REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Delfinariul va fi extins şi modernizat. Proiectul are o valoare de 4,7 milioane de euro. VIDEO!

Delfinariul va fi extins şi modernizat. Proiectul are o valoare de 4,7 milioane de euro. VIDEO!

Replica API 20 decembrie 2018 | 09:02 478

Consilierii judeteni au votat, miercuri, 19 decembrie a.c., proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului privind extinderea Delfinariului. Sorin Belu, reprezentant Baricada Verde, a luat cuvântul, spunând că, în alte țări, delfinariile sunt închise.

Proiectul privind Delfinariul este în valoare de aproximativ 4.7 milioane de euro și vor fi aduși doar delfini născuți în captivitate.

Consilierii au putut viziona fimulețul de prezentare a viitorului proiect, președintele CJC, Horia Țuțuianu a menționat faptul că se dorește ca investiția să fie la standardele europene. De asemenea, acesta a mai precizat că se va realiza o zonă ce poate fi descoperită în sezonul favorabil, cele 8 luni ale anului, condiții favorabile pentru a se îmbunătăți condițiile de viață ale delfinilor.

De precizat că Sorin Belu, reprezentant Baricada Verde a dorit să îi adresese câteva cuvinte președintelui CJC. ”Vorbesc și în numele asociației și în numele personal. Vreau să vorbesc despre măririrea Delfinariului, în foarte multe țări, chiar acum două săptămâni, Canada a anunțat că, delfinariile vor fi închise.Trebuie să considerăm că delfinii sunt niște vietăți, iar eu propun ca proiectul să fie retras pentru o lună și să-l refacem. Știu că este vorba de fonduri, dar propun să fie aduși mai mulți delfini la Delfinariu”, au fost doleanțele lui Sorin Belu.

Președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu a venit cu replica: ”În primul rând, în această extindere vor fi delfini născuți în captivitate, iar în al doilea rând, în ceea ce propuneți dumneavostră, v-aș sfătui ca în 2020 să candidați la Consiliul Județean, atunci veți propune proiecte pe ordinea de zi”.

”Valoarea totală a investiției este de aproximativ 4,7 milioane de euro, sper să îl semnăm cât mai repede și ulterior să ne apucăm de construcție. Este un proiect pentru care ne-am luptat, ne-am zbătut aproape un an și jumătate, primele discuții au apărut de pe vremea ministrului Dobre. Investiția costă în crearea altor bazine într-o altă clădire, lângă cea existentă. Nu pot da un răspuns concret, când ar putea începe construcțiile, deoarece, așteptăm mai întâi finanțarea, de la Ministerul Turismului. Să văd eu contractul semnat, finanțat, să facem procedurile, că aici am eu o mare problemă, cu procedurile acestea si contestațiile care se fac la licitații, care durează foarte mult, abia ulterior după ce văd eu contractul semnat de către cine va câștiga la licitație, vă pot spune exact termenul”, a ţinut să precizeze, la finalul şedinţei, Țuțuianu.

L.M., F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot mai multe tari din Occident au renuntat la delfinarii, delfinul e un animal mult prea inteligent pentru a fi exploatat. In Anglia nu mai exista niciun delfinariu. La Cta voi il extindeti
0
0
Firma castigatoare:Mobitom!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212