REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Divertis revine pe scenă cu Ioan Gyuri Pascu în rol principal. Cum va fi posibilă minunea

Divertis revine pe scenă cu Ioan Gyuri Pascu în rol principal. Cum va fi posibilă minunea

A.F. 14 martie 2024 | 00:00 500

La aproape opt ani de la trecerea sa în neființă, iubitul artist Ioan Gyuri Pascu revine pe scenă. Nu singur, ci în compania unor foști colegi din trupa sa, membrii Divertis! Această "minune" devine posibilă datorită progreselor în Inteligența Artificială, care a demonstrat că poate realiza performanțe remarcabile, fiind folosită în diverse domenii în întreaga lume.

Divertis revine pe scena cu Ioan Gyuri Pascu in rol principal. Cum va fi posibila minuneaIoan Gyuri Pascu

Toni Grecu, liderul trupei de umor politic care a captivat publicul român timp de mai bine de un sfert de secol, a evitat să ofere detalii specifice despre acest subiect. Revenirea sa pe scenă, alături de ceilalți membri ai trupei „Divertis”, va fi un moment deosebit de emoționant și va fi unul dintre punctele centrale ale show-ului în care aceștia își vor marca oficial întoarcerea pe scenele noastre.

„În spectacolul nostru vor exista mai multe surprize. Nu le putem dezvălui din motive lesne de înțeles. Dar ele își vor face simțită prezența. Cui nu-i lipsește Gyuri Pascu?”, a declarat Toni Grecu pentru playtech.ro.

În acest context, este foarte probabil ca vechile momente ale talentatului Gyuri Pascu, înregistrate cu douăzeci de ani în urmă sau chiar mai mult, să fie reanimate și relansate în cadrul spectacolului conceput de foștii săi colegi.

„Dacă nu credeam în forța noastră, în faptul că mai avem ceva de spus, nu aș fi lucrat, împreună cu colegii mei, la crearea unui asemenea spectacol. Vom aduce în prim plan o conferință cu show, în care vom trece în revistă istoria comediei politice de la noi din ultimii 35 de ani.

Vom avea o serie de inserturi și exemplificări live. Am prezentat deja show-ul în diaspora românească, dar la noi va fi ceva cu totul nou! Spiritul nostru e la fel de viu, chiar dacă modalitatea de transmitere a mesajelor a suferit schimbări. Dar asta se datorează faptului că și viețile noastre s-au schimbat.

Ceva anume nu s-a schimbat însă și-i invităm pe cei care ne-au fost alături în ani să redescopere ce anume!”, a adăugat Toni Grecu.

Revenirea va avea loc pe 6 aprilie, la Sala Radio din Capitală, odată cu premiera spectacolului „Să fim veseli, ca să nu fim triști”, un show-hibrid marca Divertis, subintitulat „Umor, prostie și fake news din `89 până astăzi”.

Istoria trupei Divertis

Divertis a fost un grup de umor format în anul 1981 de trioul Toni Grecu, Doru Antonesi și Florin-Viorel Constantin.

Ioan Gyuri Pascu a cochetat cu grupul din anii 1980. Au apărut împreună în vacantele studențești de la Costinești, Slănic Moldova, Păltiniș și Izvorul Mureșului... Alături de alte vedete studențești: Anda Călugareanu, Grupul Vouă....

Prima reprezentație cu "Divertis" a avut loc în februarie 1987, la stațiunea Izvoru Mureșului (jud. Harghita).

Din grupul "Divertis" au mai făcut parte, de-a lungul timpului: Ghighi Bejan, Doru Pârcălabu, Valentin Darie, Cătălin Mireuță, Cristian Grețcu, Valentin Gora, Ioan T. Morar și Silviu Petcu.

În anul 2007 Ioan Gyuri Pascu a părăsit grupul, pentru a realiza o emisiune la TVR 1, iar mai apoi, pentru un serial de comedie scurt, „Vine Poliția !”. În perioada în care grupul "Divertis" a activat la postul TV "Antena 1", s-a realizat și serialul de animație Animat Planet Show.

Monica Anghel și Daniel Buzdugan au activat și ei în cadrul grupului "Divertis", însă doar în perioada Antena 1. Actorul Dragoș Stoica, care a avut anterior un contract cu grupul de umor "Mondenii", la Prima TV, s-a alăturat celor de la "Divertis" în anul 2009, grupul realizând acum două emisiuni: „Divertis Mall” și „Divertis Mall și Prietenii”. În același an li s-a alăturat și actrița Paula Chirilă. Cătălina Grama, alias Jojo, activează în grup încă din perioada Antena 1. Toni Grecu a părăsit și el emisiunea, în 2008, pentru a se întoarce în 2009, alături de Dragoș Stoica.

Grupul "Divertis" se întoarce la ProTV în vara anului 2009, dar din cauza unui conflict salarial, se desparte în două grupuri. Unul este Divertis - Land of Jokes (parodie după brandul turistic al României pentru anul 2009), format din: Doru Antonesi, Florin Constantin, Silviu Petcu, Cătălin Mireuță, Doru Pârcălabu, Cristian Grețcu, Ioan Gyuri Pascu, Valentin Gora, Ciprian Fanaca, Ela Prodan, Dalma Kovacs, Simona Stoicescu, Ana Maria Mirică, Cosmin Seleși și Petru Bogdan Cotleț.

Celălalt grup este Divertis - Serviciul Român de Comedie, format din: Toni Grecu, Dragoș Stoica, Jojo, Valentin Darie, Claudiu Maier, Aniela Petreanu, Cosmin Natanticu, Cristi Martin, Andreea Doinea și George Dorin Andreescu, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo DIVERTIS, cea mai buna trupa umoristica. Un umor intelectual.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272