REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DETALII despre 'DIGUL NIMĂNUI; din Constanţa! Răspunsurile autorităţilor

DETALII despre 'DIGUL NIMĂNUI; din Constanţa! Răspunsurile autorităţilor

Replica API 3 noiembrie 2018 | 03:50 419

Până la urmă, ce s-ar întâmpla în cazul unei crime?

Până la urmă, ce s-ar întâmpla în cazul unei crime?

O situație dubioasă a luat proporții la malul mării, odată cu sesizarea unui constănțean care a precizat că a sunat la Poliție, întrucât era zarvă pe digul din spatele blocurilor Spectrum, din zona Pescărie, dar oamenii legii i-ar fi spus că nu pot interveni pentru că acea zonă nu aparține nimănui, adică nu… există. Dar chiar așa o fi? Iată ce au răspuns autoritățile.

„Adică, dacă acolo avea loc o crimă... lipsea locul faptei, prin urmare, nu se putea întocmi un act de constatare complet al infracţiunii. Aceasta este traducerea. Digul nu aparţine nici de Primărie, nici de Apele Române. Dacă este aşa, am putea să ne deschidem acolo un laborator de amphetamine, nu?”, a spus un locatar din zona blocurilor Spectrum, cunoscută ca Pescărie.

În urma acestei situații, ce a ridicat multe semne de întrebare, reporterii cotidianului Replica de Costanța au trimis solicitări, în vederea unei clarificări demne de a pune lucrurile în ordine, către Primăria Constanța și către ABADL.

Astfel, la data de 22 octombrie, reprezentanții municipalității au răspuns: ”Având în vedere că nu a anexat un plan de situație cu reprezentarea imobilului la care face referire, vă comunicăm că, pentru soluționarea solicitării, să se adreseze Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, care deține toate cărțile funciare și documentațiile cadastrale întocmite pentru imobile aflate pe teritoriul administrativ al municipiului Constanța, bază de date pe care Primăria Municipiului Constanța nu o deține”.

În continuare, pe 2 noiembrie a sosit și răspunsul de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, ai cărei reprezentanți au ținut să explice, încă de la bun început, că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 213/1998, privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, digurile reprezintă bunuri care alcătuiesc domeniul public al statului. Prin urmare, se pare că a fost înlăturată ideea că locul ar fi al nimănui, doar că, momentan, nu e în administrarea ABADL, ceea ce e cu totul altceva.

”Prin proiectul de investiții ‘Protecția și reabilitare părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanța și Eforie Nord, județul Constanța’, finanțat din fonduri europene, al cărui beneficiar este A.N. Apele Române – Administrați Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, digul la care faceți referire a fost reabilitat și extins cu un dig nou, în lungime de 300 m. La data prezentei, digul nou, în lungime de 300 m, este înscris în cartea Funciară 246041, ca bun aparținând domeniului public al statului, aflat în administrarea A.N. Apele Române, prin A.B.A. Dobrogea – Litoral.

Având în vedere că A.N. Apele Române, prin A.B.A. Dobrogea – Litoral este o instituție responsabilă pentru gestionarea problemelor privind eroziunea costieră și unicul beneficiar al proiectelor specifice acestui domeniu, instituția noastră va face demersurile necesare preluării, în administrare, a digurilor litorale cu rol de protecție costieră, inclusiv a digului la care faceți referire în solicitarea dumneavoastră”, este răspunsul semnat de Hristu Uzun.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Laborator de amphetamine in zona ? Poate cetateanul ingrijorat stie mai multe....
2
0
Unde este comentariul meu ? Alo replica Eu nu injur si nu scriu obscenitati???????
2
0
Hristu Uzum un jeg de machedon incapabil care ocupa o functie prea mare pt.intelectul lui!!!
14
8
Mazare a vandut mamaia si ct la bucata
18
1
9 noiembrie este peste vreo saptamana...
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108