REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Doi primari, un ginere şi acuzaţii de ABUZ în SERVICIU, de dragul unui „SPONSOR” din campanie

Doi primari, un ginere şi acuzaţii de ABUZ în SERVICIU, de dragul unui „SPONSOR” din campanie

Replica API 6 iulie 2017 | 00:00 498

Agenţia de Mediu, alba-neagra cu un document care poartă ştampila instituţiei!

Agenţia de Mediu, alba-neagra cu un document care poartă ştampila instituţiei!

Florin Butean

Situaţie demnă de atenţia organelor de cercetare penală: o instituţie a statului transmite unui tânăr afacerist că a prezentat la dosarul de mediu un document eliberat de acea instituţie, dar că ar fi vorba de un fals, iar un primar din judeţul Constanţa refuză să aprobe derularea unei afaceri în oraşul pe care îl conduce. Motivul: falsul invocat mai sus, însă, de cealaltă parte, încasează taxele şi impozitele aferente unei clădiri care, pe logica acelui „fals”, nu ar trebui să figureze în catastifele primăriei. Situaţia e şi mai încurcată de atât, în sensul că afaceristul cu pricina este ginerele unui alt primar, de unde şi un scandal monstru între cei doi edili, cu acuze şi de o parte, şi de cealaltă!

Simplificând, situaţia este următoarea: în luna februarie a acestui an, Florin Butean a depus la Agenţia de Mediu Constanţa un dosar pentru desfăşurarea unei activităţi de spălătorie şi vulcanizare într-o clădire închiriată în oraşul Hârşova. La faţa locului s-a deplasat un reprezentant al agenţiei, care a constatat că totul este în regulă, însă, de la instituţia în cauză solicitantului i-au fost cerute mai multe acte în vederea completării dosarului. Zis şi făcut, numai că... surpriză! Solicitantul a trebuit să depună la dosar şi un act mai vechi, de la momentul recepţiei clădirii. Recepţia clădirii exista, documentul în cauză (acord de mediu) s-a dovedit însă buclucaş!

„Mi-au spus că nu recunosc actul, că este un fals. Dar actul are semnături şi ştampilă. Doi angajaţi de la Mediu au spus că ei nu îşi recunosc semnătura, un altul că e semnătura lui, că e ştampila lor... Le-am cerut să verifice în documentele de la ei care e situaţia reală, pentru că actul pe care l-am prezentat eu are şi număr de înregistrare, dar au refuzat. Nu înţeleg de ce. În plus, cum a fost semnată recepţia finală a clădirii? Eu nici nu sunt proprietar, am luat-o în chirie de la soţia moştenitoare a celui care a construit-o, persoană care a decedat însă.

În ciuda faptului că cei de la Mediu au transmis şi la Primăria Hârşova că ei nu recunosc acel act, primăria continuă să îmi încaseze taxele şi impozitele pe firmă, pentru clădire, însă eu nu desfăşor nici o activitate. Că nu vrea primarul şi că nu vor cei de la Mediu”, relatează tânărul hârşovean, care este, întâmplător, ginerele primarului din comuna Ciobanu! Iar de aici, să te ţii ce scandal s-a iscat între primarul din Ciobanu, Tudorel Gurgu, şi primarul din oraşul Hârşova, Viorel Ionescu. Gurgu, evident, îşi susţine familia, declarând că la mijloc este o răutate a lui Ionescu, pe care îl suspectează că ar vrea să existe o singură persoană în Hârşova care să aibă afaceri cu vulcanizare şi spălătorie: Costel Matei, un hârşovean care l-ar fi susţinut pe Ionescu în campania electorală.

„Am fost şi am sesizat Instituţia Prefectului cu privire la refuzul primarului. Este un abuz. Dacă pentru spălătorie aveam nevoie de autorizaţie de la mediu, pentru vulcanizare nu aveam, aşa că am spus să simplific momentan situaţi. Am solicitat primăriei să îmi aprobe desfăşurarea activităţii doar pe partea de vulcanizare. Am prezentat şi un document de la Agenţia de Mediu că nu e nevoie de autorizaţie, dar primarul tot nu a vrut să mă lase să funcţionez”, a explicat tânărul, iar socrul acestuia, Tudorel Gurgu, a adăugat că situaţia va ajunge şi în atenţia organelor de cercetare, dar şi în instanţă!

De cealaltă parte, primarul din Hârşova, Viorel Ionescu, declară: „Dacă este aşa, de ce nu merg să îmi facă plângere penală? Situaţia acoloe ste aşa: ei au închiriat o clădire despre care am descoperit că nu este legală. A fost descoperit un fals. Vă daţi seama că la emiterea recepţiei finale nu a stat nimeni să verifice actele dacă sunt sau nu falsuri. Ulterior s-a descoperit. De aceea, proprietara, care este moştenitoare de la soţul decedat, a fost invitată să îşi refacă toate documentaţiile pentru recepţia finală a clădirii.

Să intre în legalitate. Chiriaşii, adică ginerele lui Gurgu, poate derula ce afacere vrea, dar în condiţiile legii. În ceea ce-l priveşte pe Costel Matei, da, îmi e prieten, dar el a făcut spălătorie şi pe vremea primarului Chiriţă, şi pe vremea lui Nădrag”, a spus Ionescu. Edilul a mai comentat că, de fapt, primarul din Ciobanu ar plănui să candideze la Hârşova, dar şi că nepotul acestuia ar avea anumite probleme cu fonduri obţinute de la APIA. Adică, un întreg circ.

Între timp, ginerele lui Gurgu susţine că, pe lângă atitudinea ostilă a primarului din Hârşova, care împiedică un tânăr să îşi desfăşoare o afacere, şi reprezentanţii Agenţiei de Mediu Constanţa se comportă bizar! „Am depus actele la agenţie în februarie, odată cu Matei Costel. Pe 17 martie el a primit autorizaţie de mediu, în timp ce mie mi-a fost respinsă. Dacă e un fals la autorizarea clădirii pe care eu am închiriat-o, atunci problema e a lor, nu a mea”, susţine tânărul.

Vom reveni.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce politia si procuratura nu rezolva odata dosarul penal pentru falsul respectiv? Sa vedem daca domnii asa-zis lezati in drepturile lor mai au curaj si tupeu sa ameninte in stanga si in dreapta. Intr-o tara normala astfel de oameni nu au ce cauta in libertate daramite in functia de primar al unei localitati, fie ea si Ciobanu. Poate organele statului se vor sesiza in cele din urma pentru ca asa nu se mai poate.
2
0
Domnule sau doamna "bravo" se pare ca nu traiti in harsova, orice cetatean al orasului are acces la aceste informatii,mai putin dumneavoastra!! Daca sunte-ti atat de multumit luati-l acasa... Gurgu macar ajuta o familie amarata cu ce poate si cum poate, in schimb acest primar ce face?? Iesiti in strada domnul "bravo" si faceti un sondaj de opinii si atunci ve-ti vedea cati oameni il vor pe acest Ionescu!! Daca nu Iesiti dumneavoastra o sa iasa restul HARSOVENILOR pentru al SCHIMBA pe acest Ionescu care nu e in stare de nimic!!!
14
4
Ce ciudat ca vad atatea comentarii de la asa zisi simplii cetateni dar care stiu atatea detalii la care un simplu cetatean nu are acces . Sunteti niste penibili domnilor nemultumiti. Aceleasi comentarii de doi lei. E uite ca mai sunt si cetateni multumiti ca se face ordine. De aia l-am votat sa nu mai permita unor agramati ca Gurgu sa vina si sa faca legea ca la masa acasa.el sa isi vada de pomenile lui pe bani publici. Ne am saturat sa mai auzim de Gurgu la Harsova. Sa isi vada de ograda lui . A terminat Nadrag cu Dia si a inceput caricatura aia sa se dea in stamba.nu va mai potoliti.
8
11
Asa circ nu am auzit nicaieri.Chiar nu se poate linisti?
9
10
Din articol reiese faptul ca dl. Matei a obtinut autorizatia de mediu pe 17 martie 2017. Acum il intrebam pe domnul primar Ionescu care se autointituleaza Legistul cum a putut incheia PRIMARA contract pt spalat masini cu firma lui domnul Matei care era neautorizata. De mentionat ca domnul Matei a renuntat si la postul de conslier ca sa poate derula afaceri cu PRIMARIA.
20
11
Acest primar Ionescu de cand este in primarie nu stie sa faca altceva decat sa se judece cu toata lumea,sa se certe cu toata lumea si sa faca numai rau celor care nu il sustin.. El un lucru bun nu este in stare sa faca... Isi doreste sa demoleze MANASTIREA, isi doreste sa strice si sa ruineze acest oras in ultimul hal!!!! Domnul primar nu se uita in curtea dansului unde casa dumnealui este construia pe teren arheologic, in schimb domnia sa este foarte "legist" si foarte " corect"... As vrea sa il intreb nu il mustra constiinta cand se pune in pat ca aceea casa este facuta ilegal?!!
17
15
Dovada clara!Analfabetul de mai sus striga:analfabetul!Golanul de mai sus striga: golanul! Iata ce retardati frustrati populeaza clica lui Ionescu!Hirsova, trezeste-te! Frustratii, golanii ionesti ce s-au trezit din greseala la carma orasului trebuie sa dispara! Avem un oras prea frumos si prea drag inimilor noastre pentru a fi lasat la cheremul unor infractori. Primarul Gurgu si familia sa sunt doar un exemplu de cetateni satui de abuzurile ciudatului din Primaria Hirsova, printre putinii care au avut curaj sa demaste matrapazlacurile lui Ionescu si ale parazitilor lui. Bravo, Gurgule!
20
16
IONESCU a ajuns din greseala.primar, dovada ca nu face nimic, doar ptr ei: coafeza, basculanta, ctr matei spalatorie, ospatarita, alianta cu psd pe care l injura....sa treaca repede cei 4 ani
25
15
Acest domn primar de Harsova de cand a ajuns pe functie cauta numai scandal, este un frustrat ajuns pe o functie din greseala. Este cea mai mare greseala facuta de harsovni cand l-au ales.
21
15
Gurgu sa stea dracu la el in comuna linistit. Un golan cu state vechi care crede ca toata lumea trebuie sa fie la picioarele lui. Nu mai merg afacerile cu fetite si e disperat. Mai lasatil naibi de analfabet.ce sta lumea drepti in fata lui? Chiar nu se mai schimba si societatea asta sa scapam de golani ca Gurgu la conducere? Face spume ptr banii lu fisa. Hai sa fim seriosi
21
20

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218