REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

DETALII de la TRAGEDIA din NĂVODARI, unde o fetiță a stat cu MAMA MOARTĂ în casă: s-a stabilit cauza decesului

DETALII de la TRAGEDIA din NĂVODARI, unde o fetiță a stat cu MAMA MOARTĂ în casă: s-a stabilit cauza decesului

Replica API 1 februarie 2019 | 01:01 324

Decesul femeii găsite în apartamentul său, la Năvodari, a survenit în urma insuficienței cardiace, după cum s-a stabilit în urma necropsiei. Fetița, în vârstă de 3 ani, a fost dusă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, acolo unde a rămas peste noapte. În cursul zilei de joi, 31 ianuarie, tatăl micuței s-a întors din străinătate și urmează să se deplaseze la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța pentru a discuta despre ce se va întâmpla cu micuța.

Vecinii susțin că au tot auzit plânsete de copil din apartamentul situat în blocul 56 de pe strada Cabanei din Năvodari. Știau că acolo locuiește o femeie în vârstă de circa 40 de ani împreună cu fetița, care are 3 ani. Tatăl era plecat la muncă în străinătate. Locatarilor li s-a părut ciudat faptul că nu le-au mai văzut de vreo 2 – 3 zile pe cele două, dar auzeau fetița plângând, mai ales pe timpul nopții. Așa că, miercuri seara, 30 ianuarie, au sunat la 112. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au urcat pe o scară și au privit pe fereastră în apartament, pentru a-și da seama care este situația. Au văzut un copil întins pe pat și au crezut că poate nu este în viață. Astfel, potrivit informațiilor noastre, o altă echipă de pompieri a mers la ușă și a încercat s-o spargă, în timp ce un militar a rămas la fereastră să observe dacă micuța reacționează. La prima lovitură, copila a tresărit și s-a trezit. Operațiunea de deblocare a ușii de la intrare a continuat cu grijă și salvatorii au reușit să intre în casă. În baie, exact pe vasul de toaletă, a fost găsită mama copilei, decedată. Minora a primit îngrijiri medicale la fața locului, ea neavând urme de violență, dar era foarte speriată, înfometată și însetată. A fost condusă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, împreună cu unchiul și nașul de botez. După o serie de investigații, a rămas internată, sub supraveghere. La fața locului a sosit și o echipă mobilă din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, care analizează cazul. De cum a aflat de teribila veste, soțul femeii s-a reîntors de urgență în țară, în cursul zilei de joi, 31 ianuarie, ajungând la București. Acesta urmează să ia legătura cu reprezentanții DGASPC Constanța pentru a se stabili ce se va întâmpla cu minora: o va lua el, va rămâne la rude sau va fi dată unui asistent maternal. Cert este că va fi consiliată de psihologi. Revenind la moartea subită a femeii de 40 de ani, necropsia a scos la suprafață că a fost vorba de o insuficiență cardiacă. Aceasta era supraponderală, ceea ce i-ar fi dăunat. Potrivit locatarilor, nu avea serviciu și nici nu stătea grozav cu banii, având mai multe datorii.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dumnezeu so ierte
0
0
Condoleante! Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
2
1
Copilul sa fie dat tatalui natural, care e Maruntoiu Ionel, ca e patron mare cu spatii inchiriate in Piata Centrala Navodari !
2
4
La 40 ani sa fii supraponderal, fara serviciu si needucat - un om educat nu sta fara serviciu cand are datorii - pai scuza ma dar e calea sigura spre moarte
6
17
Asa este copilul trebuie lasat familiei, numai ca exista o lege care impune niste reguli pentru copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.De fapt este vorba de o ancheta sociala facuta de cei de la Protectia copilului pentru a vedea in grija cui sunt minorii, si in ce conditii traiesc.In cazul in care sunt constatate deficiente care duc la lezarea demnitatii copiilor, acestia sunt preluati de Asistenta sociala care hotaraste unde merg apoi minorii:asistenti maternali, case de copii etc.
4
10
Si ce treaba are Protectia Copilului in acest caz cand decesul a survenit involuntar. Fetita trebuie crescuta de familie.
26
5
Felicitari un articol cu accente de cancan spre sfarsit...
16
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272