REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.6° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
9.6° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Dosar în lucru la Parchet! Sunt vizaţi fostul primar Hânsă şi mai mulţi avocaţi!

Dosar în lucru la Parchet! Sunt vizaţi fostul primar Hânsă şi mai mulţi avocaţi!

Replica API 27 iulie 2017 | 00:00 1189

Manevre cu bani publici în scop personal??

Manevre cu bani publici în scop personal??

Gheorghe Hânsă

Chiar dacă a ispășit o pedeapsă penală după gratii și apare în mai multe dosare, se pare că numele său continuă să se mențină în atenția opiniei publice. Vorbim despre fostul primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, care acum se află în vizorul Pachetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Alături de el sunt cercetați și mai mulți avocați. Urmează a se stabili ce se va întâmpla mai departe, dacă vreunul dintre cei vizați va fi găsit nevinovat. Și de această dată se pare că ar fi vorba de bani publici folosiți în scop personal.

Dosarul cu numărul 227/P/2017 se află în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, așa cum ne-a fost confirmat de către reprezentanții acestuia. Potrivit informațiilor noastre, procurorii efectuează cercetări cu privire la niște contracte de asistență juridică și reprezentare, încheiate între Primăria și Consiliul Local Cernavodă și anumiți avocați, care ar fi fictive, în valoare de peste 200.000 de euro.

Deja au fost solicitate mai multe documente Primăriei, de către anchetatori, secretara din cadrul administrației locale emițându-le. Cei vizați sunt fostul primar Gheorghe Hânsă, dar și avocații Constantin Baschinos din cadrul Baroului Constanța și Gheorghe Pătrașcu și Cornel Popovici, din Baroul București. Mai exact, s-ar putea pune problema și în sensul că Hânsă ar putea fi apărat în dosarele în care este cercetat/judecat pe… bani publici??!

Cert este că toate aceste aspecte sunt atent instrumentate de către anchetatori, urmând a se stabili ce se va întâmpla mai departe sau dacă vreo persoană va fi găsită nevinovată. Cât despre Gheorghe Hânsă, eliberat recent din închisoare, acesta a fost cercetat în mai multe dosare, trimis în judecată și chiar și condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată, în 2016.

În mai anul curent, a fost eliberat condiționat, dar iată că faptele sale din trecut nu-i dau pace. Și spunem asta întrucât, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia sunt în lucru alte două dosare. Unul dintre ele a fost înregistrat, inițial, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, după care disjuns la Medgidia, acolo unde încă este în lucru, vizați fiind Gheorghe Hânsă și Marian Sava.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e. Orice nash isi are nashul...l-au turnat pe Emil, acum sunt turnati si ei -deja Bogdanel e sofer in portul CT- urmeaza Sile.. Tot taticul lor dl Emil i-a lucrat si-i va lucra in continuare...nu v-am spus sa nu va puneti cu tata Emil?! doar stiti ca face cat toata militia din oras la un loc ...e prea versat pt actualii tablagii analfabeti veniti de pe la pompieri etc cu ordonanta. Deci, sa va intre in cap'shor: Emil e taticul!
9
4
fratilor nu stiu ce tot au cu hansa nu sunt fan hansa dar nici celor 3 avocati,care clar a-u fost platiti sin banii publici,dar DNA-UL nu stie pe unde zac dosarele lui fostul militian nicolaie emilian pline de praf de cand l-a dat lazar bogdan si valsan de la rutiera afara din politie?s-au masonii nu au voie sa fie cercetati?sa vedem ce face inspectia judiciara a CSM-ULUI ,ca vor iesii la suprafata cine favorizeaza infractorul acest penal care este platit ca si baciu la utilitati publice ca mare avocat! sictir mon ser!sunt platiti din bani publici banii nostrii,ce faci directore lucii!mizerabi
8
4
Va pun bine pe toti. Crede ti ca trece o zi fara sa fac o plangere la parchet ? E misto , gasesc astia ceva, bine , nu gasesc fac alta plangere , nu ma costa nimic !
9
2
nu vedeti ce circ este la gospodaria comunala- sava face ce vrea cu cele doua maimute care lea pus ca doar e trai pe vatrai
15
2
CAP DE OAIE PATRASCU SI CU POPOVICI ,FOSTI POLITISTI,TOT MILITIENI AU RAMAS.TOT GAINARII SI FURACIUNI FINANCIARE.AU DE LA CINE INVATA,CA DOAR LIAN E TATICUL L LOR
8
1
E jale. Managerul nu face nimic. E la fel ca la primarie: ca dupa bombardament... Sponoche asta nu face chiar nimic?! Puneti dle unul competent, e o debandada totala. Sa vina DNA, OPC, Sanepidul etc
6
1
Mergeti pe str.Tudor Vladimirescu sa vedeti ce trotuare fac ,,SPECILISTII" in drumuri de la Utilitati si atunci veti vedea cu se arunca cu banii publici.Marele Maestru Maciuca Doru si Rupesac Elena asa stiu sa puna bordurile la nivelul asfaltului fara sa fie incorporate cel putin 10 cm. Dupa prima ploaie au inceput bordurile sa se desprinda.
10
3
Numai la primaria Costinesti nu se vor verificari la sange pentru justificarea banilor publici! Contracte directe pana la 30 mii euro acordate fratilor Balan Virgil si Alexandru prin firmele lor I.I.cu sediul in Costinesti.nr.108str.Tineretului,constructii,infrastructura ,pavele ,borduri ,santuri pentru introducerea conductei de gaz ,manevra cu cei de la firma de gaz care le-a subcontractat lucrarea doar ca sa mai incaseze ceva bani si ,,baietii destepti ai comunei'' cu ajutorul primarului ca doar are si el parte, a investit in utilaje pe care le coordoneaza acesti baieti , nimic nu-i gratis.
2
2
Atata timp cat organigrama prevede post de jurist si culmea este angajata o persoana pe post de jurist, acestia sunt bani imputabili cum corect a sesizat si curtea de conturi.
4
3
200.000 de euro pe avocati si drumurile sunt varza ca dupa bombardament. Daca locuitorii sunt prosti si suporta hotia normal ca jegurile astea isi fac de cap pe banii fraierilor
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389