REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Deținuții de la Poarta Albă scapă de ploșnițe; se renovează secția exterioară Valu lui Traian

Deținuții de la Poarta Albă scapă de ploșnițe; se renovează secția exterioară Valu lui Traian

Victor ROTARU 16 noiembrie 2022 | 00:00 2433

De-a lungul anilor, deținuții din România s-au plâns de condițiile inumane care sunt prezente în multe din penitenciarele din țară. Iată că lucrurile încep să se miște. Ministerul Justiției a demarat procedura de licitație privind atribuirea contractului de execuție a lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Complex Corecțional – Penitenciarul Constanța – Poarta Albă – Secția exterioară Valu lui Traian”. Valoarea aproximativă a contractului pus la bătaie este de 15.223.897,05 lei, peste 3 milioane de euro.

Foto rol ilustrativ deținuți

Supraaglomerarea și condițiile materiale din penitenciare reprezintă o problemă majoră a sistemului penitenciar. Astfel, România trebuie să introducă măsuri de reducere a supraaglomerării și să îmbunătățească condițiile de detenție. Administrația Națională a Penitenciarelor poate redistribui deținuți din unitățile supraaglomerate, în scopul alocării unui spațiu mai mare de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană privată de libertate.

Ministerul Justiției a demarat procedura de licitație privind atribuirea contractului de execuție a lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Complex Corecțional – Penitenciarul Constanța – Poarta Albă – Secția exterioară Valu lui Traian”. Cu alte cuvinte, secția exterioară Valu lui Traian, va beneficia de realizarea lucrărilor de execuție ce au ca scop îmbunătățirea condițiilor de detenție în conformitate cu standardele europene. Valoarea estimată a obiectivului de investiție este de 15.223.897,05 lei, iar durata estimată de execuție a lucrărilor este de 14 luni.

Proiectul este realizat în cadrul programului „Justiție”, finanțat de către Regatul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, în proporție de 85% și în proporție de 15% din bugetul public al României. Obiectivul de investiții „Complex Corecțional – Penitenciarul Constanța – Poarta Albă – Secția exterioară Valu lui Traian”  va fi realizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor corecționale în România prin implementarea principiului normalității. Proiectul va adapta și va implementa bunele practici și experiența norvegiană cu privire la principiul normalității, prin care se dorește ca viața carcerală să fie cât mai apropiată de cea din exteriorul penitenciarului, pentru o mai bună tranziție a reintegrării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vedem finalu k multi bani se vor fura ...ca la centrala termica de ex
0
0
Nu va convin condițiile din puscarii ? Pai faceți în asa fel sa nu ajungeți acolo ! , da ce credeți ca puscaria este hotel ? Sa ziceți mersi ca nu va ploua , dacă era dupa mina va țineam afara în cuști din plasa ! Sa investim în spitale , nu în puscarii !
4
1
Il asteptam cu cea mai mare placere pe domnul Vilau M de la pol loc Cernavoda ,el ia șpagă de la cetățeni de la sticle de bere până la bani ,lei ,euro.........
0
0
Poarta Albă este cea mai infectă pușcărie din țară. Da, renovările trebuie făcute. La Valu este cumplit. Primul pas pentru reeducarea deținuților este să vadă normalitatea.
1
2
Sa te vad acolo doar 24 ore și mai vorbim
1
2
nu vi se pare ca astia au mai multe drepturi decat cetateanul obisnuit?ar trebui sa reflectam mai mult ce au facut inainte si sa nu le mai cautam in coarne, sunt alte penitenciare din lume unde conditiile sunt drastice, aici pare putin cam la lux, ia scoateti-i pe astia la munca sa cada lati de oboseala, sa vedem atunci ca nu mai le arde de conditii
3
1
Luati plosnitele de le au intr-un borcan si puneti-le la loc dupa renovare.
3
1
Pîrnaiile din Ro arata mai urat decât cotețul unde locuiește purcelușul meu.Este mult mai curat și elegant.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272