REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Marius Horia Țuțuianu: „Nu îi cer obediență managerului Spitalului Județean, îi cer performanță”

Marius Horia Țuțuianu: „Nu îi cer obediență managerului Spitalului Județean, îi cer performanță”

Replica API 9 aprilie 2019 | 01:40 696

Controlul inopinat realizat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în seara zilei de duminică, 7 aprilie a.c., în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, s-a încheiat cu solicitare de demisii! Mai precis, ministrul a verificat Secția de Neurologie, Pediatria și Unitatea de Primiri Urgențe, iar la final, în urma depistării de deficiențe, a cerut demisia asistentei șefe de la Secția de Neurologie și a asistentei de la Triaj, din UPU.

Dacă în noaptea de duminică, 7 aprilie a.c., se cerea ca demisiile să fie prezentate cât mai curând, luni, 8 aprilie a.c., lucrurile s-au mai liniștit. Așa cum a prezentat „Replica de Constanța”, managerul spitalului, dr. Cătălin Grasa, a afirmat că urmează să fie realizată o anchetă internă, pentru a se stabili exact cine a încălcat responsabilitățile din fișa postului, iar măsurile vor fi luate conform legislației.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a afirmat referitor la faptul că cele două angajate nu și-au depus demisiile, așa cum li se „recomandase”: „Este treaba managerului, eu i-am explicat că nu îi cer obediență, cer performanță. Am cerut managerului să ia măsurile care se impun în astfel de cazuri. Ministrul Sănătății a recomandat schimbarea din funcții. Eu am cerut în mod impetuos, în cazul în care nu îndeplinește ceea ce am stabilit cu el”.

Totodată, președintele CJC a dat asigurări că vor mai fi realizate verificări în spital, pentru a se urmări respectarea drepturilor pacienților. „Nu a fost primul control și nu va fi nici ultimul, știți foarte bine că am realizat astfel de verificări. Acum a fost un control realizat de doamna ministru”.

Cât privește motivația angajaților spitalului care spun că deficiențele din Secția de Neurologie sunt generate de faptul că secția nu a fost reabilitată, președintele CJC a afirmat: „Neurologia este în programul de anul acesta de reabilitare. Dar una este reabilitarea și alta, curățenia. Într-o casă săracă, dacă este curățenie, se vede”.

F.B.

Ministrul Sănătăţii ŞTIE ACUM cu ce se confruntă constănţenii care ajung la Urgenţă! E JALE, se aşteaptă cu orele!

Sorina Pintea, în control la Spitalul Judeţean Constanţa! A GĂSIT DEZASTRU LA NEUROLOGIE! A CERUT DEMISII!

ANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stati linistit nu are nici una nici alta.ii doar si doar plin de rasini si cam atit.binenteles facerile realizarile acestuia sint suuuub zero
1
0
Doamna ministru nu veniti si la ambulanta? Are Laur un buchet mare de flori sa vi-l dea!Va da si cotizatia pe doua luni ca face garzi non stop ca sa plateasca la partid 5000 de euro pe luna! Asa vede toata lumea ca are sustinire ca toata ziua zice ca e sustinut politic si o sa vedem noi cine este el.
5
0
sa o dea pe mahalagioaica de asistenta afara de la UPU, am fost acolo si stiu ce fel de om este
1
0
Demisia, este act unilateral de vointa a salariatului, nu la solicitarea cuiva......
2
0
Tutuianu asta daca se duce singur la spital se rataceste.
7
0
Poate va mai amintiti cand filfizonul asta care-si da cu ulei pe par afirma ca pentru bunul mers al spitalului va avea si un birou acolo. Hai sictir mah trogloditule mincinos !
10
1
Ce-i puteti cere lui Grasa ? A fast mere un oportunist Si un pupincurist. Si acum mai are urme la bot de la pupa curul lui Nicusor si Mazarel .
8
2
nu mai puneti botul la vrajeli cu controlul de la spital,acolo de la director in jos sunt numai psd-isti. pe cine sa trage la raspundere pe ai lor?hei la cacat cu mimistra pulii
10
0
Pana la urma, dupa anchete si analize , se vor stabili ca posibili vinovati doar brancardierii, liftiera si femeile de servici.
12
0
Cine este Tutuianu? N am auzit de el
10
0
Domnule Tutuianu cum de nu doriti obedienta managerului daca aveti solicitari ,, impetuoase,, adica, comform DEX,, cu violenta, navalnic,,? Poate solicitati,, imperios,, aia e altceva! Limba romana e grea si nu o vorbiti cu siguranta voi cei din PSD. Voi vorbiti limba,, lu' Veorica,, ca doar asa reusiti sa va intelegeti. Cat despre doamna ministru, bravo, bravo doamna ati batut drum pana la Constanta, sa demiteti doua asistente? Ce sa zic, felicitari! Acum simt ca s-au rezolvat toate problemele spitalului!
26
0
Femeile de servici dosare penale, pedepse exemplare iar Grasa si Tutuianu prime grase ca suporta mizeria si dezordinea si pusi pe lista scurta de promovare
10
0
tutianu asta parca locuieste pe luna, putea sa treaca saptamanal pe acolo si vedea daca sunt probleme, dar.... psd
20
0
O rugam pe dna ministru sa nu mai vina innopinant... Il deranjeaza pe tutuiantu prostu tatalui de la pacanele.. Sa anunte inainte! Multumim
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108