REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
12.2° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Doi copii au fost bătuți și mușcați, în fața supraveghetoarei, la un loc de joacă, în Constanța. Video

Doi copii au fost bătuți și mușcați, în fața supraveghetoarei, la un loc de joacă, în Constanța. Video

Ana Maria LIPAN 24 ianuarie 2023 | 00:00 7679

Lipsa de profesionalism și neimplicarea angajaților locului de joacă Gymboland, din incinta centrului City Park Mall, a condus la o situație revoltătoare. Duminică, 22 ianuarie a.c., două mame ce și-au dus acolo copiii în vârstă de 6 ani, pentru activități recreaționale, i-au găsit prezentând multiple semne lăsate în urma unei altercații care s-a iscat între aceștia și un băiat mai mare. Deși supraveghetoarele au susținut că incidentul nu i-ar fi implicat pe cei doi, odată ajunse acasă, femeile au sesizat urme de mușcături pe întreg corpul acestora. Nu e prima data când cei de Gymboland sunt acuzați de iresponsabilitate, în iulie 2021 având loc o situație chiar mai șocantă, o copilă părăsind neobservată spațiul de joacă, spre teroarea mamei care a plecat convinsă că a lăsat-o pe mâini bune.

Doi copii au fost batuti si muscati, in fata supraveghetoarei, la un loc de joaca, in Constanta. Video

Deși unul dintre sloganurile ce figurează pe site-ul oficial al Gymboland este “Siguranță “Copii fericiți, iar cei mari liniștiți!” Acesta este motto-ul nostru atunci când vorbim de siguranță.”, experiența unor mame din Constanța ține să îi contrazică. Pe lângă multiplele recenzii pline de cuvinte de nemulțumire postate în mediul online și incidentele anterioare ce au atras dezaprobarea publicului, noi acuzații se abat asupra renumitului loc de joacă.

Doi copii au fost batuti si muscati, in fata supraveghetoarei, la un loc de joaca, in Constanta. Video

De data aceasta este vorba despre două femei ce și-au luat copiii rămași în grija angajaților, bătuți și plini de urme de mușcături. Deși, la prețul de 50 de lei (n.red. una dintre mame a avut reducere 5 lei) ... ne-am aștepta ca angajatele supraveghetoare să fie cu ochii în 10, dacă nu în patru.

Doi copii au fost batuti si muscati, in fata supraveghetoarei, la un loc de joaca, in Constanta. Video

Angajatele au spus mamelor că totul este în regulă cu ai lor copii

Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, 22 ianuarie a.c.. Cele două au achitat taxa de intrare, lăsându-i pe cei doi copii în grija supraveghetoarelor, rămânând însă în apropiere, pentru orice eventualitate. Aproximativ 40 de minute mai târziu, acestea s-au întors să verifice starea băieților în vârstă de 6 ani, împinse de o bănuială că ar fi avut loc o altercație, după ce au auzit zgomot. Angajatele le-au asigurat însă că fiii lor nu ar fi fost implicați și că i-au contactat pe părinții copilul violent, un băiat mai în vârstă.

Doi copii au fost batuti si muscati, in fata supraveghetoarei, la un loc de joaca, in Constanta. Video

...acasă, au observat mușcături pe tot corpul

Odată ajunse acasă însă, mamele au observat multiple semne de mușcături și alte urme ale altercației pe întreg corpul copiilor, multe dintre ele fiind ascunse de haine.

Acestea declară că în timp ce 3 angajate se ocupau de primirea clienților și înregistrarea taxei de intrare, o singură supraveghetoare monitoriza activitatea copiilor. De asemenea, au fost martore la lipsa de cooperare a personalului, în momentul în care o altă mama a cerut restituirea sumei de bani achitată, după ce copilul acesteia a petrecut doar 10 minute la locul de joacă.

Doi copii au fost batuti si muscati, in fata supraveghetoarei, la un loc de joaca, in Constanta. Video

Scandalul din 2021

În iulie 2021, o femeie a acuzat personalul de la Gymboland City Park de lipsă de atenție și implicare, după ce fiica sa, lăsată sub supravegherea acestora, a ieșit din spațiul de joacă, fără a fi observată. Absența sa a fost sesizată de către mama, care s-a întors 15 minute mai târziu.

,,Am trecut printr-o situație nu tocmai plăcută. Am lăsat copilul la spațiul de joacă Gymboland de la City aproximativ 10-15 minute. Mă duc să îmi iau copilul și ce să vezi, copilul meu nu mai era acolo, iar îngrijitoarele nici măcar nu știau că fata mea a plecat și nici nu au încercat să remedieze situația, dădeau din umeri, iar una dintre fete care era manager nici nu a stat de vorbă cu noi, stătea cu telefonul la ureche. Personal necalificat și iresponsabil!”, a fost mesajul femeii.

Doi copii au fost batuti si muscati, in fata supraveghetoarei, la un loc de joaca, in Constanta. Video

Ce au de spus alți părinți

Cu siguranță Gymboland oferă anumite beneficii, un aspect de așteptat având în vedere succesul de care se bucură compania ce are deschise 9 centre în trei orașe mari ale țării, anume 4 în București, 3 în Ploiești și 2 în Constanța. Printre recenziile acestor locații am regăsit multiple experiențe pozitive, cele negative evidențiindu-se însă prin aducerea în discuție a unui numitor comun, mai exact atitudinea nepoliticoasă și lipsa de profesionalism a personalului.

Recenzii negative

Câteva dintre recenziile din ultimii 3 ani ai locului de joacă din centru City Park Mall sunt:

„Personal nepoliticos, în special doamna cea blondă, este sub orice critică; este a doua oară când îmi tratează copilul de parcă ar avea vreo boală contagioasă. Este vorba despre băiețelul meu cu autism, în vârsta de 4 ani și 9 luni, se joacă foarte frumos, nu lovește, nu face nimic altor copii. Este singurul loc de joacă de unde am plecat plângând. Mi s-a spus “nu avem voie să primim copii cu autism”. Am zis că stau la ușa și îl supraveghez, dar nu, dânsa îmi repeta că nu are voie să primească băieței ca el și dacă vreau să îl las trebuie să stau lângă el, lipită de el. Nu asta este problema. Stau lângă el, problema este modul ei de a vorbi, de a jigni un părinte care deja este afectat de această situație în care se află copilul.”, este experiența uneia dintre mame. 

„Personal nepoliticos, mai ales doamna manager cea blondă, vorbește urât copiilor și de asemenea foarte nepoliticoasă și cu părinții”, menționează un alt utilizator.

„Nu recomand!!! Tot personalul vorbește foarte urât, nepoliticos.”

„Astăzi 20.06.2019, la casa ne-a întâmpinat o domnișoară bruneta foarte agresivă, cu un limbaj și gesturi urâte. Un comportament care te face să te gândești dacă lași copilul în siguranță. Persoanele acestea ar trebui întâi verificate și dacă problemele lor personale le afectează capacitatea pozitivă de implicare la locul de muncă, nu ar trebui să rămână. Poate se sesizează cineva totuși. Las copiii regulat de câțiva ani aici și consider că astfel de persoane nu au ce căuta într-un loc care implică relații cu oamenii, mai ales copii minori.”, susține unul dintre părinții nemulțumiți.

Doi copii au fost batuti si muscati, in fata supraveghetoarei, la un loc de joaca, in Constanta. Video

În ciuda notei de 3,6 din 5 steluțe primite pe Google, părinții continuă să își aducă aici copiii, influențați de amplasarea accesibilă sau de popularitatea locului de joacă. Locurile de joacă devin o necesitate în perioada acestui anotimp, când parcurile nu mai reprezintă o opțiune din cauza temperaturilor reci. Copiii sunt fascinați de culorile vibrante și de râsetele din interior.

În mod ironic, un anunț de angajare postat de Gymboland menționează: “Punem preț pe oamenii cu care lucrăm, iar angajații noștri sunt cea mai bună resursă pe care compania o deține. De aceea, pentru a descoperi oportunitățile pe care le oferim zi de zi te așteptăm în echipa noastră.

De la tine avem nevoie de: supravegherea atentă a locului de joacă și a copiilor; disponibilitate pentru lucrul în ture dar și în weekend; proactivitate la locul de muncă.”

Faptul că aceste incidente continuă să aibă loc ne face să ne îndoim că selecția personalului nu este tratată cu suficientă atenție, fapt inadmisibil având în vedere faptul că postul presupune interacțiune cu minori. Chiar dacă aceste situații au loc la diverse distanțe de timp, constanța lor denotă lipsa de intervenție, în vederea soluționării problemei, a conducerii.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lipsa de profesionalism al spatiului de joaca sau lipsa de implicare a parintilor in educatia copiilor? Aveti pretentia ca un loc de joaca sa va educe copiii si sa aiba grija de ei…frumos.
1
0
In opinia mea se vede clar ca acest articol este facut la comanda si ca cineva incerca sa defaimeze aceasta companie care ofera locuri de joaca. Asa cum stim, exista peste tot locuri de joaca, dar nu se numesc CRESA sau GRADINITA. Uimitor cum parintii cred ca intr-un loc de joaca unde isi lasa copii la joaca au pretentia ca sa aiba si bodyguard la copil bona si invatoare! ESTE LOC DE JOACA stimate parinte!
1
0
E ciudat cum puteti acuza un loc de joaca pentru niste lucruri de genul asta. Va duceti copii acolo si ii lasati nesupravegheati si aveti impresia ca ii lasati la gradinita... si chiar si acolo se pot intampla situatii similare. Aiurea. Ganditi-va mai bine inainte sa scrieti stiri.
1
0
Eu sunt client fidel Gymboland. Am si card de fidelitate. Nu am frecventat pe cel din Constanta dar cele din Bucuresti, Mega Mall si Afi Palace Cotroceni, au un personal super si administratorii mereu intelegatori. Copiii mei merg in fiecare week-end.
0
0
Parintii sint exagerati. Pe vremea noastra nu mai comentau atata. Sunt copii, ce vreti. Eu am fost cu copiii mei si in constanta si in bucuresti, si se ocupa foarte bine de ei . Saracele fetele alea ce sa faca mai intai ca sunt 30 copii la 4 fete. Pentru 40 de lei credeti ca vi se cuvine tot. Daca nu e fake, aveti cumva replica managerului?
2
1
Nu este nici un fake, este real
1
1
Eu daca lucram acolo, ii futeam in c*r pe copii. Poate si in gura, vinerea.
1
6
Replica a ajuns ca Times New Roman, plini de glume si inventii, hai noroc.
6
2
Fake!
4
1
Esti p*****a? Este facatura toata ziua.
8
1
Retardatule,daca copilul tau patea ceva asemanator ce ai fi facut,sau esti vreun angajat Gymbo.
5
3
Care din proastele alea doua este prietena voastra de scrieti iar articole la comanda?
5
6
Nu îngrijitorii trebuie sanctionați ci părinții pentru că unii au satisfactie MARE când odraslele lor fac rău la alti copii .Nu o dată am vazut cum copii care se dau educati superior ca niste câini prietenosi vroiau să muste chiar și sub privirile PARINTILOR lor (care nu dadeau importanță la faptele copiilor lor) agresau -muscau ,impingeau,loveau,alti copii blânzi care nu au fost educati in acest.
9
1
Ce plm va lasati copilul la locul de joaca si voi va plimbati prin mall, supraveghetoarele nu sunt platite ca sa educe copii, acesta este un loc de joaca nu creșă sau gradinita, copilul trebuie sa vina educat de acasa, copiilasi se aseamana deseori cu parintii, comportamentul parintilor lasa de dorit.
15
4
Situatia este grava; ar fi trebuit implicati anpc, protectia copilului si politia si personalul responsabil sanctionat ca si parintii copilului agresiv; aproape sigur nu se poate face nimic din cauza lipsei bazei legale si asa ajungem din nou la analfabetii din parlament care fac legile; intr-o tara normala ar fi trebuit data firma in judecata si daca justitia ar functiona normal si ar avea legi adaptate la realitatile zilelor noastre ar fi fost sanctionata foarte dur foarte rapid; este adevarat ca multi parinti si copii au comportamente care tin de sfera psihiatrica dar persevereaza pentru ca nu sunt niciodata sanctionati
8
5
La toate locurile de joaca este la fel dacă nu stai cu copilul. Sunt foarte mulți părinți nesimțiți iar copii lor ce pot învață? Devin la fel de nesimțiți ca și părinți, lăsați nesupravegheați agresează alți copii. Eu stau și îmi păzesc copilul și de fiecare data am urecheat și câte un părinte ce nu își supraveghea odrasla needucata. Personalul la locurile de joaca sunt doar de umplutura, nu va așteptați sa lăsați copii și să aibă ei grija de ei.
24
1
De cand mi am adus copilul la acest loc de joaca a refuzat sa mai vrea, ne a povestit ca a fost lovita… o afacere, atata tot…. Ba chiar mi-au spus ( ii trecem si o apa)…nesimtiti
9
6
Bunul simt,educatia,empatia ar trebui puse acasa de catre parinti in geamantanul educatiei. Sunt parinte a doi copii minori si zilnic vad parinti needucati care nu schiteaza nici un gest cand isi vad odoarele facand cate-un gest deplasat tocmai ptr. a nu le stirbi personalitatea. Generatiile astea noi de parinti,care-si cresc copiii ca pe niste balarii,nu constientizeaza faptul ca asa vor creste si vor deveni viitorii adulti cu tupeu mizerabil,nesimtire si egoism. Stii ca al tau copil are apucaturi agresive,ca nu-i asa? i-ai permis,ai fost mandru ca nu e calcat in picioare de alti copii si el loveste,musca,etc.,nu-l lasa singur,nu te astepta ca niste fete de 20-23 de ani sa-ti pazeasca copilul cand tu nu ai fost in stare sa ti-l educi! Si nu uitati,educatia incepe din primii ani de viata! Popescu Ion,de ce sunt proaste alea doua cu copii? Eu as zice ca proaste sunt mamele acelor copii care musca,care nu stiu sa se joace fiindca nu au fost invatati sa se joace frumos,fiindca mamele alea in loc sa-si supravegheze copii cand stau in preajma altor copii,tocmai sa le urmareasca atiutudinea,sa ii corecteze cand e nevoie,ele aveau alte preocupari,si-asa ajung alti copii sa fie imbranciti,muscati,zgariati de copii needucati cu parinti mai needucati! Romania Educata!
26
0
Aveți pretenția sa va crească alții copiii, sa aibă grija de ei. Eu am băiat de 4 ani, dar când când îl duc la un loc de joaca stau cu el acolo non stop. Este responsabilitatea mea sa am grija de el mereu și nu am pretenția de la alții sa o facă. Vreți sa fiți comode, sa va plimbați liniștite prin Mall, sa băgați fast food în voi, etc. Va purtați de parca la locurile de joaca este personal calificat ca la grădiniță. Bagati-va mințile în cap, acolo sunt fete care nu știu sa facă un sandwich sau sa șteargă un praf și voi va puneți baza în ele în ceea ce privește siguranță copiilor voștri. Ce p.l.m ii mai faceți dacă vreți sa aibă alții grija de ei?
41
6

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515