REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Directoarea Școlii Gheorghe Țițeica nu mai are voie să participe la concursuri timp de 3 ani! Video

Directoarea Școlii Gheorghe Țițeica nu mai are voie să participe la concursuri timp de 3 ani! Video

Ana Maria LIPAN, M.P. 25 martie 2023 | 00:00 31570

Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“ a fost în ultima perioadă sursa mai multor scandaluri ce au umbrit meritele unității de învățământ. Dacă recent unii părinți și-au exprimat insatisfacția față de activitatea câtorva cadre didactice, se pare că de data aceasta tensiunile apar din interior, purtându-se în mod tacit un adevărat război între vechea gardă și noua conducere, reprezentată de directorul Florentina Țigmeanu, care a fost  sancționată recent de ISJ. Întregul incident este cusut cu ață albă, procedura înregistrând mai multe nereguli. Cert este că venirea unui nou director a produs nemulțumirea celor aflați la cârma școlii până la acel moment. Ca o paranteză, în momentul în care Țigmeanu a ajuns în școală, pentru prima dată, în calitate de director, toți profesorii au primit-o în... doliu!

Directoarea scolii Gheorghe titeica nu mai are voie sa participe la concursuri timp de 3 ani!  VideoFlorentina Țigmeanu

Scandalurile se țin lanț la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“, în cadrul căreia s-au format deja două tabere care luptă pentru autoritatea din cadrul unității de învățământ. Una dintre acestea este formată din mai mulți profesori ai școlii, în frunte cu fostul director Dorin Cernăianu, iar cealaltă din directorul Florentina Țigmeanu, ajunsă la conducerea școlii recent, după obținerea postului prin concurs.

Memoriu împotriva noului director trimis Ministerului Educației

Directoarea scolii Gheorghe titeica nu mai are voie sa participe la concursuri timp de 3 ani!  Video
După primirea de „doliu“ de care a avut parte la momentul preluării funcției, împotriva lui Țigmeanu s-a formulat și un memoriu, transmis Inspectoratului Școlar Județean, prin care îi sunt reproșate probleme care existau încă de la venirea sa, precum suprapopularea claselor.

Directoarea scolii Gheorghe titeica nu mai are voie sa participe la concursuri timp de 3 ani!  VideoProfesorii și-au primit noul director... în doliu

Este de menționat faptul că, în timpul mandatului lui Cernăianu existau în cadrul unității și colective de 37-39 de elevi, dar problema a fost sesizată doar după ce acesta a pierdut poziția în administrație. ISJ-ul a acționat cu promptitudine, demarând un control în cadrul instituției în urma căruia nu s-au găsit nereguli care să motiveze sancționarea directorului, scopul urmărit de cei ce au înaintat memoriul.

Video cu momentul în care actualul director s-a prezentat colegilor, în calitate de director:

Nereguli în organizarea comisiei de disciplină

În mod bizar, după încheierea acestui episod, un alt memoriu, similar, dar cu autori anonimi, a ajuns la Ministerul Educației, care a dispus soluționarea de către Inspectoratul Județean. S-a realizat un nou control, în urma căruia s-a decis constituirea unei comisii de disciplină care, potrivit unor surse, nu îndeplinea condițiile necesare luării unei decizii. Pornind de la probabilitatea ca cei care au transmis memoriul Ministerului Educației să fie aceiași ce s-au adresat inițial Inspectoratului Școlar Județean, participarea acestora în cadrul organului însărcinat cu atribuții de cercetare disciplinară a angajatului nu este permisă. Totuși mai mulți dintre aceștia au votat pentru sancționarea lui Țigmeanu. Spectacolul nu se oprește însă aici, în cadrul întrunirii comisiei având loc mai multe incidente ce pun sub semnul întrebării integritatea întregii proceduri. În mod normal, atunci când se consideră modalitățile de sancționare ale unui cadru didactic, se pleacă de opțiunea aplicării unui simplu avertisment scris, etapă ce nu a fost însă luată în calcul.

Video cu momentul în care profesorii îi prezintă Florentinei Țigmeanu o întreagă listă cu nemulțumiri, încă de la prima întâlnire:

Consilierii locali, șocați de comisie

Ba chiar mai mult, membrii comisiei au votat de mai multe ori sancționarea, până s-a ajuns la rezultatul dorit, fapt ce a fost observat și adus în discuție de unul dintre consilierii locali prezenți. Anonimizarea voturilor se află de asemenea sub semnul întrebării. Într-un final, Florentina Țigmeanu a fost sancționată, prin interzicerea participării la concursuri pentru o perioadă de 3 ani. Contactată pentru un punct de vedere, aceasta nu a dorit să facă declarații, precizând doar că va contesta decizia.

Directoarea scolii Gheorghe titeica nu mai are voie sa participe la concursuri timp de 3 ani!  Video

Sorin Mihai: „Este afectată întreaga imagine a școlii”

Recent, Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța și-a exprimat părerea cu privire la întreg scandalul, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica. Potrivit acestuia, principala sursă a tensiunilor din cadrul unității de învățământ este reprezentată de comunicarea ineficiență a angajaților.

Directoarea scolii Gheorghe titeica nu mai are voie sa participe la concursuri timp de 3 ani!  Video
“Dacă mă întrebați trebuie să găsească acele căi de comunicare pe care încă nu le-au identificat. Sunt foarte multe săbii tari acolo care n-au ajuns să înțeleagă că prin comunicare, prin discuții adecvate vor ajunge la rezolvare. Cel puțin pe evaluarea directorului, atunci când colegii mei s-au deplasat, lumea era mulțumită. Asta se întâmpla în august 2022. Nu au existat voci critice, nu au existat probleme pe care să ni le expună ca fiind agravate. Au fost o grămadă de la începutul anului școlar. A fost sancționată cu interzicerea participării timp de trei ani la concursuri de repromovare. Este o decizie luată la nivelul unității de învățământ. Plecăm de la o sesizare și ajungem la cercetarea disciplinară”, a declarat Sorin Mihai.

Sorin Mihai: S-au identificat mai multe probleme

În continuare, acesta a mai precizat că „S-a depus o sesizare, care a venit de la Ministerul, a trecut pe la inspectorat și a trebuit să declanșă o cercetare prealabilă, care stabilește dacă se impune sau nu o cercetare disciplinară. S-au identificat mai multe probleme. Sunt probleme inerente. Sunt probleme în fiecare unitate de învățământ. Trebuie să fim deschiși și să încercăm să îndreptăm greșelile. Aici cred că trebuie insistat la nivelul managementului Școlii Gimnaziale 30. Nu s-a înțeles că problemele nu trebuie acutizate, trebuie corectate. Trebuie corectate prin zona de comunicare și act managerial care trebuie să fie unul eficient, corect și legal. Comunicare deocamdată este departe de a fi una asertiva, este una acuzatoare din toate părțile. Am făcut cercetarea prealabilă respectivă, am declarat în cadrul CA-ului și cercetarea disciplinară. Se stabilește o comisie din 3-5 membri, din care doar unul e din inspectorat și trebuie să fie inspector general adjunct, iar ceilalți sunt din unitatea de învățământ. Se întocmește un raport care se transmite CA-ului unității de învățământ, care propune sau spune că nu se impune sancționarea. A fost înaintată către Ministerul Educației o sesizare de către avertizori de integritate, iar identitatea acestora este, prin lege, anonimizată. Important este dacă identificăm sau nu probleme care să fie remediate. Au fost multe și nu numai la 30. Trebuie să existe această intenție, bunăvoință, dorință de a arată eficiența managerială prin a remedia problemele. Dacă suntem într-un război, într-un conflict deschis cu toată lumea, evident că nu se vor remedia problemele de la sine. Dacă discutăm de tabere este o lipsă de eficiență managerială. La concursul de directori dumneaei a trecut de etape, este unul dintre directorii cu concurs. Nu pot să fiu nemulțumit când nu am avut 10, 20 de candidați. Cei care sunt nemulțumiți într-o unitate de învățământ au două variante. Mi se pare o perioadă prea mică de timp în care să fi rezolvat probleme”, a spus Sorin Mihai.

În încheiere, acesta a mai precizat că „vreau să văd din partea directoarelor că ajung în primul rând la o cale de comunicare și în al doilea rând că încep să rezolve din problemele semnalate. Dacă lași nerezolvate problemele se acutizează. Este afectată întreaga imagine a școlii, mai ales că în asemenea situații există și reacție a media. A încerca să îți impui punctul de vedere este în detrimentul tuturor.”

Video:

Sunt slabe șanse ca scandalul să se termine prea curând, mai ales că ies alte detalii la iveală, mai grave, despre care vom vorbi într-o ediție viitoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In clasele 1 -4 calificative , cel care a introdus metoda este un handicapat si apoi clasele 5-12 note .Au nenorocit invatamantul
1
0
La cum arata, ar trebui sa nu mai aiba voie nici sa manance
3
2
testare psihologica nu se face acolo, sau e la misto?
2
0
Sunt tari in care daca esti nemultumit de director esti mutat in alta scoala. Cadrele didactice au rolul lor in procesul instructiv educativ, nimeni nu le-a oprit sa candideze lpentru functia de director, daca continua tot asa vor distruge scoala
6
3
Decât sa facă circareala sa se schimbe conducerea, mai bine ar fi atenți la problemele cu elevii, care se bat se vb urât. Bulingul care distruge copii. Mai bine sa se ocupe de aceasta problema.
4
3
Cele doua taranci conduc inspectoratul! Prostanacul crede ca e el sef! Sta in birou si incearca sa aduca si el oameni la partid, sa dea bine! Asa ca a pus-o pe metresa in partid iar pe contabila sefa de la isj a facut-o trezorierul partidului!!! Ha! Ha! Afaceri la greu cu hrana gradinitelor, cu mobilierul din isj facut de regele cimitirelor, transferuri, angajarea sotilor pe posturi fantoma si ei nu se prezinta la program, etc! Sa traiasca spagile, lorica ! Pardon cocosata! Asa ii spun colegii din isj!
18
1
Toata m8zeria asta este orchestrata de handicapata analfabeta si spagra de Stan care n-are habar de nimic din ce are de facut darcare basini de inspector general. Vai de capul nostru pe mana cui a ajuns invatamantul constantean.
12
3
Domnul Inspector General, sa mai mearga si pe teren! Zgribturoaica de Director de la Castelu, o sa ramana singura intr o zi, la cit de urat si j***s se comporta cu angajatii ISJ.
12
2
Doamna a luat concursul in urma contestatiei. Adica.... a distrus scoala.
8
4
Daca a luat concursul inseamna ca e f capabila! Lasati-o, oameni buni, sa-si faca treaba!
5
9
neamurile...au facut praf si scoala asta.
11
0
Sorinache si Loricica au distrul invatamantul constantean. Peste tot numai scandaluri. 30, 39, 29, Mircea, Cernavoda si nu se mai opresc. Ministerul nu vede? Incompetenta lor a depasit orice limite. Ajunge cu astia. Sa vina domnul Miu sau un inspector asa cum trebuie.
20
6
Nu stiu cum se face ca peste tot unde sunt stiri cu makedoni este ceva putred,ceva necutat,nu doar makidoni ci si cilimeni di picurari cum cazul acestei scoli.
14
5
Sunteti obsedati de bercaru. Aia e de vina si ca v-ati nascut voi. Cata prostie poate exista intr-o cancelarie.
3
18
Cernaianu, un frustat, a dus-o bine ani de zile la ISJ raspunzand de r**i, iar acum pierzand functia pentru ca este un incapabil , o saboteaza pe directoarea care a obtinut functia pe bune. Pentru mine este o enigma cum se lasa manipulate cadrele didactice din scoala. Nu sanctionezi actualul director pentru numarul mare de la clase, sa raspunda Cernaianu!
18
8
Locuiesc in cartier, sunt unul sunt unul dintre abaolventii acestei scoli in generatia anilor 2000. Nu pot spune decat ca s-a ales praful de aceasta scoala. Cel putin la nivel de imagine, este la pamant..imi pare nespus de rau de soarta acestei scoli care pe vremea mea chiar producea rezultate bune, iar noi, elevii, chiar pot spune ca am ramas cu un bagaj bun de cunostinte. Ca sa nu mai vorbesc de calitatea profesorilor, care cu siguranta era superioara in raporr cu orice scoala de care discutam in prezent. Mai trec uneori prin zona si remarc cu stupoare cozile interminabile de masini care blocheaza traficul pentru ca parintii sa lase copiii fix in dreptul intrarii in liceu...acesta e un mare semn de intrebare cu privire la zona de provenienta si la cum au fost inscrisi acesti copii la scoala 30. Bani multi aruncati de parinti care din pacate vor folosi putin spre deloc in viata actualei generatii de copii mult prea mult rasfatati.
21
5
De competentă cui tine sa se verifice dacă sutele de m*******i care locuiesc in tot orașul aduc copiii la aceasta școala?Ghe.Titeica a fost m******n și de aceea își aduc copiii analfabeți la școala asta?Nu ia nimeni măsuri sa verifice dacă locuiesc in proximitatea școlii,D-na directoare de aia este persecutați de profesorii șpăgari fiindcă a încercat sa ii țină la distanță
21
6
Oare elevii cum se simt? Sunt ei beneficiarii educației de calitate? Școala este o instituție publică nu moșia unora.
9
7
Pai nimicul asta de femeie habar nu are de managementul unei scoli, comunicarea cu parintii elevilor este precara. Are 10 cuvinte in vocabular! De cand a venit la conducere, scoala asta este in cadere libera! Isi urmareste strict interesele ei, desi interesul ei ar trebui sa fie educatia copiilor nostri!
12
20
profesorii de la aceasta scoala au carente educative si prea mult timp liber. ce rezultate are scoala?
11
4
Japitele in doliu, ati amutit? Nu mai comentati? Sau ati trecut iar la doliu? Cum e posibila o astfel de atitudine la adresa unui om despre care nu aveati habar nimic? Aveati tema de la prostul spagar Cernaianu care nu luase concursul de p***t ce este, iar voi trebuia sa fiti lasate sa faceti ce vreti in scoala in continuare? Voi ne educati copiii? Vai noua!
19
12
Este razboi intre profesorii competenti si incompetentii promovati de inspectorat pe linie de partid. Este bataie pe spaga inscrierii elevilor cu sprijin la partid desi nu locuiesc pe raza scolii cu pricina. Scoala 30 este victima celebritatii, obtinuta prin rezultate si asaltul politic al parintilor .
27
0
O școala de doi bani cu elevi si mai ales părinți de doi bani. Marș de aici javrelor
20
7
si cel ce a dat filmarea, cat mai ales loserii imbracati in doliu.
10
9
Care este scopul lor? Securitatea elevilor si a cadrelor didactice. Dar se pare ca sunt folosite si in scop electoral. Deci toata lumea are acces la cctv scoala 30. Pe de alta parte scoala este frecventata de copii din familiile bogate ale orasului si tocmai de aia scandalul asta. N am vazut scandal la o scoala din tomis 3 sau de pe Soveja. Sau din 4 5. Dar cand e vorba de malai spagi si cadouri de mii de euro. DA CITIT BINE, CADOURI DE MII DE EURO normal ca e scandal. Ce spagi se dau sa se intre la scoala aia habar n aveti. Ce manevre ce invarteli. Copii buni din familii sarace sau medii n au loc de bogatii constantei
38
1
Multa M O E lu W W W cu gdpr-ul lui !
10
7
Filmare de pe camerele de supraveghere publicata pe net!!! Gdpr-ul zice amenda mare pt cel care a dat filmuletul! Plus dosar penal daca nu are autorizatie de la politie sa umble pe sistemul de securitate!
21
6
Sa răspundă pt toți banii luati și pt toții plozii makedonilor adusi pe pila de la palatul...și din toate cartierele
33
10

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218