REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Discursul preşedintelui despre Starea Uniunii: Donald Trump promite un mesaj pozitiv

Discursul preşedintelui despre Starea Uniunii: Donald Trump promite un mesaj pozitiv

Replica API 4 februarie 2020 | 00:00 414

Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va ţine marţi seara în plenul Camerei Reprezentanţilor discursul anual despre Starea Uniunii. "Avem în vedere să dăm un mesaj foarte, foarte pozitiv", a dezvăluit el presei, conform agenţiei Reuters, citată de Agerpres.

Trump se va afla faţă în faţă cu adversarii săi democraţi, care au declanşat împotriva sa procedura de demitere (impeachment).

Cu o zi înainte, luni, democraţii din statul Iowa vor fi primii care îşi vor desemna favoritul pentru candidatura împotriva lui Trump la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. Miercuri, a doua zi după discurs, Senatul - unde majoritatea este republicană - urmează probabil să îl achite pe preşedinte de acuzaţiile de a fi făcut presiuni asupra Ucrainei să îl ancheteze pe fostul vicepreşedinte Joe Biden, unul din democraţii cei mai bine cotaţi pentru nominalizarea drept candidat.

Între aceste două evenimente, discursul va fi un prilej de "artificii verbale", anticipează Reuters. Unii din consilierii săi se aşteaptă ca preşedintele să se refere şi la procesul de impeachment din Congres.

Şi Trump a dezvăluit presei ce aşteptări are. La petrecerea de la clubul său de golf din West Palm Beach, în statul Florida, cu ocazia Super Bowl - finala campionatului de fotbal american - el a mărturisit că nu speră prea mult la o colaborare între cele două mari partide din SUA anul acesta, după ce se va încheia procesul, şi că se îndoieşte că democraţii vor mai dori să colaboreze cu el. "Nu sunt sigur că pot, ca să fiu sincer. Cred că vor doar să câştige şi nu contează cum câştigă", a declarat el într-un interviu pentru reţeaua Fox.

La discurs urmează să asiste congresmeni şi senatori, atât democraţi, cât şi republicani, precum şi invitaţi "VIP" cum ar fi unii membri ai cabinetului şi judecători de la Curtea Supremă a SUA. Evenimentul similar de anul trecut a fost urmărit de aproximativ 47 de milioane de telespectatori.

Unii dintre aliaţii lui Trump se tem că acesta va profita de publicul numeros pentru a le da replica criticilor, având în vedere că doreşte să fie reales. "Este singurul moment în care preşedintele poate să îşi prezinte punctul de vedere şi să fie ascultat de multă lume", a arătat senatorul republican Lindsey Graham.

Potrivit unor consilieri ai lui Trump, tema discursului va fi "Marea Renaştere Americană", iar preşedintele va insista asupra acordurilor comerciale cu China, Mexicul şi Canada şi asupra economiei Statelor Unite - un factor cu greutate pentru realegere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iti uram mult succes la viitoarele alegeri.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212