REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Documentele privind extrădarea lui Mazăre, trimise în Madagascar

Documentele privind extrădarea lui Mazăre, trimise în Madagascar

Replica API 14 mai 2019 | 00:21 325

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat că documentele privind extrădarea lui Radu Mazăre au fost trimise în Madagascar.

”Luni, 13 mai, dosarul de extrădare a lui Radu Ștefan Mazăre a fost predat autorităților competente din Republica Madagascar. La ora 08:00 dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 09:00 a fost predat Ministerului Justiției. Dosarul cuprinde cererea de extrădare, precum și toate documentele transmise de instanțele competente din țara noastră, atât în limba română, cât și traduse autorizat în limba franceză. Astfel, Ministerul Justiției din România și-a îndeplinit obligația legală în conformitate cu atribuțiile conferite de Legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală. După cum știți, măsura arestării provizorii a fost dispusă de autoritățile din Madagascar pe o perioadă de 6 zile, începând cu data de 8 mai 2019. Cu un efort extraordinar, colegele și colegii mei din Ministerul Justiției au reușit să pregătească dosarul de extrădare contracronometru, practic în mai puțin de 48 de ore, în ciuda volumului impresionant de documente, peste 600 de pagini. Dosarul complet de extrădare a fost sigilat de mine personal, sâmbătă 11 mai, la ora 20:02 minute, iar ulterior a fost predat reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe pentru a fi transmis, prin curier diplomatic, autorităților din Madagascar. Concomitent, dosarul de extrădare a fost transmis în format electronic și la Ministerul Justiției din Republica Madagascar. În seara aceleiași zile de 11 mai, la ora 22:29 de minute, Biroul Interpol a confirmat Ministerului Justiției din România că întreaga documentație a fost primită și trimisă inclusiv prin rețeaua Interpol. În dimineața zilei de 12 mai, un curier diplomatic a plecat în Madagascar cu toate documentele predate sub sigiliu de Ministerul Justiției. Aceste documente, așa cum v-am spus, au fost predate personal în această dimineață, reprezentanților Ministerului Justiției și Ministerului Afacerilor Externe din Madagascar. Rămânem în contact cu autoritățile din Republica Madagascar pentru orice alte informații care vor mai fi considerate necesare. Vreau să precizez încă odată că dosarul de extrădare a fost transmis complet, cu toate documentele primite de Ministerul Justiției de la instanțele competente din România. Totodată, dispozițiile legale, precum și timpii procedurali în soluționarea cererii de extrădare sunt cei guvernați de legislația statului solicitat, respectiv, în această cauză de Republica Madagascar”, este declarația Anei Birchall.

Amintim că, informația cum că Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar a fost confirmată, pe 8 mai, de către Poliția Română. ”Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile. Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional. Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2019, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat”, potrivit unui comunicat de presă. Menționăm că fostul primar al Constanței a fost condamnat, în februarie 2019, la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de plaje. Decizia a fost definitivă. Apoi, în aprilie, Mazăre a mai bifat 9 ani și 10 luni, în dosarul Polaris, dar decizia nu e definitivă. Însă, el a fost dat în urmărire încă de când a părăsit țara, în decembrie 2017.

L.C.

Citește și: AMĂNUNTE despre ARESTAREA lui Radu Mazăre! Ce se aude despre extrădare

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
RADU MAZARE,ELENA UDREA,ALINA BICA,SEBASTIAN GHITA...ETC.toate aceste persoane avand o condamnare si alte cateva procese pe rol in instanta,cum de au putut sa fuga din tara ? Cum au trecut asa simplu fara nici o intrebare pusa de autoritatile statului abilitate ? Autoritatile noastre foarte capabile,nu au stiut de fuga lor,pregatirea ,toata baza logistica de a fugi din tara nu trebuia blocata de organele abilitate ? Oare domni cu ochii albastri nu au stiut si daca au stiut,de ce i-au facut scapati ?
6
1
Parca am mai vazut acest spectacol si cu Elena Udrea.
4
0
In madagascar mazare era combinat cu fiul consulului onorific din madagascar?ala avea terenul si asta a venit cu banii.se pare ca prin martie mazare l a dat afara din business si iata deznodamantul.stati linistiti.totul este de imagine sau se face scriitor si se apuca sa scrie tot ce stie.ceea ce nu e rau.exista posibilitatea sa apara dezvaluiri care ne vor lasa masca.increngaturi si combinatii politice.eu asa sper.sa scriemsa spuna.ca sunt convins ca are ce sa spuna. Si apropoo daca mergeti vreunul sa l intampinati sa i spuneti ca pad ul e la putere de cand a plecat pana acum.asa ca..........
3
2
Te aduce psd acasa
6
0
scapa ca ghita
5
0
Asa e. Sta dracu sa citeasca dosarul.
4
1
ati depus un efort extraordinar ??? Ce ati facut voi acum trebuia sa fie gata din februarie futu-va-n gat de hoti !!! Traducerea trebuia facuta de olputza ca ea stie si franceza !!! Muie hotul mazare cu cacat,la fel si prietenul lui, hotul dragnea, muie pesede !!!
14
2
Nu pot sa cred ! Il vom revedea pe cel mai longeviv primar al Constantei - Radu Mazare ?!....
7
0
Te asteptam in celula, pregateste rozeta.
10
2
Degeaba mancati rahat... Mascariciul a fost ales de patru ori de prostii foarte multi din acest oras... Iar apoi l-au ales pe prostanacul asta cu fatza si freza de ginere mort care-i fusese sluga si primise terenuri pe care le-a vandut pe bani buni.
19
1
Mazare - simbolu cocalarizari si decaderi Constantei . Simbolu arogantei acestui oras . Iar acum platim toate astea , printr-un decalaj enorm de civilizatie si frumos , cu orasele sora din vestu tari . Ne-a trebuit samba , care alegorice , cluburi de basini....iar Constanta in sine , a devenit un haos urbanistic si fara gust , amestecat cu manele si turcisme , ca viata de zi cu zi .
24
2
De ce nu s-a procedat la fel si cu Udrea si cu Ghita etc----? --La puscarie cu ei si banii inapoi statului --statul romin sa-i caute prin bancile intrernationale ca de-asta sint platiti f bine
17
2
Chiar as vrea sa l vad pe Mazare in puscarie.Daca asta intra inseamna ca ceva a inceput sanseninvarta in Romania
18
6
AOLEOO dupa maxim doi ai iese de la beci si se face primar !
13
2
sa-i pregateasca cineva , fostele costumatii de carnival. Sa aiba ce imbraca la "beciul domnesc".
20
1
Fagadau pai dupa ce ai fost mana dreapta a infractorului si ai executat ordinele lui infractionale tu acum esti primar??? Primar nelegitim care a distrus orasul Constanta. Promisiuni si vrajeli atat
19
2
cecai tradus to fa 600 de pagini cine sta sa citeasca dosarul ala in madagascar
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367