REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

DEFINITIV! Angajații Curții de Conturi nu primesc bani mai mulți la salariu

DEFINITIV! Angajații Curții de Conturi nu primesc bani mai mulți la salariu

Replica API 28 decembrie 2019 | 00:00 814

Cereau risc și suprasolicitare neuropsihică!

Cereau risc și suprasolicitare neuropsihică!

Angajaţii Curţii de Conturi Constanţa nu primesc mai mulţi bani la salariu! Auditorii au solicitat să li se plătească sporul de risc și suprasolicitare neuropsihică. Decizia aparţine Curții de apel Constanța și este definitivă. Directorul Lucian Vitor Borş a renunţat la judecată, în timp ce solicitarea celorlalţi salariaţi a fost respinsă.

Auditorii Camerei de Conturi Constanța, în frunte cu directorul Lucian Victor Borș, dar și șeful adjunct, Iulian Cojocaru, și-au unit forțele și au chemat în instanță instituția pe care o reprezintă. Obiectul dosarului- litigiu privind funcţionarii publici, în baza Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici. Aceștia solicitau plata unor drepturi salariate cuvenite și neîncasate. Mai exact, solicitau plata sporului de 50%, pentru risc și suprasolicitare neuropsihică, calculat la salariul de baza brut lunar, începând cu data de 23.05.2014 și până la zi. De asemenea, au mai cerut obligarea Curții de Conturi la plata drepturilor bănești reprezentând diferența dintre drepturile salariale cuvenite și cele efectiv acordate, rezultate în urma recalculărilor solicitate, actualizate, indexate și majorate cu indicele de inflație, dar și obligarea la menținerea acestei modalități de calcul și în continuare. Acțiunea a fost depusă, în primă fază, în luna aprilie a.c., la Tribunalul București. Tot atunci, instanța a admis excepţia necompetenţei teritoriale a Tribunalului Bucureşti și a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Constanţa, dispunând scoaterea cauzei de pe rol şi înaintarea acesteia la instanţa competentă. Două luni mai târziu, dosarul a ajuns la Constanța, secția contencios administrativ. Însă și judecătorii de aici au decis că nu este de competența lor să soluționeze cauza, dosarul ajungând, în final, la secția I civilă-litigii de muncă din cadrul aceleași instanțe. În timpul procesului, directorul Lucian Victor Borş a renunţat la cererea de chemare în judecată. Pe 3 iunie, instanţa a luat act de cererea lui Borş şi, totodată, a respins acţiunea ceorlalţi reclamanţi. Angajaţii au formulat recurs, în Curtea de Apel a respins acțiunea, definitiv.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cojocaru este un nemernic ani la rand a avut peste 7000 de lei la intretinere sa para nevoias,acum de cand s-a ajuns isi bate joc de vecini.Nevasta-sa da meditatii la engleza fara sa declare banii la fisc.In casa si-a facut lucraile moca,diferite persoane ii cara in parcare lazile,scose, cu mancare. Cojocaru Iulian cu actuala asociatie de bloc a luat banii stransi pentru gaze si au platit furtul fostei administratore fugita in Canada.Au platit la radet.Asociatia Murgoci 1-2 Bl B unde sta Cojocaru Iulian nu au anuntat organele de control un an de la fuga administratorului.
0
0
sa ia spor de risc si spor de suprasolicitare psihica cand primeste spaga. Nu e usor sa iei spaga pe ascuns si sa nu imparti cu seful
13
1
Asta este un spor nou inventat ? Ramai tampit cate auzi ! Si , jumatate din salariu , adica inca 4000 de lei . Plecati ba acasa , nu cred ca va plange nimeni .
19
2
Angajatii de la curte chiar sunt slab pregatiti si asta o stiu toti care i au primit in control. Singurul lucru care il fac este sa frece menta 2 luni si sa incerce sa gasesca un sifon prin institutii. Habar nu au sa se uite in acte . Cat despre ce se angajeaza si faptul ca spaga e de minim 15 mii euro sa o intrebe pe fosta jurista de la ape noua lor angajata cat zice ca a dat o nulitate pe nume tararache. Un an nou fericit jigodiilor.
16
5
Corect daca cei ce au considerat aceste sporuri nedrepte sa le primeasca altii si le au respins aceasta cerere sa verifice daca ei le incaseaza si daca da sa dea exemplu si sa si le taie si lor in primul rand ca sa nu mai indrazneasca si alti angajati sa le ceara
14
0
Atunci sa se taie aceste sporuri la toti amgajatii, inclusiv la cei care le au considerat ca nu au dreptul aia
11
0
ca nu li s-a apobat. Cand vin in control, toata treaba o fac salariatii controlati. Sa primeasca si acestia spor de risc si suprasolicitare neuropsihica. Angajatii curtii de conturi, nu fac altceva decat sa ii traga de limba pe cei dispusi sa tradeze.
18
2
suprasolicitare,pensie speciala ,supramunca,pai daca nu esti capabil sa-ti faci treaba stai la mata,numai japite si jigodii
12
4
Pt nimic nu primesti nimic! Fac controale pe bune, se iau masuri dupa controalele lor! Nu!!!! Doar isi angajeaza copiii la institutiile statului! Nu inteleg de ce si pt ce exista! Exista fisc si procuratura! E f simplu! Si pt cunoscatori, astia de la curte de conturi nu stiu ce si cum sa controleze, nu stiu nimic!
12
2
Au tupeu sa actioneze in instanta? Care sunt performantele lor? Merg in control in institutiile publice,iau spaga apoi se fac ca nu vad evaziunea la ordinele sefului COJOCARU iar in raport trec baliverne.Scopul misiunii lor e sa verifice cum au fost cheltuiti banii statului, nu sa faca blat cu directorul institutiei si contabila sefa. E CAZ REAL LA O INSTITUTIE PUBLICA CE ARE UN SEDIU FFF IMPUNATOR IN BURICUL TARGULUI.ACOLO SUNT BANII STATULUI !!!!
16
3
acesti asazisi aparatori ai legii n au facut nimik timp de 20 de ani cat mazare si gasca au parjolit tot. au inchis ochii si si au facut hoteluri fara autorizatie vezi manaila mirela la cazino
22
2
Ma mir ca nesimtitii astia nu au cerut drepturile salariale de la 1900 incoace.....au cerut si din 2014.....astia cred ca sunt batuti in cap rau de tot.....sunt protia suprema
20
4
Curtea de Monturi este cea mai infecta institutie de control. Toti sefii si angajatii ajung acolo pe pile politice. Sunt zero la pregatire profesionala . Au lasat atatia angajati fara drepturi salariale si ei vor sporuri. Doar numele este de institutia asta, dar angajatii sunt niste henturi si exceleaza la tupeu.
25
5
Ia suparativa ma angajatilor si dati-va demisia sa vedem daca se gaseste cineva sa va inlocuiasca,mama voastra de spagari sper sa inceapa sa lucreze supracontrolul si daca gasesc aia ceva ce"nu ati vazut voi"sa va dea afara ei afara pentru ca prea va credeti "batuti in cuie"pe locirile alea pe care le ocupati.
20
5
Auzi spor de risc, la ce risc va expuneti ba . Dupa ce aveti salarii si pensii speciale , mai vreti si spor de risc. Cata nesimtire zace in cea mai mare parte a romanilor.Toti vor avantaje, bani, drepturi, averi peste averi. Dar voi ce dati societatii ba ticalosilor.
26
6
General cineva o intimplare legata de cei de la curtea de conturi ....toti au cefe late intimplare de acum 21-22 de ani cred sa intimplat in olt.
11
5
I-au spaga toti acolo. Spaga e mai grava ca furtul, tiganii fura de foame, voi furati din cauza caracterului infect. Functionari de Mizerie.
26
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218