REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DETALII din DOSARUL TÂNĂRULUI DIN CERNAVODĂ CARE A ACCIDENTAT MORTAL O FEMEIE. Ce au spus specialiştii

DETALII din DOSARUL TÂNĂRULUI DIN CERNAVODĂ CARE A ACCIDENTAT MORTAL O FEMEIE. Ce au spus specialiştii

Replica API 14 mai 2019 | 00:00 424

La apel: evaluare psiho-socială

La apel: evaluare psiho-socială

Tânărul din Cernavodă, care a accidentat mortal o femeie în Mamaia, a fost condamnat la 5 ani și 9 luni de închisoare, dar decizia nu a fost definitivă și a fost înregistrat apelul. Pe 18.04.2019 a fost primul termen, dată la care s-a stabilit că următorul va fi pe 30 mai, pentru efectuarea unui referat de evaluare psiho-socială. Între timp au ieșit la iveală detalii din dosar, din expertiza tehnică, ce concentrație de alcool avea în sânge și ce droguri consumase.

Tânărul șofer, Lefter Constantin din Cernavodă, a recunoscut în totalitate faptele reținute în sarcina sa prin rechizitoriu, solicitând ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a eventualelor înscrisuri prezentate de părți.

Analizând întregul material probator administrat în cauză în faza de urmărire penală, instanța a reținut aceeași situație de fapt ca și cea reținută în actul de sesizare având în vedere declarația de recunoaștere a inculpatului: la data de 20.08.2017, în jurul orei 6,55, lucrătorii de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier Constanța, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați prin intermediul serviciului de dispecerat că pe bulevardul Mamaia din Stațiunea Mamaia, la trecerea pentru pietoni din dreptul hotelului Picadilly, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unor persoane și s-au deplasat la locul indicat iar în procesul-verbal de constatare întocmit, polițiștii rutieri au consemnat cele constatate.

Inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest și s-a constatat că acesta consumase anterior băut uri alcoolice. În urma efectuării cercetărilor penale, potrivit rolii.ro, s-a stabilit că, în jurul orelor 6.55, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen, model Caddy, pe bulevardul Mamaia din Stațiunea Mamaia, pe banda nr. 3, dinspre orașul Năvodari către Municipiul Constanța, și când a ajuns la trecerea pentru pietoni din dreptul hotelului Picadilly, a surprins și a accidentat pe numita C.G., care, în calitate de pieton, se angajase în traversarea drumului public pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducă torului auto.

În urma impactului cu victima, inculpatul a pierdut controlul mașinii și a virat spre dreapta, apoi a părăsit partea carosabilă a drumului și s-a izbit de un stâlp, astfel că s-a auto-accidentat. După producerea accidentului, victima C.G. a suferit leziuni corporale în urma cărora a decedat, tot în acea zi, așa cum rezultă din raportul medico-legal de necropsie.

Alcoolemie, droguri și viteză: 114 km/h

Pentru că inculpatul emana halenă alcoolică și nu a putut fi supus testării cu aparatul alcool-test a fost condus la spital pentru a i se recolta probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Din Buletinul de Analiză Toxicologică a rezultat că a avut o alcoolemie peste limita legală și anume de 1,40 g/l alcool pur în sânge la prima probă recoltată la ora 08,10 și de 1,25 g/l alcool pur în sânge la a doua probă recoltată la ora 09.30.

De asemenea, a avut un rezultat pozitiv pentru AMP (amfetamine), pentru MDM (ecstasy) și pentru MET(metamfetamine). În urma verificării stării tehnice a autovehiculului care a fost implicat în evenimentul rutier, s-a constatat că acesta era corespunzător circulației pe drumurile publice. Viteza autoturismului a fost de 114,20 km/h. S-a stabilit că inculpatul avea obligația să acorde prioritate de trecere pietonului care traversează drumul public prin loc amenajat, marcat și semnalizat corespunzător.

Momentul apariției stării de pericol este cel în care inculpatul nu a hotărât să oprească autoturismul pentru a acorda prioritate de trecere pietonului aflat legal în traversare. Cauza producerii accidentului este neacordarea de prioritate de către inculpat pietonului care traversa drumul public prin loc special amenajat, marcat și semnalizat corespunzător, când pietonul se afla pe sensul de mers al auto-vehiculului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iubireee! Te duci la puscarieeee! Cine m ai ma saruta jos pe mine!!!
2
0
plimbari prin termene peste tertmene e ...moarte lunga, si intervine, uitarea!!!!scapa incet incet de toate!
12
0
si alcool aparute in presa dupa aproape 2 ani de zile...de ce ?.Au aparut pentru ca a fost inlocuit procurorul sef al judetului Constanta ex securistul T.V.G cel care a tinut la blat aceste informatii.Acest personaj pe nume T.V.G fost procuror sef ii seamana leit tortionarului Lazar si modifica prin mijloacele lui incadrarea in dosarele penale numai sa ii vada pe oameni in puscarie.Speram ca dupa schimbarea procurorului sef sa se indrepte lucrurile in parchetul Constanta.
11
0
Legea pulii drogat beat si pe trecere de pietoni 5 ani ptr un om si face doar 3
14
0
Cum ma 5 ani ??
9
0
Cel mai smecher, se stie.
6
4
Starea de pericol apare in momentul in care nu opreste la zebra ? Sa inteleg ca i judecat pt neacordare de prioritate si omor din culpa ?
5
0
Se observa o smecherie a drogalailor. Drogalaii cand sunt la volan sunt in starea de a lovi oameni cu masina fara mila, nicio reactie de prudenta. Si smecheria drogalailor e ca nu isi ia in masina si membrii din familia lor ca sa le bubuie capatinile in accidente. Nu. Drogalaii sunt sunguri la volan si accidenteaza pe altii. Pt asta trebuie sa raspunda penal si membrii familiei pt ca nu anunta politia ca au drogalau in familie.Nu exista ca familia sa nu stie ca unul consuma droguri. Trebuie lege de pedepsire a familie ca nu anunta politia sa anuleze permisul de conducere a unui drogalau.
18
2
In Romania legea este la cheremul judecatorilor daca ei vor esti vinovat daca nu nu pentru ca ei sunt stapani pe tarlaua lor,singuri care ii pot intreba despre deciziile astea ciudate sunt COLEGI JURISTI.
18
0
avem judecatori care au studiat la SCORNICESTI
12
0
Daca speranti la judecata divina, pierdeti timpul! Daca lepra asta imi omora mama, nu cred ca aveam rabdare!
19
0
Alcool, droguri , obiseala , neacordare de prioritate la trecerea pt pietoni, femeoe omorata ! Cam putini ani de puscarie pt atatea fapte ! Drogatul pulii trebuia sa ia cel putin 20 de ani !
28
0
La.bulau.cu.el.fmmm.drogatu.drq.spart
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218