REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Deputatul Pro România, Mircea Dobre: Pe ce criterii au fost alese hotelurile pentru carantină de pe litoral?

Deputatul Pro România, Mircea Dobre: Pe ce criterii au fost alese hotelurile pentru carantină de pe litoral?

Replica API 25 martie 2020 | 00:04 4387

Sute de români au ajuns pe litoralul românesc, în hotelurile din Mamaia, Eforie, Techirghiol, pentru a fi carantinaţi. Această decizie a stârnit indignarea constănţenilor, dar şi nemulţumirea unor politicieni, care consideră că pandemia de coronavirus umflă buzunarele patronilor unităţilor de cazare desemnate să fie centre de carantină. Pe ce criterii au fost alese acestea, este una dintre întrebările pe care deputatul Mircea Dobre o adresează Executivului, în speranţa că va primi şi un răspuns cert.

Mircea Dobre

“Cine face afaceri cu pandemia, în România? Guvernul se împiedică în decizii, dar probabil nu are timp să conceapă un plan bun de acțiune, pentru că e mult mai solicitant planul pentru salvarea unor afaceri privilegiate. Ce altceva am putea înțelege din următoarea situație: peste 60.000 de români s-au întors în țară, dar numai pentru cei 1.500 care au aterizat sau vor ateriza în perioada următoare pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanța, s-a oferit cazare în unele hoteluri de pe Litoral. Doar unele hoteluri! Pe ce criterii au fost alese hotelurile? În baza căror acte normative?”, se întreabă Mircea Dobre.

Mircea Dobre vorbeşte, în acest context, de o afacere pe baza pandemiei de coronavirus din acre au de câştigat patronii unităţilor de cazare şi în extrasezon. În condiţiile în care Statul are propriile hoteluri. “Statul român oferă 230 de lei pentru cazare și 70 de lei pentru trei mese pe zi, de persoană. Iată cum hotelurile alese pentru carantină vor încasa 300 de lei pe zi, pentru fiecare persoană cazată în carantină, timp de 14 zile, nu doar în extrasezon, ci și într-o perioadă în care celelalte hoteluri sunt închise. Dacă vor fi cazate două persoane într-o cameră, hotelurile alese pentru carantină vor încasa 600 de lei pe zi pentru o cameră. Foarte bună afacere! De ce nu a explicat nimeni pe ce criterii au fost alese hotelurile de pe Litoral pentru 1.500 de români repatriați, care nu sunt din județul Constanța, ci din toate zonele țării? De ce a trebuit să aterizeze doar pe aeroportul Kogălniecanu și nu la București, la Cluj, la Iași, la Timișoara, la Oradea, la Craiova sau pe orice alt aeroport, pentru a fi cazați la hotelurile de acolo? Nici măcar nu se poate spune că aeroportul de la Constanța e unul mare sau măcar mediu.

De ce se folosește doar Sanatoriul Techirghiol? De ce nu sunt folosite toate unitățile de cazare deținute de statul român? De ce nu sunt împărțiți pacienții pe mai multe județe și trebuie sufocat județul Constanța?” a mai susţinut Dobre.

Dobre: Dacă banii din bugetul statului se vor folosi în continuare pentru a umple buzunarele clientelei politice vom avea de suferit

Societatea de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca S.A. deține hotelurile:

Hotel Ceres *** - Statiunea Baile 1 Mai (Judetul Bihor) – 460 locuri cazare De la aeroportul din Oradea sunt doar 16 km.

Hotel Silvana ** - Statiunea Buzias (Judetul Timis) – 200 locuri De la aeroportul din Timisoara sunt doar 44 km.

Ministerul Justiției deține unitatea de cazare Flamingo din Eforie - 360 locuri

Ministerul Afacerilor Interne – Hotel Meridian (Mamaia) – 640 locuri

Ministerul Afacerilor Interne – Hotel Diana (Saturn) – 434 locuri

Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat'' – Complex Doina(Neptun) – 450 locuri

Sanatoriul Balnear Mangalia – 200 locuri.

“Cerem Executivului să vină urgent cu explicații! Dacă banii din bugetul statului se vor folosi în continuare pentru a umple buzunarele clientelei politice, în plină criză, noi toți vom avea de suferit mult mai mult decât ne putem aștepta, în cel mai negru scenario”, a conchis Dobre.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272