REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DETALII INCREDIBILE despre irakianul care a încercat să fugă din România cu un copil de 5 ani!

DETALII INCREDIBILE despre irakianul care a încercat să fugă din România cu un copil de 5 ani!

Replica API 8 noiembrie 2019 | 11:14 350

Plănuia să ajungă în Irak cu fiul său în vârstă de 5 ani, însă a “nimerit” în arest şi urmează să ispăşească 6 luni de închisoare la Poarta Albă. Este vorba despre irakianul depistat zilele trecute la graniţa româno-bulgară, despre care poliţiştii de forntieră spun că au aflat după ce au controlat un taximetrist.

“În data de 4.11.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, acţionând în baza unor informaţii, au identificat și oprit pe DN3, un autoturism ce efectua curse în regim de taxi, condus de un cetățean român, R.M. în vârstă de 34 de ani. Acesta a declarat că a transportat din localitatea Călărași până la ieșirea din localitatea Almălău, două persoane, un adult cu un copil, care vorbeau limba română cu accent străin. Imediat a fost declanşată o acţiune specifică în vederea identificării persoanelor respective, în acelaşi timp fiind informate şi autoritățile de frontieră bulgare care au depistat în apropierea graniţei comune, pe direcţia localităţii indicată de polițiștii de frontieră români, cele două persoane de sex masculin. În baza protocolului româno-bulgar, cei doi au fost preluați de către polițiștii de frontieră români, fiind aduși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, unde s-a stabilit că sunt un cetățean irakian, în vârstă de 27 de ani și fiul acestuia, cetățean român, în vârstă de 5 ani”, au precizat poliţiştii de frontieră.

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că tatăl a încercat să iasă ilegal din ţară, cu fiul său, deoarece nu avea acordul mamei, care este cetăţean român, cu intenţia de a se deplasa în Irak. Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranți și participație improprie la trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățeanul irakian. Totodată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis, în cursului zilei de miercuri, 6 noiembrie, propunerea procurorului de caz de arestare preventivă pentru 15 de zile.

Însă “povestea” nu se opreşte aici: irakianul nu va sta numai 15 zile în arest preventiv pentru că între timp s-a stabilit că acesta, care este în procedură de divorţ cu soţia româncă (originară din Tulcea) a fost trimis în judecată după ce a agresat-o pe aceasta, dar şi pe socri. Din datele de la instanţă, irakianul ar fi devenit violent pentru că soţia nu l-ar fi ascultat mai departe, după ce femeia ar fi făcut deja primul pas spre supunere: convertirea la religia soţului. Pe fondul violenţelor, ea s-a adresat oamenilor legii şi în instanţă. Bărbatul a fost condamnat la amendă penală. Numai că, între timp, el a decis nu doar să nu plătească amenda penală – care astfel s-a transformat în 6 luni de închisoare, dar să şi fugă din ţară cu copilul!

Conform surselor judiciare, odată ajuns în Bulgaria, dacă totul decurgea conform planului, bărbatul urma să aibă o călăuză până în Turcia, iar de aici i s-ar fi pierdut urma.

Situaţia este extrem de interesantă, în condiţiile în care irakianul este student în an terminal la Medicină, la Universitatea Ovidius din Constanţa, iar cu ocazia faptelor descrise mai sus, practic dă cu piciorul eforturilor de până acum de a urma o şcoală bună. Tot ca un detaliu surprinzător: în trecut, bărbatul a încercat să obţină rezidenţă într-o ţară din vest, însă a fost refuzat.

Alexandra CUCU

foto: arhiva / AFP

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un tiganoi araboi a facut un plod cu o curva si acum au ajuns subiect de stiri
0
0
Auzi cum sa comentezi gen ca era tatal copilului deci gen nu se pune ca acel copil este cetatean roman si urma sa fie dus in Irak si spalat pe creier si poate peate ceva ani venea aici ca roman si facea nefacute. Astfel de nenorociti care vin si iau copii nostri ortodocsi si i duc in Irak trebuie sa faca inchisoare sa stie toti arabii ca asa patesc in Romanica noastra mica dar a naibii. Bine politia sau frontiera sau parchetul care i a prins pe astia. Da jigodia aia de taximetrist de ce dracu nu a sunat la 112. Scarbe nenorocite. Pentru 100 lei astia tranaporta si pe masa moarta
0
0
A incercat sa fuga "cu copilul lui" nu "cu un copil" oarecare. Din titlu vreti sa sugerati o rapire oarecare a unui copil de catre un cetatean irakian. Desi este tot o rapire, faptul ca sugerati in denumirea articolului ca practic un irakian sa rapit un copil roman oarecare, nu este demn de un jurnalist. Cine nu citeste intreg articolul ramane cu impresia ca un arabii rapesc copii romani. Asta este incitare la rasism, si se vede din comentarii ca aveti fani cu minte ingusta berechet. Astia vor ramane sa va mai citeasca pseudo-articolele.
3
1
S-a folosit de el de banii lui a mai facut si un copil o curva a vrut sa faca medicina ea fiind saraca lipita o cunosc personal
0
0
Maimutoii astia iubesc si respecta camilele iar pe femei nu dau un ban. Desi unii au studii , se comporta in familie ca in trib, adica ca niste maimtoi bipezi. Ar fi bine sa nu mai permitem tuturor animalelor astea fanatice sa vina si sa steacat si cum vor in tara. Sa stea naibii in corturile lor si sa-si pupe'n bot camiloii
4
2
Nu ne intereseaza natia barbatului ci posibilitatile lui materiale nu pentru noi ci pentru copiii nostri,noi"nu suntem" materialiste dar nici proaste nu suntem
2
1
care si-a cumparat acoperirea de medic la o universitate romaneasca unde se poate orice cu bani.Apoi si-a facut o acoperire prin casatoria cu un cetatean roman ca sa capete dreptul de a intra in Vest EU.Omul era planificat ca sa fie infiltrat.Dupa comportament este un fanatic religios si nu un baiat medicinist de treaba.De aia nu intram noi in Schengen ca obtin toti teroristii pe bani de la consulate si de la universitati intrari in spatiu EU sub pretextul studiilor.Omul a fost verificat si nu i s-a permis intrarea in Veste EU ptr ca nu prezenta garantie.Acolo nu merge cu banii.
3
1
Mai fetelor, la ce va trebuie astfel de barbati ca sa va casatoriti ? Nu ati gasit un roman ? Trebuie sa fie irakian, sirian, congolez, etc. ?
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614