REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Declaraţia cunoscutului hoţ minor care a TERORIZAT urbea te lasă fără cuvinte!

Declaraţia cunoscutului hoţ minor care a TERORIZAT urbea te lasă fără cuvinte!

Replica API 3 noiembrie 2017 | 00:00 314

După gratii!

După gratii!

Ionuț Gabriel Fizeșan a împlinit 18 ani pe 13 mai anul curent. Însă, până la această vârstă, el a apărut de mai multe ori în fața oamenilor legii, pentru furturi, dar și pentru săvârșirea altor infracțiuni. A fost condamnat de două ori, după care, în timp ce se deplasa prin Satul de Vacanță, a văzut geamul unei vile lăsat deschis. Atunci și-a zis: ”Ia să fur eu ceva”. Și a furat. Dar asta nu e tot. El a fost prins și la volanul unei mașini și câte și mai câte, fiind, inclusiv, căutat național.

Amintim că Gabriel Ionuţ Fizeşan a fost depistat, la data de 26.01.2016, de către poliţiştii Postului de Poliţie T.F. Constanţa din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi. Precizăm că minorul, în vârstă de 16 ani, figura ca fiind urmărit la nivel naţional. Totodată, menţionăm şi faptul că acesta este campion la infracţiuni. Pe numele său, Judecătoria Constanţa a luat măsura educativă a internării într-un centru educativ, pe durata de 3 ani, pentru comiterea a 8 infracţiuni de furt calificat. Minorul a fost preluat de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al IPJ Constanţa, escortat şi încarcerat în Centrul educativ Târgu Ocna, judeţul Bacău.

Amintim că una dintre ultimele fapte ale minorului a fost pe data de 2 decembrie 2014, când a provocat o tamponare pe bulevardul Mamaia, în zona Aqua Magic, după care a fugit. Alarma a fost dată prin 112, martorii semnalând un accident rutier petrecut pe bulevardul Mamaia, în zona Aqua Magic. Din fericire, nu au fost victime, ci doar pagube materiale, însă, la o scurtă verificare, poliţiştii rutieri au rămas înmărmuriţi. Şoferul vinovat, Ionuţ Gabriel Fizeşan, este minor, nu posedă permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea, marca Daewoo, era furat de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu.

Mai exact, acesta a sustras maşina, s-a plimbat cu ea prin Mamaia, a tamponat un alt autoturism şi a fugit, fiind prins pe Aurel Vlaicu. În plus, minorul se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar, fiind cercetat pentru mai multe furturi. Spre exemplu, în decembrie 2013, a fost prins pe strada Cpt. Dobrilă Eugeniu din municipiu în timp ce fura bateria unui autoturism marca Cielo. Dar nu este singura faptă de acest gen, fiind cercetat în mult mai multe dosare.

O faptă s-a petrecut și în Satul de Vacanță, acolo unde Fizeșan a pătruns în interiorul camerei nr. 5 a vilei Sky, de unde au sustras o borsetă din material textil de culoare neagră, conținând: un telefon mobil marca „BlackBerry”, model 9800 Torch, o pereche de ochelari de vedere marca ”Guess”, o pereche de ochelari de soare marca „Ray Ban”, un încărcător pentru telefonul mobil marca „Samsung”, o cremă pentru păr marca „Nivea” și medicamente.

Totodată, i-a fost sustrasă și o geantă din jeans, conținând: o pereche de ochelari de soare marca „New Yorker” și un portmoneu din material textil de culoare neagră în care se afla suma de 1400 de lei și acte de identitate. De asemenea, persoana vătămată a precizat că ulterior a găsit în vegetația din apropierea vilei „Sky” borseta și geanta, însă lipseau următoarele bunuri: suma de 1.400 lei, telefonul mobil marca BlackBerry, ochelarii de soare marca „Ray Ban” și ochelarii de vedere marca „Guess”, prejudiciul estimat fiind în cuantum de 3000 de lei.

Fiind audiat, inculpatul a recunoscut fapta reținută în sarcina sa, declarând că, la data de 29.06.2014, în jurul orei 23:00, în timp ce se afla în Satul de Vacanță, s-a hotărât să sustragă bunuri din camerele Vilei „Sky”. După ce a observat că fereastra unei camere, situată la parterul clădirii era deschisă, a demontat plasa de insecte a acesteia, apoi a escaladat fereastra și astfel a pătruns în camera nr. 5 de unde a sustras bunurile mai sus arătate. Inculpatul a mai arătat că a părăsit locul faptei tot pe unde a intrat, iar apoi a abandonat o parte din bunuri în spațiul verde din apropiere.

De asemenea, inculpatul a declarat că a vândut unei persoane necunoscute telefonul și cele două perechi de ochelari, iar banii i-a cheltuit în interes propriu. La data de 2.10.2017, magistrații Judecătoriei Constanța au decis: ” Înlocuiește măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ de 3 ani aplicată inculpatului Fizeşan Ionuţ Gabriel, cu măsura educativă privativă de libertate într-un centru de detenție pe o durată de 4 ani pentru comiterea infracţiunii de furt calificat”. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fara regrete, ajuns la varts majoratului trebuie mers catre pedeapsa maxima.
6
0
E meseria lui asta fratilor....puteti sa-i faceti ce vreti...el cu asta se va ocupa toata viata...
6
0
Daca i se taiau mainile, nu mai avea cu ce sa fure!
19
0
Daca asta mic e hot,atunci dragnea ce este
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369