REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Asistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

Asistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

Replica API 13 aprilie 2019 | 17:54 1140

Rezultatul anchetei interne

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a ajuns în unitate, într-un control inopinat și a găsit „mizerie” în Secția de Neurologie și pacienți supărați pe orele de așteptare la Unitatea de Primiri Urgențe. În urma anchetei, a fost schimbată din funcție asistenta șefă de la Neurologie, iar celelalte două angajate, printre care și directorul de Îngrijiri medicale au primit avertisment și atenționare.

Conducerea SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța a finalizat ancheta internă demarată în cursul zilei de luni, 8 aprilie a.c., după vizita inopinată a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Conform legislației în vigoare, s-au luat următoarele măsuri: încetarea mandatului de asistent șef interimar pentru asistenta din Secția Clinică Neurologie; acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul secției UPU-SMURD Constanța, care a fost de serviciu în zona de triaj, în data de 07.04.2019; directorul de Îngrijiri a primit o atenționare privind intensificarea controalelor pe secțiile unității, în consecință, au fost demarate verificări în toate secțiile.

„Menționăm că niciuna dintre salariate nu a mai fost sancționată până în prezent, iar deciziile au fost luate în conformitate cu prevederile legale din Codul muncii, coroborat cu prevederile Regulamentului Intern al SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Măsuri s-au luat și la nivel administrativ. În secția de neurologie vor fi demarate lucrări de igienizare. O procedură similară a avut loc și în anul 2016, iar în anul 2018 a fost înlocuit tot mobilierul (paturi, saltele, noptiere, mese și scaune). Facem însă precizarea că secția Clinică Neurologie nu a fost niciodată reabilitată, urmând ca lucrările să înceapă după finalizarea reabilitării secției Obstetrică Ginecologie 1.

Totodată, conducerea SCJU a organizat ședințe cu toți medicii șefi și asistentele șefe unde s-au discutat problemele administrative, s-a atras atenția asupra respectării protocoalelor medicale și s-a solicitat creșterea gradului de curățenie. Menționăm că astfel de întâlniri au loc periodic.

Vă reamintim că principalele priorități ale conducerii SCJU sunt siguranța pacientului și asigurarea unui act medical continuu și de calitate. Totodată, feedback-ul pacienților este deosebit de important pentru noi”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții spitalului.

F.B.

Citește și: Reacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Deputatul Bogdan Huţucă sare la gâtul ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, după vizita inopinată de la spital

Pacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

ANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Sorina Pintea, în control la Spitalul Judeţean Constanţa! A GĂSIT DEZASTRU LA NEUROLOGIE! A CERUT DEMISII!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pestele de la cap se inpute.Faceti ce tre facut incepeti cu col dvs de partid GRASA CATALIN pus in jiltul de la sf Andrei.Asta daca si daca va pasa altfel vb vorbe.
1
0
ministru al sanatati PSD face control la un spit unde meneger este tot un PSD-ist.binenteles foooost medic o data dedemult.oare sa ne mai facem bine la cap.
2
0
Daca si daca a-ti fi dorit sa faceti ceva incepeati direct cu MENEGERUL GRASA CATALIN.Colegul dvs DE PARTID.Altfel ii amageala pt naivi.
2
0
asistente sefe demise.asa sa se rezolve oare ceva ceva.nu cu siguranta nu.PSD-istul meneger colegul dvs de partid al dvs dn-le si al dvs dna ministru nimic nimic ii ok ok chiar asa.pacienti de acolo nu au aceiasi parere va asigur.nu mai vb de soagle care acesta le percepe prin intermediari desigur doar nu ii timpit
2
0
DNA DRAGA CHIAR SA NU AVETI HABAR NU NU CRED.ACOLO ESTE UN COLEG DE AL DVS DE PART MENEGER.UNUL CARE A LUAT CEA MAI MARE NOTA SI A FOST CEL MAI BUN DINTRE CEI MAI BUNI.SA NU UIT A FOST SIIIINGURUL CANDIDAT.II VB DE GRASA CATALIN NU MA INDOIESC CAIL STITI
2
0
Acum 10 ani la SCJU, la primiri urgente, dadeai 200 de mii la asistenta si-ti baga ruda, si altii care nu aveau bani, stateau cu orele ca sa fie primiti la urgenta. SI asistenta spagara iti radea in fata.
8
0
Femeia de servici,,menajera e vinovata ,,nuuuu Directoru.
7
0
Doctorii sint platiti f f bine si care nu-si fac datoria la fel c a inainte --indiferenti hapsini si spagagii
11
1
...dna ministresa!
3
2
Ttrebuia sa mearga si la infectioase sa vada nereguli pe care le face conducera cu bolnavi seropzitivi cu medicamente lor le da cand au ei chef
6
1
Dna. Ministru, nu va uitati doar la curatenie. Alegeti un bolnav aleatoriu, si verificati fisa de observatie. O sa fiti socata cand o sa descoperiti adevaratele nereguli. Bani nu vin din spagi si din tratamente scumpe furate de la bolnavi. Acolo este crima.
10
2
Pe sefa de sectie era si pacat s-o dea afara, inainte sa-si termine vila.
13
4
in calitate de ministru am propus o masura: in fiecare salon se va pune o placuta pe care v-a fi scris "Nu ne oferiti spaga sau atentii ca nu primim. Ii iinvitam pe toti cei care vor sa o faca, sa o faca legal sa se inscrie in PSD si sa doneze legal". Specialii vor fi mai greu de atras. ei se trateaza la privati
4
4
Ministru de doi bani! Dar grasa, dar sefa sectiei de neurologie ???ei sunt raul cel mai mare! Dar ministrii psd ca toti ceilalti stiu doar sa se faca de rahat cu masurile lor hilare
15
2
Aruncati-l in aer si face-ti altul nou!
11
1
De ATI sa nu va atingeti. Ei va fac pe plac, omoara populatia, mai putini iau pensii si salarii!
12
1
toate cadrele medicale se plang de salarii, dar toti au venituri de invidiat. Pe langa toate acestea au si comportamente grandomane. Romania are o cangrena ce nu va trece niciodata.
21
3
Toata conducerea ar trebui schimbata
21
0
La Pediatrie a fost ok.
2
1
Dar seful sectiei neuro n-a vazut mizeria ?--El are salariu de sef deci mai mare ---niste nesatui si dezinteresati asa au ramas medicii si i-au umflat su salarii mari --nerusinati
32
4
taiati salariile uriase nejustificate ale medicilor si dati legea ori la stat ori la privat, asa nu mai merge
47
9
Sa nu se permita aceiasi medici si la stat si la privat
49
5
Schimbati directorul pesedist, schimbati sefa sectiei pesedista.. dati pesedeii afara si totul se va schimba
29
10
sa nu ii plangem de mila. a mai ramas cu un salariu, cel de la privat, unde chiar va trebui sa munceasca.
22
3
Fb am avut.o acolo pe mama care a decedat ce era acolo ! Si mizerie si neglijenta aglimeratie de paturi cred ca este si cea maigrea sectie dar si cea mai mizerabila!
25
2
Daca avea si dansa un halat si niste manusi era mai profi cand verifica recipientele acelea...asa parca m as duce eu in inspectie.
14
5
Pai si doamna ministra s-a schimbat colanti dupa ce a citit comentariile cenzurate de pe replica.
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920