REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DEMISĂ în urma controlului ministrului Sănătăţii, DIN NOU pe funcţie!

DEMISĂ în urma controlului ministrului Sănătăţii, DIN NOU pe funcţie!

Replica API 1 iulie 2019 | 00:34 1167

A promovat concursul fără drept de apel!

A promovat concursul fără drept de apel!

Asistenta șefă a Secției de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, schimbată din funcție în urma controlului desfășurat de ministrul Sorina Pintea, este înapoi pe post! Aceasta a fost singura care și-a depus candidatura la concursul pentru ocuparea funcției respective și l-a promovat cu punctaj maxim.

La începutul lunii aprilie a.c., într-o noapte de duminică, ministrul Sorina Pintea descindea într-un control inopinat în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”. Însoțită de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, cât și de directorul medical al spitalului, dr. Bogdan Obadă, dar și de un întreg alai, ministrul a luat la picior secțiile spitalului. Au fost vizate sectoarele unde, în ultima perioadă, au fost înregistrate numeroase reclamații, și anume Unitatea de Primiri Urgențe și Neurologie. În cadrul controlului au fost depistate nereguli, după cum a subliniat chiar din seara respectivă ministrul Sorina Pintea, respectiv lipsa curățeniei pe Secția de Neurologie și pacienți care reclamau că așteaptă cu orele la Urgență. Bineînțeles, recomandarea ministrului a fost schimbarea din funcție a asistentelor care aveau în responsabilitate sectoarele unde au fost depistate deficiențe, adică asistenta șefă de pe Neurologie și asistenta de la Triaj.

Încă de a doua zi, conducerea Spitalului Județean Constanța a demarat o anchetă internă, iar rezultatul a fost: schimbarea din funcție a asistentei șefe de la Neurologie și sancționarea asistentei de la Triaj, cât și a directorului de Îngrijiri Medicale, cu avertisment și atenționare.

Încă de la data controlului, surse din cadrul spitalului arătau că asistenta șefă de pe Neurologie a fost, de fapt, o victimă „colaterală” a neajunsurilor din spital. Aflată pe post ca interimar, de vreo două luni, considerată un bun profesionist de către colegi, apreciată de pacienți, aceasta a fost singura care a tras ponoasele în urma controlului, luându-se decizia să îi înceteze mandatul de interimar pe funcție.

Pe 18 iunie a.c., s-a desfășurat concursul pentru ocuparea postului de asistentă șefă. Cum era de așteptat, având în vedere că este vorba despre una dintre secțiile „grele” din spital, cu probleme multe și diverse, nu au fost prea multe cadre medicale doritoare să ocupe postul. Astfel că, singura ce și-a depus dosarul a fost Claudia Marilena Pacea, tocmai cea care a fost schimbată din funcție în urma controlului inopinat al ministrului. Aceasta a obținut punctajul maxim – respectiv 100 de puncte – atât la proba scrisă, cât și la proba interviului, câștigând cu brio concursul.

Se impune menționat, de asemenea, că atât președintele CJc, Marius Horia Țuțuianu, cât și dr. Cătălin Grasa, managerul spitalului, au anunțat că Secția de Neurologie urmează să fie renovată în cursul acestui an, având în vedere că unul dintre reproșurile pacienților este faptul că secția nu a fost renovată de ani buni.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Asistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

Sorina Pintea, în control la Spitalul Judeţean Constanţa! A GĂSIT DEZASTRU LA NEUROLOGIE! A CERUT DEMISII!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CORCT SA FI FOST SA IL FI DEMIS SI PE GRASA CATALIN CARE A APARUT UNFLAT DE SOMN SA I-SI VADA COLEGA DE PARTID.DAR CUM SA SE POATA ASA CEVA.NEMERNICU BUFLEI SPAGAR II LIPIT DE JILTUL DE LA CONDUCEREA INSTITUTIEI,SPER SA AIBA O SOARTA ASEMANATOARE DNL-UI CAPATINA.alt fost smeu intre smei.ACU SE ODIHNESTE PE CAMERA.INSTANTA A FACUT METRAJU
2
0
ce ii de mirare ca ii iar pe functie.mirare sa fi fost demiterea excrementului din jilt GRASA CATALIN.daaar nu nu se poate doar ii col dvs de part dna ministru.ii vaaai si vai cu atiiita slugarnicie.nici vb de competenta aici.mi-e siiiila de voi
3
0
menegerul care era unflat de somncind a aparut nu a fost tras la raspundere.nu mai vb ca a venit dupa hahat telefoane.tre sa fi in psd sa le intri in grati astora.grasa si ministra doi psd-ei.mi-e sciiirba de voi
4
0
Ai dreptate ma intr un spital plin de corupti si incompetenti ce mai conteaza o asistenta spagara in plus,chiar daca e asistenta sefa.Si ce vina are femeia daca nu s-a gasit alta sa candideze,totusi mie imi aduce aminte de Ceausescu numai ala candida singur pe un post se obtinea 98.7%din voturi.
8
0
Asistenta repusa in functie a promovat cu brio... sa fim seriosi...
16
2
psd ista ! praf in ochii lumii cum face si ala de la transporturi si ala de la finante , si al muncii ... coruptie si nepotism pana in a saptea spita ! coruptia ucide !
6
1
Paula este o psihopata ,nu se pensioneaza?medicul sef nu vede comportamentul deviant?
9
73
salariile uriase ale medicilor trebuie taiate si trebuie data si legea ori la stat ori la privat
14
2
oare cind va fi scoasa la pensie paula de neurologie? cine o tine in brate si de ce?
16
73
Functia doboara gradul! Era musai nevoie de asistenta SEFA.Doar sefi, executanti mai putini.
15
1
Daca toate neregulile dintr-un spital judetean au fost rezolvate prin intreruperea mandatului unei doamne asistente sefe, care a dovedit ca trece cu brio un examen dupa aceea, inseamna ca lucrurile stau bine in sanatate !Doamna e romanca , pentru... curiosi. Ne bucuram ca ministerul a gasit aceasta reteta magica . Ne imbolnavim linistiti...
10
3
Coruptie,prostie,criterii sexuale egal functie de conducere
20
1
concursul se tine joi si postul ocupat de marti.Cea mai nenorocita sectie Nu vrea sa se schimbe.Medici si asistoante platite regeste de pesede din banii nostri,ca ei nu fac bani.Muriti ba hotilor!
14
2
E jale la acest spital, conducere slaba
15
0
Acum ce mai spuneti PSDistilor,a fost ministreasa voastra in campanie electorala sau a fost pe bune controlul la S.J.Cta.Ce sa creada lumea daca si dupa ce ati pierdut din voturi voi nu schimbati nimic,pentru ca directorul Spitalului tot omul vostru este.
15
0
Dmn ministru trebuia sa urce la etajul 9 pe scariile de acolo,sus sa vada 20-30 de studenti si 10 medici cum fumeaza si arunca paharele goale cu cafea,dupa trebuia sa coboare in urgenta!
18
0
asa o sila ma incearca de numa numa.singura care si a depus candidatura cel mai mare punctaj.MI-E GREATA DEJA.II ASEMANATOR CAZUL CU AL FECALEI GRASA CATALIN ALT SLUGOI PSD.SINGUR CANDIDAT CEA MAI MARE NOTA LA MENEGERIAT.CIND DKU SCAPAM DE ACESTI FACATORI DE NIMIC.apropos la ven colegei min sanatati si CATALINUT era unflat de somn.pt acesta nimic nimic,macar un stimulet financiar.nemeeeernicule
17
5
Un post de asistenta la judetean e 4ooo euro. Pentru infirmiera scoti 2ooo euro. Spaga este impartita de cornelia banu si managerul grasa. Cornelia banu si-a cumparat o casa si un apartament din banii de spaga. Apartamentul e pe numele unei rude. Face frecvente deplasari in sua.
21
4
Si Parepa de la cardiologie a cumparat postul prin taica su. Oricum e afoana rau
21
2
De ce nu s-a dat sanctiune ci doar s-a intrerupt mandatul? Astfel a participat nestimgherita la un concurs ,de una singura Un ministru ignorat de subalterni De ce nu s-au dat sanctiuni ci doar intreruperea temporara a unui mandat temporar? Dna ministru nu a vazut bine sau constantenii sefi fac ce vor ca pot si vor?
20
1
Posturile in SCJU Constanta se vand pe bani grei. Rusine Conducerii!
24
2
Nu a avut contracandidat pentru ca era postul pentru ea...banii vorbesc
39
7
sa mori inecat in propria voma!
28
6
Moarte tie 10:16! Daca toparlanca a fost demisa um i s-a mai permis inscrierea la concurs?
20
18
nu va mirati asa se lucreaza la noi. vine face controlul da afara anunta presa ca a facut ceva si dupa aia la loc comanda. traiasca partidul pezede.
21
3
De ce nu s-a dus sa candideze pentru un post la un alt spital,fie de stat sau la privat de exemplu, ca e lipsa mare de cadre medicale. Si cum vine asta, dai concurs cu tine insati? Un concurs presupune cel putin un contracandidat. Asta e mai degraba o testare sau o evaluare pentru un nivel de punctaj.
35
3
Armanlu nu chiari
9
24
Makidonimea!Se putea sa nu intervina mafia makidoneasca!
49
9
Dai banul cui trebuie si ajungi ce vrei in cocina aia numita spital.
43
7
Foarte bine! I s-a dat peste bot acestei panarame de ministru obsedata patologic de propria imagine...nu cumva pozeaza in mare salavatoare si apoi va candida la presedentie? Muie pintea
12
29
Mafia Mafia
43
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614