REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DNA Constanța a depus APEL în DOSARUL de CORUPȚIE de la ANR!

DNA Constanța a depus APEL în DOSARUL de CORUPȚIE de la ANR!

Replica API 9 ianuarie 2020 | 06:01 1068

Liviu Aurelian Cazan

Procurorii din cadrul DNA Constanța au depus apel în dosarul de corupție de la ANR. Acesta a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 23.04.2020.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, la data de 26 mai 2017, Cristian Matei, în calitate de director al Companiei Naționale „Administrația Porturilor Dunării Fluviale S.A. Giurgiu” (C.N. A.P.D.F.), cu încălcarea dispozițiilor legale privitoare la buna gestiune financiară în administrarea patrimoniului public, a îndeplinit în mod defectuos, cu rea credință, acte ce țin de atribuțiile de serviciu, conducere, administrare și control. Concret, acesta împreună cu Răzvan Gabriel Trandafir, la instigarea lui Liviu Aurelian Cazan, ar fi semnat un act adițional la un contract de vânzare – cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul C.N. A.P.D.F. Giurgiu în patrimoniul Autorității Navale Române (ANR), potrivit procurorilor. ”Aceste demersuri ale inculpaților au condus la producerea unui prejudiciu C.N. A.P.D.F. Giurgiu în sumă de 255.372,726 euro fără TVA (reprezentând contravaloarea respectivului imobil), concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navală Română. Acționând în această manieră, inculpații Matei Cristian și Trandafir Răzvan-Gabriel au urmărit fraudulos, îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Cazan Liviu-Aurelian”, potrivit comunicatului emis de DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, iar, pe 2.04.2019, cei trei inculpați au fost achitați, pe motiv că faptele nu există. Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana IONIȚĂ

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/fostul-director-de-la-anr-e-milos-a-achizitionat-doua-cladiri-in-paragina-la-suprapret-este-vorba-despre-gara-fluviala-cernavoda-318416/

https://www.replicaonline.ro/fostul-director-de-la-anr-a-facut-tot-posibilul-sa-achizitioneze-doua-cladiri-la-pret-supraevaluat-320963/

https://www.replicaonline.ro/fostul-director-al-autoritatii-navale-trimis-in-judecata-de-dna-318336/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NUME ??? VREI NUME???
0
0
Mezei e bolnav..mai are putin!
1
1
Fire, te a bagat Sendy in kkt si tu tot il pupi in pwla. Mare prost esti
4
7
Trandafire, trandafire ai semnat cu usurinta pt a nu te da jos din functie! Iata ca apelul DNA te trimite acasa la pensie.
6
4
Cine se ocupa de spagi? Nume daca tot stii.
1
41
Razvan Trandafir e de mult omul psd- lui,ei l au numit a doua oara director ca doar nu prin competenta. La fel directorul actual care si falsifica cv sa dea bine este cu carnet rosu . Hutuca ai facut pact cu ciuma rosie ?
8
4
Esti un mare idiot care trebuie sterilizat. La anr nu se dau spagi la examinari ?????????? Numai o cartita poate debita astfel.
37
0
Bai tu esti prost RAU ! Tine-ti dracului ideile aste pentru tine. Inventiile si orgoliile nu sunt idioate, TU ESTI BAI mihai un mare idiot. Tuta de la Anr 12:52 de unde stii ?
42
1
Si daca este vorba de doua companii cu capital de stat nu se poate ca un director sa se inteleaga cu altul cum sa fure bani legal de la companiile de stat?.Mare prost esti mai Mihai.
47
3
La anr nu se dau spagi la examinari.au renuntat de mult timp. Cine se risca acum???
0
48
Si noul director este papusa lui mezei! Daca este schimbat, tot la mana lor este.
36
2
Mezei spune ca oricum ajunge inapoi in doua luni.
6
9
DNAul mai bine s-ar preocupa de Rapoartele Curtii de conturi unde sunt constatate fraude,abuzuri.Spagile colosale de la examinari,tarife bine stiute in mediu marinaresc.Speram ca noul director sa faca ordine.
40
2
ANR la cel mai inat nivel facea Gainarii si Furaciuni ordinare.Am avut numai mizerii de Directori la ANR inclusiv Branza, javre care au furat flota tarii de 4 miliarde dolari.
21
2
Artizanul acestei tranzactii este ministrul Ghiocel Matache cel care a facut presiuni la cei doi directori .Scopul sa se plateasca de catre APDF niste plati restante unor apropiati ai lui Matache si Matei Pe Matache nu-l audiaza nimeni sau daca are sotia judecator la Vrancea are imunitate
8
0
ambele companii apartin statului. unde dracu este prejudiciul? inventii si orgolii idioate
9
48
Trandafire, ai belit o. Cand ti au zis toti ca te a facut Mezei, nu ai vrut sa crezi
19
6
nu egzista faradelege
1
4
Dna sa vina la aeroport, sa-l cerceteze pe porcul de ARTAGEA BOGDAN, a furat banii de salarii!! ARTAGEA LA PUSCARIE
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108