REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Doi români, CONDAMNAȚI la 28 de ani de ÎNCHISOARE pentru transport de COCAINĂ de 3.000.000 £

Doi români, CONDAMNAȚI la 28 de ani de ÎNCHISOARE pentru transport de COCAINĂ de 3.000.000 £

Replica API 28 martie 2021 | 23:53 24682

Doi români au fost condamnați la peste 28 de ani de închisoare pentru că au încercat să introducă cocaină în valoare de peste 3.000.000 de lire sterline în Marea Britanie. Drogurile erau într-o camionetă, potrivit unui comunicat de presă al National Crime Agency (NCA) – Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate din Marea Britanie.

Marian Macovei și Iulian Ioan Stratulat, ambii de 25 de ani, au fost condamnați pe 1 martie 2021 la 12 ani și șase luni, respectiv 15 ani și nouă luni pentru că au fost prinși în timp ce încercau să introducă 39 de kg de cocaină în Marea Britanie. Macovei și Stratulat sunt ambii din județul Suceava, dar primul are reședință în Germania, conform comunicatului NCA.

Potrivit NCA, în seara zilei de 29 august 2020, cei doi au fost opriți la controalele de frontieră britanice din Coquelles, Franța. Călătoreau într-o autoutilitară Renault Trafic, la volanul căreia se afla Macovei. La controlul de frontieră, Stratulat le-a spus ofițerilor că se îndreaptă spre Londra unde vor sta o zi și că transportă „colete și bere”. Stratulat avea un telefon mobil criptat, tipul folosit adesea de infractori pentru a comunica anonim și pentru a nu fi detectați de autorități.

La percheziționarea vehiculului, au fost găsite mai multe pachete lipite cu bandă adezivă. Acestea erau ascunse în spatele unui panou de plastic care căptușea interiorul camionetei în spatele scaunului șoferului. Pachetele conțineau pulbere albă care, în urma testării, s-a dovedit că este cocaină. Alte pachete au fost găsite în spatele unui panou atât pe partea șoferului, cât și a pasagerului.

În total, aproximativ 39 de kilograme de cocaină au fost găsite din interiorul autoutilitarei. Experții NCA au evaluat transportul la aproximativ 3 milioane de lire sterline, prețul străzii. Intervievați de anchetatorii NCA, Macovei și Stratulat au negat că ar fi știut ceva despre droguri și au dat vina unul pe celălalt pentru organizarea călătoriei.

Ulterior, ei au pledat nevinovat, dar Macovei s-a răzgândit. Pe 12 februarie 2021, a pledat vinovat și a primit o pedeapsă mai mică. Pe 24 februarie 2021, amicul său, Stratulat, a fost găsit vinovat în urma unui proces care a durat două zile. Două zile. În România, un astfel de proces ar fi durat ani, potrivit newsromania.net. „Această captură și ancheta care a urmat au ținut o cantitate uriașă de cocaină departe de străzile Regatului Unit. Macovei și Stratulat au căutat să câștige bani rapid dintr-un comerț care alimentează violența și exploatarea în Marea Britanie și în întregul lanț de aprovizionare. Comerțul cu droguri din clasa A este aproape întotdeauna legat de criminalitatea organizată”, a declarat un oficial NCA.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au vrut sa traiasca "la maxim", uite ca le-a iesit !
0
0
Daca Mafia i-a angajat pe acesti 2 indivizi, cu siguranta i-a ales asa , drept momeala. La cat de urati sunt si pafanisti, la sigur te iei de ei.
0
0
RADUCANU RAZVAN din MANGALIA fiu de fost politist este un criminal nenorocit a omorat lumea cu drogurile lui!!! Si o sa mai omoare si pe altii cu drogurile ALO DIICOTU! Raducanu Razvan si Cristi Dafina vand droguri atat in Mangalia cat si prin Mamaia si la Bucuresti! Este implicat si CRISTI BOZOLAN de la POLITIE care il acopera pe alt dealer din MANGALIA si anume FINUL LUI unu zis VERDE! Se mai vand multe droguri si in zona LA MOARA tot in MANGALIA. DIRECT LA PUSCARIE CU TOTI VANZATORII DE MOARTE !!!
4
0
Cine a pus titlul articolului e un mare idiot pentru ca nu a fost nicio pedeapsa de 28 de ani iar pedepsele sunt individuale nu la grup
6
0
Si Makala ce fata de drogat are mai are si bar
3
3
si totusi ai insistat ptr unirea aia mica ca pula de furnica cu tot felul de minciuni tipic valahe cum ca iasiul va fi capitala ca le dai boieruilor moldoveni drepturi si alte asemenea ineptii!
1
1
Moldoveanul,cea mai proasta rasa de om, nu suport nici un moldovean pana acum, cacatu sai bata de saracii
11
7
Doi partzarei dati de mafie pe goarna cu 30 kile ca sa treaca camionul cu 300. Politia se impauneaza si da bine la public, isi iau spaga, aia mari iau milioane, dealerii ciupesc si ei niste mii, toata lumea fericita, mai putin mocofanii suceveni dar vor primi vazelina la pachet
18
6
Aia nu sunt moldoveni bobita. Daca nu stii geografie foloseste google.
8
6
Moldoveni. ....suceava
8
4
Au muscat momeala, iar politia din UK a supt pula. Mafia a sacrificat marfa de 3 milioane, dar au bagat in tara marfa de 100 milioane. Bravo.
18
6
Beldise, sa mi dai banii
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614