REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Pacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Pacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Replica API 12 aprilie 2019 | 00:50 1412

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre joi, 10 spre 11 aprilie a.c., ministrul Sorina Pintea a verificat Spitalul Județean Tulcea, iar la final s-a declarat mulțumită de ceea ce a găsit, pe parte de curățenie! „Văd că sunt și zone unde, chiar dacă nu avem renovare totală, totuși este curat!”, i-a lăudat ministrul Sănătății pe reprezentanții unității sanitare din Tulcea!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea

În noaptea de miercuri spre joi, 10 spre 11 aprilie a.c., cu puțin înainte de miezul nopții, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a ajuns în control la Spitalul Județean Tulcea, precizează Tulcea Noastră. Aceasta, însoțită de directorul medical al unității sanitare, dr. Deniz Taniure Dumitrache – medic specialist obstetrică – ginecologie -, a verificat Unitatea de Primiri Urgențe, cât și restul secțiilor. Prima impresie a ministrului Sănătății a fost că în spitalul din Tulcea este curățenie, motiv pentru care a avut cuvinte de laudă. Sorina Pintea a punctat, însă, că cel mai mare neajuns al spitalului îl reprezintă lipsa cadrelor medicale, dar că Ministerul Sănătății „nu poate să convingă medicii să vină într-un spital județean, ci doar să creeze condițiile pentru ca ei să dorească să vină aici”.

Sursă video: Tulcea Noastră

„Este unul dintre spitalele despre care spuneam că merită, categoric, să îi vină medici. Nu analizez ce se întâmplă vizavi de actul medical, ci pe partea de îngrijiri. Este îmbucurător pentru mine să văd că sunt și zone unde, chiar dacă nu avem renovare totală, totuși este curat.

Ministerul Sănătății nu poate să convingă medicii să vină într-un spital județean, pur și simplu trebuie să creăm condițiile pentru ca ei să dorească să vină aici. Dotarea o vom completa și noi, și vor fi sume mari, atât pentru spitalul din Tulcea, cât și pentru cel din Măcin, dar și pentru celelalte din județ”, a afirmat ministrul Sorina Pintea pentru Tulcea Noastră.

De remarcat că, în noaptea de duminică spre luni, 7 spre 8 aprilie a.c., ministrul Sorina Pintea a fost în control în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, iar la final a vorbit despre „dezastrul și mizeria” găsite pe Secția de Neurologie, cât și despre lungile ore de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe. Ba mai mult, aceasta a „recomandat” ca două asistente medicale, respectiv asistenta șefă de la Neurologie și asistenta medicală de la Triaj, să-și dea demisiile din funcție.

La fel, se impune menționat faptul că o bună parte dintre bolnavii din Tulcea ajung la Spitalul Județean Constanța pentru îngrijirile medicale de care au nevoie și vorbim atât despre copii, cât și despre adulți, care fie sunt transferați de spitalul din Tulcea către Constanța, fie vin direct, ocolind spitalul din județul de domiciliu. De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care, de ani buni, Spitalul Județean Constanța se confruntă cu supraaglomerarea. Sau, dacă nu se îndreaptă spre Constanța, merg la Galați sau la București.

F.B.

Citește și: Spitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar

ANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Marius Horia Țuțuianu: „Nu îi cer obediență managerului Spitalului Județean, îi cer performanță”

Ministrul Sănătăţii ŞTIE ACUM cu ce se confruntă constănţenii care ajung la Urgenţă! E JALE, se aşteaptă cu orele!

Sorina Pintea, în control la Spitalul Judeţean Constanţa! A GĂSIT DEZASTRU LA NEUROLOGIE! A CERUT DEMISII!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daaaa vin la constanta in speranta de a se face bine.ies in schimb prin spate pe linga anatomie patologica.Vin si daca sint sinucigasi desigur.
1
0
o doamna de 80 de ani a stat 12 ore cu fractura de brat fara sa se uite cineva la ea
0
0
chiar asa oare chiar asa. nu as crede acelasi meneger PSD-ist ii si colo si colo.binenteles au de ales unde dau spaga si de care morga vor sa beneficieze.de tratare nu se poate pune problema.sa mai fac oare ref la fecala GRASA CATALIN...nuuu ii de prisos mai ales ca ii col dvs de partid
0
0
Comentarii prostesti . A venit, a plecat, si se vor face mai multe hartii, mai multa birocratie, si pacientii mor cu zile.
6
0
doar PSD se intereseaza de pacienti. nu este campanie
2
4
In timpul vizitei facute la SCJU Tulcea, doamna ministru a purtat echipament de protectie, pe cand la SCJU Constanta, nu. Cel putin asa reiese din imaginile postate dupa vizita din fiecare institutie. Probabil microbii celor din functii de conducere sunt non-patogeni.
7
0
Cum sa nu fie curat la Tl daca majoritatea sunt adusi la Cta sau in alte parti! ! Cine sa faca mizerie daca pacienti nu exista??!
11
0
Ministra e f buna dar mafia din sanatate e de nerezolvat
3
3
DE CAND VINE O PZD-ISTA CENTURISTA DE MARAMURES SA NE DEA NOUA LECTII? Spitalul din Constanta ar trebui extins, ce nu intelege parasuta? Sau a tras prea multa horinca pe gat?
7
3
ar trebui taiate salariile uriase nejustificate ale medicilor si data cat mai repede legea ori la stat ori la privat
16
4
Vaaaaax. Spuneti-ne mai degraba cite ceva despre colegul dvs de partid da da dnl GRASA CATALIN.A m vazut ca era unflat de somn si cam il deranjaserati.Cu siguranta stiti ca ii pus cu mina de catre PSD.De altfel nici nu ma asteptam sa luati vr-o masura decit la terti.Pestele da da pestele de la cap se inpute doamna.Cu siguranta stiti asta dar pt inocenti merge merge orce.
1
0
Are fatza de prostanca , la fel ca prim-ministreasa sefa !
11
2
te fa-n mortii ma-tii de curva
6
3
Nici la Constanta nu cred ca au gasit "abateri grave" pentru ca inteleg ca au demis numai asistente...
9
2
Consiliul Judetean Constanta nu este PSD?Managerul de cine o fi pus?
6
1
Faaa pe mortzii ma tii de curva ce ai intrat tu ca ministra a sanatatzii! Esti satula de pu.a alora din psd! Ai o fazta de centurista nu de ministra. BEAAAH!
7
4
Ai venit la spital ai vazut plin de tigani si ai plecat. Nu ai facut nimic...
8
1
Priviti foto, ministra pare ca spune - ia uitati ce tzatze misto am, vedeti si partea plina a paharului din sanatate !
7
2
Pai normal ca e curat pt ca e gol si toti pacientii vin la Constanta. Ne meritam soarta cu astfel de ministrii.
20
2
Tulcea rules! In UPU nici un specialist medicina de urgenta, neonatologie inchisa, pediatria la fel, mai nou ATI-ul kre sta numai in 2 medici. E superb!
26
1
Felicit personalul spitalului judetean Tulcea! Felicit personalul de Primiri Urgente - UPU Tulcea! Bravoo....!
6
16
Cum am mai spus, controalele sunt anuntate. La Nasta a fost anuntat dupa ce au murit pacienti, puneau sapunuri, prosoape, faceau curatenie
17
2
Un paradox dobrogean ! Fiecare cu simpatiile lui !
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920