REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Din cauza unor TERCHEA-BERCHEA, un BLOC ÎNTREG dârdâie iarnă de iarnă

Din cauza unor TERCHEA-BERCHEA, un BLOC ÎNTREG dârdâie iarnă de iarnă

Replica API 1 ianuarie 2021 | 00:00 11670

Începutul de iarnă 2020 a fost unul foarte greu pentru constănțeni dar și pentru RADET. Avariile au curs cu nemiluita, locuitorii fiind din ce mai nemulțumiți de lipsa apei calde și a căldurii. Totuși, în Constanța există un bloc unde locatarii suferă de trei ani după aceste resurse. Blocul C5 situat pe Aleea Egretei numărul 11 este debranșat, din cauza datoriilor, de mai bine de trei ani. Cu toate că o parte din datorie a fost plătită, din cauza celor care nu vor să ajute deloc la achitarea debitului restant către RADET locatarii suferă în continuare de frig.

Conform unui reprezentant al asociației de proprietari 265, de care aparține blocul C5, există locatari care nu vor cu nici un chip să își achite datoriile sau alții care pur și simplu nu folosesc garsoniera și de aceea nu catadicsesc să plătească, fiind plecați din țară unii dintre ei. Datoria către RADET a fost inițial de 70.000 de lei însă asociația a reușit să plătească o parte din ea astfel că în acest moment debitul este de 27.000. Pentru a putea fi rebranșați, RADET a acceptat o eșalonare a acestui debit, condiția fiind ca asociația să plătească aproape 20.000,reprezentând 25 la sută din debit plus factura pe luna în curs. Din păcate, locatarii nu au putut strânge această sumă, apelul lor către conducerea RADET-ului fiind de a se găsi o soluție pentru a putea beneficia de apă caldă și căldură.

Reprezentanții asociației sunt așteptați la negocieri

Contactat de reporterii Replica de Constanța, directorul Radet, Liviu Popa a trimis situația în care se află asociația de proprietari care este așteptatĂ la o nouă rundă de negocieri: ”Asociația de Proprietari bloc C5 – 765 a beneficat de apă caldă și căldură de la RADET Constanța în baza contractului de furnizare a energiei termice încheiat cu acesta (ultimul contract a fost încheiat este cu data de 29.09.2010). În luna martie 2018, RADET Constanța a întrerupt furnizarea de apă caldă și căldură către blocul C5 din strada Egretei având în vedere avariile apărute pe instalația de distribuție și ținând cont și de datoriile pe care asociația le înregistra către regie. La data de 31.12.2020 Asociația de Proprietari bloc C5 – 765 din strada Egretei înregistrează către RADET Constanța o datorie de 27.658,93 lei. Pentru a veni în sprijinul proprietarilor din blocul C5, RADET Constanța a acceptat încheierea unor procese verbale de eșalonare cu reprezentanții asociației, însă acestea nu au fost respectate de către debitoare.

Datoriile pe care asociația le are în prezent față de RADET Constanța fac obiectul unui dosar de executare silită deschis la BEJ Vasile Nicoleta (dosar nr. 573 din 2018). Ținând cont de cele de mai sus, locatarii blocului C5 nu beneficiază în prezent de apă caldă și căldură din partea RADET.

În condițiile în care locatarii blocului C5 din strada Egretei vor să beneficIeze de servicile RADET, invităm reprezentanții legali ai asociației de proprietari la sediul regiei pentru a stabili condițiile în care regia poate să reia furnizarea către aceștia.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai latrailor astia care va credeti interlopi , astia care aveti vile si masini luxoase ,dormiti ma bime cand va cauta lumea pe acasa sa va bage in plati , nu mai vorbiti voi di va dati cu parerea , de vina este asociatia care stie sa incarce lumea la apabsa platesca cat nu face , de vina sunt parvenitii ca voi care stau in gazda si nu ai intereseza de acest bloc , de vina sunt si multi dintre propieteri care su camerele la inchiriat dar lor sa le vina bani , de vina este si rahatul asta ca multa lume nu are de munca si traieste de pe o zi pe alta , nu mai mancati voi cacat ca arata asa si asa
3
0
Fara apa calda si caldura de peste 7 ani, ghetouri in tot cartierul ala...
4
0
Pot sa ma fut in cur si fara caldura
6
2
Pai poate sunt oameni care pur si simplu nu au bani nici de mancare bai virgile,sunt oameni batrani dar problema e ca tu ca orice cacat de Roman ,daca tie iti este bine si lu mata si lii tactu te doare n spit dr testul.problema este la RADET CA nu pune contoare pe fiecare apartament ,dar asa nu mai pot incarca facturile si e naspa.Dar tu o sugi pe undeva de nu zici adevarul ,asa ca tu esti terchea berchea ce o mai fi insemnand si asta.
5
4
Cumpar camera in acel bloc ofer autoturism la schim wtsp plus 16024664412
4
4
Ati uitat de Rachietu cu o furaciune de un milion jumata de dolari pe care mazarre nu a vrut sa,i recupereze pt ca eara varul porcului de la poarta Alba.
9
3
Cea mai mare prostie asociatia de locatari.Radet,Raja sa faca contracte individuale,cei care nu platesc debransarea.Cei de la Enel,Engie nu platesti,nu ai lumina si gaze.Daca infrastructura lasa de dorit atat la Radet cat si la Raja
25
1
la cum arata ghetoul asa zis bloc, nu-si vor plati datoriile veci
20
0
Sa moara Rica ,am umblat mult prin lumea asta mare ,dar gunoi sa arate mai rau ca asta nu am vazut nici in favelele din Rio ,nici in bantustanele din Soweto si nici macar in mahalalele din Delhi!Locatarii ar trebuii sa se autodetoneze pentru a salva prestigiul Uniunii Europene!
27
3
DOREL LIVIU POPA MUOE AI PLECAT LA PNL CREZI CA VEI RAMNE DIRECTOR MOUE DOREL
25
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108