REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Reacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Reacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Replica API 13 aprilie 2019 | 00:29 763

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, intens mediatizată, reprezentanții Sanitas Constanța au considerat că sunt necesare câteva observații. „Atât timp cât vor veni pacienții la Unitatea de Primiri Urgențe pentru că nu există centre de permanență, vor exista blocaje și nemulțumiri” – atrag atenția sindicalității. În noaptea controlului, până la sosirea ministrului, la Urgența Constanța au fost tratați aproape 250 de pacienți de către patru medici și câteva asistente și infirmiere!

„Înțelegem preocuparea doamnei ministru pentru ridicarea calității actului medical și o salutăm, dar acest lucru se face cu o finanțare corespunzătoare care să asigure renovări și dotări la standarde europene. Ridicarea calității actului medical se face printr-o colaborare cu toți factorii implicați în realizarea actului medical și cu consultarea partenerilor sociali (patronate și sindicate)”, au afirmat reprezentanții Sanitas Constanța.

„Cea mai mare unitate sanitară din județ, de altfel singura care are competențe în tratarea cazurilor extrem de dificile, este extrem de aglomerată. Spre exemplificare: anul trecut în UPU au fost consultați 140.449 de pacienți din care 36.652 au fost internați, într-o locație subdimensionată care are nevoie urgentă de extindere și de suplimentare de personal. Doamna ministru a recunoscut în seara vizitei, că până la ora aceea au fost 247 prezentări la UPU. 247 pacienți în câteva ore, cu doar 4 medici și câteva asistente și infirmiere? În UPU, un pacient este evaluat clinic şi paraclinic (analize de laborator, radiografii, ecografii, examen CT, ș.a.), beneficiază de consult de specialitate şi tratament în câteva ore, lucruri care s-ar putea face prin ambulator în câteva zile.

Atât timp cât vor mai fi bolnavi care se prezentă în UPU doar pentru că nu există centre de pemanență noaptea și la sfârșit de săptămână sau din alte motive care nu reprezintă urgențe, sigur că vor exista blocaje şi nemulţumiri. În acest moment, din totalul de 100% al pacienţilor consultaţi în UPU, doar 26% se regăsesc internaţi cu foaie de internare continuă, ceea ce nu este firesc. Pe timpul verii, adresabilitatea aproape se dublează și spitalul se descurcă cu același personal în aceleași spații. Aceste lucruri trebuiesc spuse, cântărite și analizate”, au subliniat reprezentanții Sanitas.

Cât privește neregulile de care sunt acuzați cei de pe Secția de Neurologie, sindicaliștii spun: „Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Constanţa este o secție nerenovată (SCJU a fost dat în folosință acum 50 ani, în anul 1969), permanent supraaglomerată. Secția are 75 paturi, unde sunt internați de obicei, 75-80 pacienți. Cei mai mulţi pacienţi ai secţiei, până la 80%, ajung aici în urma unui accident vascular cerebral. Îngrijirea bolnavului cu accident vascular cerebral este o muncă grea care cere eforturi fizice, bolnavii fiind imobilizați la pat. Cu personal insuficient (3 asistente și 2 infirmiere / tură), să tratezi și să îngrijeşti 75 pacienți (să-i ridici, să-i schimbi, să le pui scutece absorbante şi să-i igienizezi) este extrem de greu așa că întreg personalul merită să fie tratat cu respect și considerație.

Din păcate, faptul că județul nostru a rămas de ani buni fără spital municipal, așa cum probabil nu mai există nicăieri în țară, dar și că județul nu are spital de obstetrică-ginecologie, nici spital de pediatrie și niciun centru de permanență nu face altceva decât să supraaglomereze SCJU Constanța. Aproape toți miniștrii sănătății care au venit la Constanța au recunoscut că județul nostru are un mare deficit la acest capitol și că se impune de urgență construirea a noi unități sanitare pentru a degreva SCJU (acest lucru din păcate este valabil și astăzi).

Referitor la situația actuală reprezentăm cele două membre de sindicat în comisia de disciplină astfel încât să ne asigurăm că le sunt garantate și respectate toate drepturile”, au afirmat reprezentanții Sanitas Constanța.

F.B.

Citește și: Deputatul Bogdan Huţucă sare la gâtul ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, după vizita inopinată de la spital

Pacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

ANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Sorina Pintea, în control la Spitalul Judeţean Constanţa! A GĂSIT DEZASTRU LA NEUROLOGIE! A CERUT DEMISII!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai vai dar nu nu vad in foto fecala Grasa Catalin.Asa zisul meneger al spit sf Andrei in fapt sluuuuuga politica a PSD.Binenteles acesta are realizari nu joaca,singura nota cea mai mare nota la examenul de ocupare a postului.Sa nu uitam A FOST SINGURUUUUL CANDIDAT.
1
0
Dnl-e GRASA CATALIN sotul meu va asteapta sa ii executati o felatie. .UR nu vrea de la dvs spune ca sinteti exagerat de spatios acolo.Deci nu intirziati sa va rodeze anusul.Mai spune ca sinteti o maaare sluga PSD.
2
0
grasa grasa mai mai neterminatuleee ALUPIGUS
3
0
Personal insuficient,pai cum altfel.Vedeti cine ii meneger acolo.Membru PSD cu acte in regula.Dind afara doua asistente si lasint in jilt fecala facatoare de nimic spera cineva in mai bine.Sa fim seriosi,NICIODATAAA.
1
0
Grasaaaaa sa crapi in chinuri JAPITA
1
0
Bai SANITASule.Facetiva treaba cu dragoste fata de pacient si respectul vine de la sine fara sa il cersiti.
0
2
Resspekt ! Promit sa nu uit de spaga necesara serviciilor medicale !
7
3
Muie Pintea cea obsedata de propria imagine
6
3
Bine ca numai personalul merita respect, pacientii nu. Pacientii sunt buni numai sa plateasca taxe si impozite din care vi se asigura salariile, iar cand ajung pe mana voastra, mor cu zile. Sectia Neurologie, este o mizerie. Sa te ferasca Dumnezeu sa ajungi acolo, ca nu mai iesi decat cu picioarele inainte. Nu are nici o legatura cu faptul ca a fost data in folosinta acum 50 de ani, ci cu lipsa de bun simt a angajatilor, fie ei doctori, asistente, sau ingrijitoare. Tocmai pentru ca este o sectie grea, ar trebui sa i se acorde atentie. Lasati scuzele si explicatiile si faceti-va datoria.
21
5
personal insuficient ok ok. dar sa vedem cine ii la coducerea acestui spital.GRASA CATALIN pus cu mina de catre PSD. sa mai avem oare sanse la mai bine.nu mai vb de acest meneger foooost taietor de apendici calitatile acestuia sin inexistente,nu mai vb de cele umane.banul ii dumnezeul lui si binenteles slugarnicia.
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920