REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Directoarea unei societăți din Constanța a dat mită unui polițist din Ovidiu, să 'scape' de dosarul penal în care era cercetat șoferul firmei

Directoarea unei societăți din Constanța a dat mită unui polițist din Ovidiu, să 'scape' de dosarul penal în care era cercetat șoferul firmei

Replica API 8 octombrie 2019 | 00:00 391

Condamnată!

Condamnată!

Directorul unei societăți din Constanța a dat mită unui polițist pentru a scăpa șoferul firmei de un dosar în care era cercetat de comiterea unei infracțiuni la regimul rutier. Inspectorul de poliție, denunțător în cauză, în timp ce-și desfășura activitate în cadrul Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției orașului Ovidiu, a fost abordat de numita E.E.M., reprezentantă a societății SC G.A.A.D. Invest International, însoțită de un alt lucrător de poliție, respectiv agent G. R. Cea dintâi i-a înmânat inspectorului documente și înscrisuri pe care să le atașeze la dosarul instrumentat de denunțător, dosar în care șoferul societății era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni la regimul rutier. Trimisă în judecată pentru dare de mită, la termenul din 9 august, femeia și-a recunoscut fapta în fața procurorului. Magistrații au ținut cont de recunoașterea vinovăției, fapt pentru care au condamnat-o, pe 1 octombrie a.c., la 2 ani și 6 luni cu suspendare pentru dare de mită.

În data de 28 aprilie 2016, în jurul orei 10,00, în timp ce-și desfășura activitatea în cadrul Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției orașului Ovidiu, inspectorul de poliție P. C. V. a fost abordat de numita E.E.M., director în cadrul unei societăți din Constanța ce are ca domeniu de activitate, printre altele, cultivarea cerealelor și deține o fermă în localitate care, însoțită de un alt lucrător de poliție, respectiv agent G. R., i-a înmânat celui dintâi documente și înscrisuri pe care să le atașeze la dosarul instrumentat de denunțător, dosar în care era cercetat șoferul societății pentru comiterea unei infracțiuni la regimul rutier. Potrivit denunțătorului, după plecarea celor doi, a sesizat printre documentele aflate pe biroul său un plic ce conținea două bancnote de 100 lei fiecare, moment în care a început să facă verificări pentru a stabili împrejurările apariției acelui plic, ținând cont că nu a întocmit un proces-verbal de predare-primire și pentru a nu i se imputa o eventuală faptă de corupție pe care nu a comis-o, l-a căutat pe colegul său de poliție agent G.R., pentru a stabili împrejurările apariției acelui plic și anume, dacă i-a fost lăsat pe birou de către inculpată sau chiar de el. În aceste condiții, inspectorul de poliție a formulat un autodenunț către DNA Constanța la data de 28 aprilie 2016, solicitând efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită de către angajatul societății, predând în acest sens și cele două bancnote a câte 100 lei, ulterior, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Cu această ocazie s-a procedat la audierea amănunțită a denunțătorului și s-a dispus interceptarea comunicațiilor ori a oricărui tip de comunicare la distanță efectuată de pe posturile utilizate de agentul de poliție G. R. și inculpată, precum și supravegherea audio-video și prin fotografiere a activităților efectuate și a discuțiilor purtate de către denunțător și inculpată și agentul care a însoțit-o în biroul colegului, pentru o durată de 48 de ore. Din raport a reieșit că agentul G.R. nu este complice la infracțiunea de dare de mită. De precizat faptul că inculpata a mai încercat, ulterior, să-i dea agentului de poliție suma de 500 de lei.

La termenul din 9 august a.c., inculpata a înștiințat procurorul de caz că dorește să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției având în vedere circumstanțele reale de săvârșire a faptei comise, precum și a faptului că inculpata recunoaște fapta comisă și o regretă. Magistrații au ținut cont de faptul că femeia și-a recunoscut vina, fapt pentru care au condamnat-o, pe 1 octombrie, la 2 ani și 6 luni cu suspendare.

De precizat faptul că societatea în cauză este SC G.A.A.D. Invest Internationl cu 3 puncte de lucru: sat Poiana – ferma pomicolă și fermă de creștere curcani, Medgidia Port – depozitul de cereale, Radacina Mol 3 – Constanța Port – valorificare deșeuri și operatiuni de mecanică generală.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum se poarta doar asa zisele plati informale, astea nu-s periculoase, nu se pedepsesc.
1
0
muie ma -ta , ca si ea este membru psd !....si ii si place , mi-au spus mai multi , futu-ti gura ma-tii !
1
2
Daca mita este pentru altcineca ,conform noilor legi pesediste,mita nu e mita.Este doar o mangaiere,este doar o vorba buna,este o fapta crestineasca.Muie PSD !
3
2
e veche fapta cand mai era inca justitie in tara. in zilele noastre astfel de fapte nu se mai cerceteaza penal, au intrat in cotidian.
0
0
justitia e oarba si PROASTA . pacat
1
0
O femeie miloasa ! Gestul a fost interpretat altfel !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367