REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

DETALII din dosarul constănţeanului care fura maşini şi le abandona la Cernavodă: au fost probate mai multe fapte!

DETALII din dosarul constănţeanului care fura maşini şi le abandona la Cernavodă: au fost probate mai multe fapte!

Replica API 27 octombrie 2017 | 00:00 534

Prima instanţă s-a pronunţat

Prima instanţă s-a pronunţat

Stelică Ioanid Axinte, din Ialomița, dar care locuia cu chirie în cartierul Tomis Nord din Constanța a fost condamnat de prima instanță, apelul urmând a se judeca pe 23.11.2017. Însă, în sarcina lui au fost probate mai multe fapte, fiind vorba, de fapt, de 5 mașini furate. Totodată, anchetatorii au precizat că individul este periculos și că a comis fapte infracționale constant, încă de când era minor.

Magistrații Judecătoriei Constanța, la data de 11 septembrie anul curent, l-au condamnat pe Stelică Ioanid Axinte la 3 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie. Decizia nu este definitivă și urmează a se judeca apelul. Însă, de precizat este faptul că mai multe fapte imfracționale au fost probate în sarcina sa, una dintre victime fiind o societate imobiliară, adică S.C. Acord Imobiliar S.R.L.. Astfel, potrivit anchetatorilor, tânărul, născut în 1993, studii 9 clase, fără ocupație, fără loc de muncă, cu antecedente penale, a fost trimis în judecată, la finele lunii mai 2017, sub aspectul săvârșirii a 5 infracțiuni de furt calificat și a 3 infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În sarcina inculpatului s-au reținut următoarele: în noaptea de 30.04 spre 1.05.2017, a pătruns prin spargerea geamului portierei dreapta față, în autovehiculul marca Mercedes-Benz, aparținând persoanei vătămate S.C. Acord Imobiliar S.R.L., ce se afla parcat în parcarea blocului L5B din municipiu, de unde a sustras cheia de contact a autovehiculului marca Audi A6.

În aceeași noapte, prin folosirea unei chei adevărate (sustrasă în modalitatea prezentată anterior), a sustras autovehiculul marca Audi A6 aparținând administratorului de la Acord Imobiliare, autoturism ce se afla în parcarea aflat în parcarea aceluiași bloc, pe care ulterior l-a condus pe drumurile publice din județ, fără a avea permis de conducere, și l-a abandonat pe raza localității Cernavodă, întrucât autovehiculul a suferit avarii care au făcut imposibilă deplasarea cu acesta.

O mașină furată a fost abandonată pe strada Suceava!

Apoi, în noaptea de 2 spre 3.05.2017, a pătruns prin spargerea geamului portierei stânga față, în autovehiculul marca Mercedes-Benz E250, aparținând persoanei vătămate M.P.S., ce se afla parcat în parcarea blocului T12 din Constanța, de unde a sustras cheia de contact a unui autovehiculul marca Ford Focus, pe care l-a condus pe drumurile publice din municipiul Constanța, după care l-a abandonat pe strada Suceava, întrucât a provocat un eveniment rutier. Tot în acea noapte a sustras și mașina Mercedes, pe care l-a abandonat tot la Cernavodă.

”De asemenea, nu poate fi ignorată perseverența infracțională de care dă dovadă inculpatul, având în vedere că din fișa de cazier judiciar rezultă că acesta, încă din perioada minoratului, a suferit o multitudine de condamnări pentru săvârșirea unor infracțiuni de același gen, din executarea ultimei pedepse fiind liberat condiționat la data de 7.09.2016, cu un rest rămas neexecutat de 234 de zile ,elemente ce demonstrează periculozitate din partea inculpatului și un risc de repetare a acestui gen de comportament.

Prin urmare, inculpatul nu prezintă suficiente garanții că prin luarea față de acesta a unei măsuri preventive mai puțin restrictive de libertate ,prin înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu , nu va reitera comportamentul antisocial, astfel că măsura arestării preventive își menține și la acest moment procesual, proporționalitatea cu gravitatea acuzațiilor penale ,în sensul art.202 alin.3 Cod procedură penală”, au precizat magistrații la una din ședințele de judecată.

Liliana CHIRU

Citește și: https://www.replicaonline.ro/individul-care-fura-masini-si-le-abandona-la-cernavoda-planuia-sa-fuga-din-tara-317770/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cica la cernavoda sunt pesti ia fetele din curtea scoli si le duce la produs si politia doarme politia de la cernavoda nu e buna
2
0
a remarcat careva ca el stia ca in masina x este cheia de la masina y. de la cine stia el, ca mie nu-mi zice nimeni asa ceva?
0
2
Se tot speculeaza ca la Cernavoda ar fi raiul pe pamant. Sefii din IPJ dorm ?
10
0
La Cernavoda in orasul acvariilor sunt "abandonate" zeci de limuzine de lux.Aici este raiul ciortanilor de pe mapaomnd.Eu sponsorizez politia romana non stop.Si ca sa vedeti ca am dreptate am un mercedez Eclasse cu nr inmatriculare B -63-YSY cu un nr de inmatriculare minuscul pe bara din fata iar toate geamurile au folii inclusiv pe fata.Pe un fraier care nu sare la cap la rutiera daca are folii il opreste gaborul pe mine niciodata.De atata sedere m am plictisit de moarte.Lenevesc si imi vin banii de la fetite pe banda rulanta.Ce bine sa fii peste in roumania !.
14
2
De ce nu il ia si pe ala care i-a anchiriat apartentul ca complice?
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218