REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dependența de droguri - remember 2016

Dependența de droguri - remember 2016

Replica API 2 ianuarie 2017 | 00:27 494

Lupta cu drogurile a continuat și în anul 2016. Dat fiind faptul că tot mai mulți tineri constănțeni au căzut victime dependenței de substanțe halucinogene, organele competente au acționat preventiv de-a lungul celor 12 luni ale anului curent prin diverse campanii de informare și prevenție. În speranța că numărul dependenților de droguri ar scădea, anii anteriori s-au organizat campanii de închidere a așa-ziselor “magazine de vise” care au produs haos în rândul tinerilor constănțeni, cu toate acestea, dealerii de „substanțe ale fericirii” și-au găsit loc pe piața virtuală, online. Nu puține au fost cazurile când pe străzile municipiului Constanța au fost găsiți adolescenți căzuți la pământ din cauza consumului de droguri legale sau ilegale. Așadar, polițiștii constănțeni au acționat de-a lungul anului 2016 pentru destructurarea rețelelor de traficanți în scopul reducerii consumului de droguri în rândul tinerilor din orașul de la malul mării.

Printre alte cazuri înregistrate în anul 2016, amintim că polițiștii de la Crimă Organizată au descins, pe 31 iulie anul curent, în mai multe locaţii pentru a destructura o reţea de traficanţi de droguri ce activa în Constanţa. Nouă persoane au ajuns după gratii! Acestea sunt acuzate de trafic de droguri de risc şi mare risc şi grup infracţional organizat. Unii dintre inculpaţi au mai avut probleme cu legea, în trecut, în timp ce alţii sunt “debutanţi”.

Un alt caz întâmplat anul acesta a fost atunci când poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, sub coorodonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi, la data de 20 iunie a.c., au efectuat 10 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 3.685 de lei, un cântar de precizie şi telefoane mobile. Au fost puse în executare 8 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri şi reţinute de poliţişti,ulterior față de 4 dintre acestea fiind dispusămăsura controlului judiciar. Din cercetări a reieşit că, începând din anul 2015, persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracţional organizat, structurat pe baza relaţiilor de familie, în scopul comercializării de produse susceptibile a avea efecte psihoactive către consumatori din Călăraşi şi Constanţa.

La data de 28 noiembrie a.c., oamenii legii din cadrul BCCO, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au prins în flagrant cinci indivizi, bănuiți că au introdus în țară circa 600 de grame de cannabis și hașiș. Ulterior, aceștia au comercializat drogurile pe raza județului Constanța. Acțiunea de prindere în flagrant a celor cinci persoane s-a finalizat într-o parcare din municipiul Bucureşti, asupra acestora fiind găsită cantitatea de 651,9 de grame de cannabis și 3,5 grame hașiș, drogurile fiind introduse de către aceștia în ţară din Italia.

Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog din Constanţa, alături de poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, au participat, în perioada 12 – 18.decembrie, la operaţiunea Drugs/Alcohol”, pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Echipajele mixte au oprit în trafic şi verificat 106 conducători auto, din care 13 au fost testaţi cu aparatul DRAGER DrugTest 5000, rezultatele fiind negative.

Acum, la final de an 2016, voluntarii Agenției Naționale Antidrog, care s-au implicat în toate proiectele pe care le-a implementat în Constanța au fost premiați în Gala Voluntarului Antidrog, care a avut loc miercuri, 21 decembrie, în sala Remus Opreanu din cadrul Prefecturii Județului Constanța. Au fost premiați pentru implicarea în activități precum „Litoral fără droguri”, „Safe party”, o campanie care s-a desfășurat pe lângă cluburi, „Ziua Națională fără tutun”.

Paula SOLOMON

Vezi și:

http://www.replicaonline.ro/interceptari-in-dosarul-sportivului-care-vindea-droguri-in-constanta-mancam-sandvisuri-sa-vedem-daca-mai-am-salam-302559/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mangalia este plina de D R O G U R I
0
0
Costinesti in incinta fostei U.M.Schitu de catre copii minune ale familiilor Ser si Zaval
2
0
Mangalia Mangalia mangalia
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218