REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Doi DEȚINUȚI cer DESPĂGUBIRI, din cauza CONDIȚIILOR din PENITENCIARUL Poarta Albă

Doi DEȚINUȚI cer DESPĂGUBIRI, din cauza CONDIȚIILOR din PENITENCIARUL Poarta Albă

Replica API 13 octombrie 2021 | 15:25 7196

Din ce în ce mai mulţi deţinuţi cer în instanţă repararea prejudiciului produs de condițiile de detenție inumane și degradante. Profitând de condiţiile groaznice pe care le-au avut în detenţie, aceştia cer o mică avere drept despăgubiri. Este şi cazul a doi deținuți din penitenciarul Poarta Albă care bazându-se pe normele minime obligatorii privind condiţiile de cazare a persoanelor private de libertate, cer 19.209,06 lei respectiv 34.408,84 lei despăgubiri.

Cum motivează deținuții cererile

Primul deținut a solicitat instanței repararea prejudiciului produs de condițiile de detenție inumane și degradante, prin acordarea unei despăgubiri de 10 euro/zi începând cu data încarcerării - 28.08.2020 și până la data introducerii acțiunii. Acesta a arătat că este încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, în secția 5, camera 1 într-o cameră cu 27 de deținuți, ce beneficiază de doar două toalete, și acelea vechi și foarte insalubre, cu doar patru chiuvete, în lipsa unor condiții minime de igienă, cu mucegai pe pereți; că interiorul este urât mirositor și îi afectează sănătate, că mâncarea este proastă și puțină. Camera este foarte mică, iar în acest spațiu paturile acoperă 2/3 din încăpere. Cel de-al doilea deținut cere despăgubiri de 15 euro/zi începând cu data arestării - 23.12.2019 și până la data introducerii acțiunii. De asemenea acesta este încarcerat în același penitenciar, în aceeași secție, camera 10 într-o cameră cu 23 de deținuți, ce beneficiază de doar două toalete, și acelea vechi și foarte insalubre, cu doar patru chiuvete, în lipsa unor condiții minime de igienă, cu mucegai pe pereți; că interiorul este urât mirositor și îi afectează sănătatea, că mâncarea este proastă și puțină. Camera este foarte mică, iar în acest spațiu paturile acoperă 2/3 din încăpere.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au admis excepția necompetenței materiale și au declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea Judecătoriei Medgidia.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si mai rau ar trebui sa fie in puscarie pentru ca doar asa poate le v-a fi frica astora sa fure,sa violeze,sa dea in cap,etc,cu drepturile astea ii doare-n basca vin baieti la puscarie ca la hotel.
7
7
au ajuns raufacatorii sa aiba mai multe drepturi decat victimele lor
10
7
Ce vreti mai borfasilor puscarie de 5 stele ? Mancarea, apa, lumina, caldura de ce le platim noi ? Dupa ce ca ne furati tot noi platim pentru intretinerea voastra. De ce ? Sa fiti scosi la munca cu lanturi la picioare ca sa va intretineti singuri. Capisci ?
14
11
Dupa ce savirsiti atitea fapte penale mai vreti si despagubiri. Dar oare prejudiciul a fost recuperat de pe urma faptelor voastre? Niciodata. Probabil vreti sa faceti puscarie in hotel de 5 stele cu cameriste, cu ospatare care sa va a duca mincarea la pat si ceva femei. Niste jeguri.
17
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272