REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Doi HOȚI care au TERORIZAT EFORIE, CONDAMNAȚI la ÎNCHISOARE

Doi HOȚI care au TERORIZAT EFORIE, CONDAMNAȚI la ÎNCHISOARE

Replica API 23 august 2021 | 21:39 5275

Șaban Sevento și Onur Șaban au fost trimiși în judecată pentru tentativă la furt calificat, furt calificat și furt calificat în formă continuată respectiv tentativă la furt calificat. Cei doi sunt acuzați că, prin escaladarea gardului împrejmuitor, au pătruns în curtea imobilului aparținând persoanei vătămate, situat în Eforie Sud, pe strada Eternității, au provocat distrugeri unui panou solar pentru apă caldă, cu scopul de sustrage componentele interioare din cupru, nereușind sustragerea vreunui bun, valoarea prejudiciului ridicându-se la 5.000 de lei. Totodată, Șaban Sevento, în noaptea de 15 spre 16. 02. 2021, a pătruns, prin efracție, în anexele unei alte locuințe de pe strada Câmpului din Eforie Sud, de unde a sustras pături, ulei, unelte, prejudiciul fiind de 200 de lei.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, cei doi prin escaladarea gardului împrejmuitor, au pătruns în curtea imobilului aflat în stare de conservare aparținând persoanei vătămate, situat în Eforie Sud, și au încercat să sustragă elementele componente din cupru ale unei instalații solare de încălzire a apei, acțiune ce a fost întreruptă de apariția vecinilor persoanei vătămate, în cauză fiind creat un prejudiciu în valoare de 5.000 lei. Șaban Sevento, singur de data aceasta, în zilele de 17.02.2021, ora 18:00, și 18.02.2021, a pătruns într-un imobil din loc. Eforie Sud, aparținând persoanei vătămate A.A., de unde a sustras mai multe materiale feroase, diferite unelte de mână, 2 covoare și o mașină de spălat haine pentru sugari, prejudiciul cauzat fiind în valoare de aproximativ 1.000 lei, iar în noaptea de 15/16.02.2021, prin efracție, a pătruns în anexele amplasate în spatele locuinței persoanei vătămate Ș.M., situată în Eforie Sud, și din interiorul acestora a scos mai multe pături, șapte sticle cu ulei de gătit, scule, unelte, iar din curte a sustras materiale feroase pe care le-a depozitat pe terenul viran din spatele curții persoanei vătămate, în afara împrejmuirii imobilului, valoarea prejudiciului creat ridicându-se la suma de 200 lei.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut în privința lui Șaban Sevento că acesta este cetățean român, minor în vârstă de 17 ani la data comiterii faptelor, major în vârstă de 18 ani în prezent, necăsătorit, neșcolarizat, nu are ocupație și nici loc de muncă, singura sa sursă de venit fiind din comiterea de furturi din locuințe, fiind și arestat preventiv în prezent într-un alt dosar pentru săvârșirea a două infracțiuni de tâlhărie calificată. Pe parcursul urmăririi penale a avut o atitudine sinceră și a recunoscut faptele comise. În ceea ce îl privește pe Onur Șaban, instanța reține că acesta este cetățean român, în vârstă de 20 de ani, necăsătorit, neșcolarizat, nu are ocupație și nici loc de muncă, fiind arestat preventiv în prezent într-un alt dosar pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Pe parcursul urmăririi penale nu a recunoscut fapta comisă. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Șaban Sevento la măsura educativă a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de 2 ani iar Onur Șaban a primit un an de închisoare. Sentința nu este definitivă, pe 28 octombrie 2021 urmând a se judeca apelul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca nu i a dat 2 saptamani in Bulgariam..ce pedepse de kakat....tot sa mai faci fapte.
0
0
felicitari mai e unul Robert Serban
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212