza de timp... unii si-au luat cate 2-3 locuri... pentru cei noi veniti in cartiere nu exista sanse la locuri de parcare.
0
0
Conform celor scrise aici eu inteleg ca, atata vreme cat platesc cei 200 lei pe an taxa de parcare la Primaria Constanta, am dreptul sa parchez pe orice loc de parcare al Primariei. Altfel este celebra dubla taxare prin care in Romania platim acelasi lucru de doua sau mai multe ori sub diverse denumiri de taxe.
2
0
Si cu consilierii bagabonti care comit abuz in serviciu, stergandu-se la cur cu hotararile judecatoresti. Hoti din tata in fiu, in cazul lui fatalau, din mama in fiu, tarfa batrana fiind surprinsa cand vroia sa bage 5 buletine in urna.
7
0
Fmm de prost... spune tot contextul.. In Constanta s-au facut locuri de parcare, anuland benzi de circulatie. Ce proiect din promisiunile de campanie ai facut? Sau ce parcare sub sau supra terana ? ...mancator de cacat.
4
0
Constanta chiar a devenit mica pt cate masini sunt in oras.....
1
2
lui fabadau ii iese la suprafata sangele de makidon. Smenar.hot.parvenit
5
1
Mergeti la DNA cu fiecare PV de amenda!
4
0
Asta se numeste abuz in serviciu. Faceti cu totii plangeri penale ca altfel nu se linistesc. Si aveti grija mare ce votati...
14
0
Ce amenajare de parcare este, de ex Str Mircea?! Sa platim niste dungi trase?!
11
1
esti un bou!
16
0
Instanta nu desfiintase tariful, doar regulamentul iar intr-un oras de marimea Constantei cu 95000 de masini, din care multi au cate 2-3 masini este normal sa se plateasca. Locuri s-au tot facut dar cand v-o lovi boala de atata poluare sau masinile ca nu aveti loc pe trotuare sa va vad atunci ce mai ziceti. Pana sa existe masina trebuie sa existe OMUL, ca nu oul a facut gaina
3
13
Amenda va fi anulata de instanta de judecata. Si primaria va plati cheltuieli de judecata. Si ca sa i invatam minte pe hotii din primarie nici nu si mai rezerva nimeni loc de parcare.
19
1
fagadau la racoare si prepusii de la RADET pe care il vor falimenta
11
2
Bai ambulantule, nonsalantule, ai tu 120 000 de locuri de parcare amnenajate in oras? Normal ca se parcheaza pe domeniul public... cu stalpii vietii ai micsorat locurile pe tomis ce ai facut, manca-te-ar covidu'...
18
1
Esti un ratat, Fagadau!
28
2
mizeriile cu 3-4 masini de familie sa platesca!!!!
8
33
instanta a desfintat taxa la ce mortii matii o bagi tu iar? esti mai presus de lege?
55
3
Gata fagadau cu votu jos ai puso de mamaliga
54
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108