rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 15 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DOSARE, INFRACTORI, PROBLEME ŞI LEGILE JUSTIŢIEI! INTERVIU cu prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa

Viorel Teliceanu

Este mândru de cariera sa, iar la 35 de ani conduce Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Unul dintre cei mai tineri prim-procurori din țară, am putea spune. Cazuri ce au necesitat prezența sa în miez de noapte, chiar dacă se afla la o nuntă, lupta cu dosarele și forță de muncă puțină, dar și ce impact vor avea noile modificări la Legile Justiției, toate acestea au fost dezbătute de către Viorel Teliceanu într-un interviu acordat cotidianului Replica de Constanța.

Reporter: De cât timp sunteți magistrat și ce anume v-a determinat să alegeți această cale?

Viorel Teliceanu: Magistrat sunt din anul 2012, am fost procuror de la început și această idee mi-a venit cam în anul IV de facultate. Nu pot spune că am plecat încă de la început cu acest gând. Pur și simplu mi-a plăcut și pot spune că nu regret.

Rep.: Ne puteți face un scurt istoric al carierei? De pildă, unde ați activat înainte de Parchetul Judecătoriei.

V.T.: După ce am terminat facultatea, am lucrat 3 ani consilier juridic la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobilară Constanța, apoi am fost admis la Institutul Național al Magistraturii, iar după absolvirea acestuia am fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, până la acest moment.

Rep.: Cam câte dosare ați avut în lucru de la începutul carierei?

V.T.: Ca orice procuror care lucrează la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, care este un Parchet greu, cu un volum de activitate consistent, undeva cam 1.400 - 1.500 de dosare se soluționează pe an. Eu mă încadrez cam în aceeași normă ca și colegii mei.

Rep.: Vreun caz mai deosebit care v-a ”marcat”, să spunem, a existat? Ni-l puteți relata?

V.T.: Am avut mai multe dosare, dar țin minte unul în care lucram contra timp, cercetam niște infracțiuni de înșelăciune, care erau săvârșite, la început, de persoane cu identitate necunoscută. În final am descoperit o bună parte dintre aceștia, cred că pe toți de fapt. Și a trebuit să vin chiar de la o nuntă să facem reținerea, propunerile spre arestare. Eu eram îmbrăcat de nuntă… a fost destul de incitant. A fost un dosar care te ține în priză, antrenant.

Rep.: Meseria dumneavoastră implică și multe riscuri. Ați fost amenințat în tot acest timp sau v-ați simțit ”vânat”?

V.T.: Nu am avut situații de genul acesta. De altfel, cred că sunt situații izolate, cel puțin în România, numai că am observat, în ultimii ani, o tendință prin care, asupra magistraților, și în special asupra procurorilor, este pusă o presiune mai mult de natură media și aș putea spune chiar și cu privire la persoana mea au fost scrise articole despre care cred că au fost scrise la comandă.

Rep.: Presupun că ați întâlnit în dosarele instrumentate de dvs sau la nivelul unității aceiași suspecți/inculpați de mai multe ori. Ce atitudine au? Regretă?

V.T.: Sunt două categorii de inculpați. De principiu, sunt infractorii de meserie, care deja când au mai multe dosare, sunt trași la răspundere de mai multe ori, nu mai au o atitudine de respingere a tragerii la răspundere penală. Sunt și inculpați bine poziționați din punct de vedere social și atunci, având mai multe lucruri de pierdut, încearcă să evite tragerea la răspundere penală, folosesc tot felul de tertipuri de a nu ajunge în fața instanței.

Prin urmare, contează foarte mult în funcția de categoria de inculpați. Dar avem destul de mulți inculpați cercetați, spre exemplu, pentru infracțiuni de furturi, tâlhării, care, pentru ei, e o obișnuință și sunt aproape impasibili.

Rep.: Cât despre reabilitare, considerați că statul se preocupă de acest aspect? Adică există șanse reale ca un condamnat să revină pe drumul cel drept?

V.T.: Plec de la discuția de mai înainte, în sensul că este vorba de categoria de infractori. O dată: în cazul celor care au sâvârșit și au fost trași la răspundere penală în mod constant, nu cred că mai pot fi reabilitați. De altfel, ei când ajung să fie trași la răspundere penală deja sunt pierduți de către societate și asta din cauza educației din familie, lipsa școlarizării.

Este și cea de-a doua categorie de infractori, care sunt mai bine poziționați social, greșesc o dată, sunt trași la răspundere penală și apoi sunt șanse bune să se corijeze. Conștientizează, își dau seama că răspunderea penală le încurcă planurile de viitor. Da, mediul social din care provin contează foarte mult. De altfel, cred că este aproape esențială această chestiune. Și statul văd că se implică destul de puțin în statut și familie, în educarea cetățeanului în spiritul respectării legii și așa mai departe.

Rep.: Ca și forță de muncă, există deficit la nivelul Parchetului?

V.T.: Da, există un deficit la acest moment. Până de curând, schema de personal, și mă refer la procurori, a fost de 27 de procurori cu funcții de execuție și au fost ocupate 14 locuri. Din acestea 14, 7 erau procurori stagiari. De curând, au mai fost acoperite, să spunem, golurile, iar acum sunt 19 procurori cu funcții de execuție, dintre care 8 sunt stagiari. Pot să spun că problema schemei de personal este destul de ridicată și, evident, că ne creează mari probleme în soluționarea dosarelor. Încercăm să depășim problema, dar destul de greu.

Rep.: Cât despre cele trei legi ale justiției (Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii), că tot a fost adoptată Ordonanța de Urgență, ce părere aveți despre vechimea pe care trebuie s-o aibă procurorii pentru a intrat în Parchetul de pe lângă ÎCCJ, DNA și DIICOT sau pentru a conduce aceste structuri?

V.T.: Creșterea vechimii pentru a accede în aceste structuri este exagerată, nu pleacă de la o analiză reală pentru a se vederea dacă acest aspect este cel care duce la creșterea actului de justiție. Aș vrea să menționez că Parchetele de pe lângă Judecătorii, din toată țara, au cele mai multe rechizitorii și ele funcționează cu cei mai tineri procurori care există în sistemul Ministerului Public.

Ca atare, nu prea văd să existe o legătură de cauzalitate directă, și nici nu s-a făcut o astfel de analiză, între vechimea unui procuror și eficiența și calitatea muncii sale. Totuși, această vechime duce și la probleme reale.

Sunt foarte mulți colegi procurori la DNA, DIICOT, care până acum au funcționat în aceste structuri, au funcționat foarte bine, și acum sunt obligați, doar pentru că legea prezumă că n-ar fi pregătiți, să se întoarcă la parchetele în care au activat înainte. Mi se pare o aberație legislativă, dar să sperăm că, sub o formă sau alta, va fi corectat acest aspect.

Rep.: Dar despre faptul că ministrul Justiției poate sesiza Inspecția Judiciară?

V.T.: Aici avem această sintagmă în Constituție, potrivit căreia procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției, iar Curtea Constituțională i-a dat o interpretare extensivă. Rămâne de văzut dacă este o chestiune benefică. Eu, personal, apreciez că poate crește presiunea asupra procurorilor, mai ales că ministrul Justiției este o persoană numită politic.

Și atunci îți pui întrebarea dacă este corect ca o persoană numită politic poate avea implicare atât de puternică în cariera unui magistrat, procuror. Și dacă, nu cumva, ar fi fost bine să fie eliminată această dispoziție legală, cu atât mai mult cu cât exista cine să se ocupe în această acțiune disciplinară. Procurorul general, CSM-ul… Adică existau mecanisme care să asigure respectarea legalității din punct de vedere disciplinar. Dar… este, zic eu, o formă de creștere a puterii și a presiunii asupra magistraților.

Rep.: Ce părere aveți despre faptul că procurorul general nu va mai decide detaşările de la parchete, ci Secţia pentru Procurori a CSM?

V.T.: În contextul actualelor modificări legislative, eu unul apreciez că nu este o măsură chiar deplasată, având în vedere că riscul de politizare a acestor funcții crește. Și atunci, poate că este faptul că atributul delegărilor a trecut de la procurorul general, la CSM. Unde, discutăm de secția de procurori, oameni profesioniști, aleși de adunările generale, au o legimitate. Atunci nu ai cum mai contești această dispoziție.

Rep.: Mai sunt și alte aspecte, cuprinse în aceste modificări, care vi se par absurde? De ce?

V.T.: Da. Sunt două pe care aș vrea să le menționez. Prelungirea perioadei de pregătire în INM (Institutul Național al Magistraturii – n.r.) de la 2, la 4 ani este cu totul și cu totul exagerată și va crea probleme serioase, mai ales că la INM pot intra persoane din toată țara. vor fi dificultăți inclusiv de natură socială, familială, a celor care vin și sunt nevoiți să stea 4 ani în București. Inclusiv de natură financiară, logistică și toate celelalte.

Ne creează și nouă probleme pentru că va fi o perioadă în care INM-ul nu va mai avea absolvenți. Probabil că va fi un decalaj de vreo 2 ani. Iar Parchetele de pe lângă Judecătorii își desfășoară activitatea beneficiind de acești absolvenți. Ca atare, noi vom fi păgubiți o bună perioadă de timp de absolvenți de INM. Mai este o problemă faptul că procurorii stagiari nu pot dispune asupra măsurilor preventive.

În cursul anului 2017 și în cursul anului 2018, jumătate din procurorii care și-au desfășurat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, dar și în alte parchete din țară, au fost stagiari. Iar rata de achitări este de 1,2%. Ceea ce este foarte puțin. Iar în 2017 am avut un singur achitat care a stat în arest preventiv, din circa 1.400 de inculpați trimiși în judecată. Ceea ce înseamnă că procurorii stagiari își fac bine treaba.

Nu s-a făcut o analiză că ar avea deficiențe în desfășurarea activității și atunci e bine să le retragem acest atribut. Dar se creează probleme, pentru că noi nu mai avem cu cine lucra. Vor fi probleme și la organizarea serviciilor pe unitate, după orele de program și în weekend, pentru că nu ai cu cine.

Această situație este și la celelalte parchete din țară, nu numai la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Repet, rezultatele au fost dintre cele mai bune, cu procurori stagiari. Și atunci rămâne întrebarea: cu cine mai luăm aceste măsuri preventive? Cred că va fi afectată activitatea Parchetului și astfel vor fi afectați în mod direct și cetățenii.

Rep.: Ce planuri aveți de viitor?

V.T.: Faptul că sunt procuror este deja o mare onoare pentru mine și nu pot să spun că îmi doresc ceva în mod deosebit, o altă funcție. Am fost, poate, printre cei mai tineri prim procuror din România. Deja pot să spun că am obținut ce mi-am dorit, deși nu am fugit după funcția de prim procuror, dar dacă evoluția profesională va veni în mod natural sunt cu atât mai bucuros. Dincolo de funcția pe care o am și de viitorul meu profesional, cred că important este să existe o stabilitate în cadrul Ministerului Public și cred că, serios fiind și muncitor, pot să evoluez indiferent de alte circumstanțe. Cred că acest aspect este cel mai important.

Rep.: Sfaturi pentru constănțeni

V.T.: Sunt trei. În primul rând, în ceea ce privește infracțiunile de violență, care sunt destul de multe în cazuistica noastră, să fie foarte atenți unde merg pe stradă, la ce ore, să aibă mare grijă cu copiii, pentru că foarte multe infracțiuni de tâlhărie sunt săvârșite asupra minorilor, chiar de minori. Este bine să ne luîm măsuri de prevenție. În al doilea rând aș identifica infracțiunile de înșelăciune, cunoscute sub denumirea de metoda Accidentul.

Avem foarte multe situații în care oamenii nu-și iau nici cea mai mică măsură de precauție și dau autorilor sume consistente de bani. Munca de identificare a autorilor este consistentă și atunci mai bine este să ne luăm măsuri, să nu fim naivi. La punctul 3, m-aș referi la infracțiunile la regimul rutier, care sunt destul de multe.

Cred că, printr-o conduită mai adecvată a conducătorilor auto, ar putea fi evitate și ar scădea numărul acestora. Mă refer la conducerea sub influența alcoolului, conducere fără permis și, eventual, conducere cu permisul suspendat. De aici decurg și celelalte situații: ucideri din culpă, vătămări corporale din culpă. Deci, o mare atenție pe aceste trei categorii de infracțiuni.

LILIANA CHIRU

joi, 18 octombrie 20184143
Comentarii

03gaita(19 oct 06:41)
Puslamalelor,NU MAI STERGRTI COMENTARIILE; CA TOT UN SPAGAR SI IDIOT ESTE; RUSINE CELOR CARE GESTIONEAZA ACEASTA RUBRICA NISTE PUPINCURISTI SI LICHELE ....HUUUUUUU!!!!!!!!!
12Besi(18 oct 23:56)
Ca toti sunteti corupti
03Caldararu(18 oct 21:07)
Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
14drogati , dealeri si proxeneti(18 oct 18:46)
e plina varianta de curve cu pestii dupa colt , drogatii consuma asa de linistiti incat ii surprinde in direct pe televiziunea nationala in schimb ei au 1500 dosare solutionate pe an de persoana.
210Papusarii(18 oct 14:47)
Danseaza dupa cum ii canta Gil si Gigi Stefan
014asteptam(18 oct 10:13)
Pe seful proxenetilor ,fostul sef al politiet Cernavoda Emilian Nicolaie l-ai cercetat macar o data?
115Da de marea coruptie(18 oct 08:55)
O fi auzit. Flota, microsoft, alro slatina etc.
218pentru T.V.G(18 oct 08:31)
Fiindca te lauzi cu atatea dosare pe care le-ai rezolvat cati proxeneti ai trimis in judecata?.Stim cu totii ca numai in Cernavoda sunt cam 1000 de proxeneti care nu mai stiu ce sa faca cu banii ii arunca pe jocuri la masinute.Cate persoane trimise la produs a reusit politia din Cernavoda sa le aduca inapoi acasa?.De unde au acesti proxeneti protectie ?.Cate dosare au fost date la comanda ?. Cati smecheri cu bani a-ti scapat ?
125Don King(18 oct 07:30)
BV, VIORELE. E BUN , DAR DIFICIL DRUMUL TAU!
204De la un fost SICE(18 oct 07:18)
Un bun procuror, deschis si prezent ori de cate ori era nevoie. Jos palaria !
mai mult...Replica
14 sep 22:40ReplicaUn pacient a MURIT la Spitalul Județean! A fost găsit plin de sânge, în parcare!

Un nefericit eveniment s-a înregistrat la Spitalul Clinic Județean Constanța. Sâmbătă, 14 septembrie, în jurul...4747

14 sep 09:06ReplicaIohannis: PSD a produs cea mai dezastruoasă guvernare de la Revoluție încoace604
14 sep 23:56ReplicaAcţiune de amploare a poliţiştilor rutieri - VIDEO!1276
13 sep 23:18ReplicaUn angajat SPIT, SHOW cu polițiștii locali din Constanța: a fost PRINS fără bilet în autobuz!

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la un an și patru luni cu suspendare pentru ultraj, decizia rămânând...3648

14 sep 08:40ReplicaO clădire din Piaţa Ovidiu va fi reabilitată. Ce legături are investitorul cu Mazăre şi Schwartzenberg2915
14 sep 00:00ReplicaCine sau ce se află în spatele firmei care a contestat rezultatul licitaţiei pentru Cazinoul Constanţa?3829
14 sep 00:00ReplicaContract de milioane pentru firma unui fost director din port

Firma de construcţii înfiinţată de un fost director din Portul Constanţa a prins un contract de 14,6 milioane de...1627

14 sep 00:00ReplicaAcţionarii SIF Oltenia caută moștenitorii directorilor ARGUS SA care ar fi prejudiciat societatea1503
14 sep 00:00ReplicaCurtea Constituțională, sesizată la cererea unui fost șef al IPJ Constanța, în privinţa pensiilor militare1829
14 sep 00:00ReplicaRestricţii de circulaţie în zona Casa de Cultură! Vine Iohannis la Conferinţa regională a PNL

Primăria Municipiului Constanța informează că începând de vineri, 13 septembrie, ora 18:00 și până sâmbătă,...1202

14 sep 00:00ReplicaParcul Tăbăcăriei: tunelul prin care trecea mocăniţa a devenit cuibul boschetarilor şi al 'artiştilor'2053
13 sep 00:15ReplicaPrimăria Constanța a montat stâlpi pe strada Poporului. Constănțenii, revoltați!5712
Vremea
23.4°22.5° - 23.4° duminică, 15 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 25%
Vânt: 4.66 m/s
Presiune: 1026.64 milibari

Loto
6/496810263042
5/4052431343813
joker11735434420
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 sep 00:00SportFiorentina a obţinut primul punct în acest sezon, după 0-0 cu Juventus

Fiorentina a obţinut primul punct în acest sezon, ţinând-o în şah acasă pe deţinătoarea titlului, Juventus,...164

14 sep 23:59SportMihaela Buzărnescu s-a oprit în semifinalele turneului WTA de la Hiroshima

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de japoneza Nao Hibino cu 4-6, 6-0, 0-3, sâmbătă,...366

13 sep 00:00SportBianca Andreescu și-a anunțat următoarele obiective: „Simt că pot mai mult”

Bianca Andreescu (19 ani, 5 WTA) a obținut primul trofeu de Mare Șlem din carieră la US Open, după o finală cu...726

13 sep 00:00SportContra, singurul ZERO BARAT! N-a mai existat un asemenea selecționer în ultimii 20 de ani, în campaniile pentru Euro

În ultimii 20 de ani, în campaniile pentru calificarea la Euro, n-a existat un alt selecționer în afara celui actual...1505

Local
14 sep 00:27LocalFeerie de parfum și culoare în Parcul Teatrului „Oleg Danovski”, la Târgul Constanța cu Flori

Simfonia florilor îi va încânta pe constănțeni, la sfârșitul lui septembrie, la cel mai colorat târg din...659

14 sep 00:17LocalServiciu de car sharing electric la Constanța

Primăria Municipiului Constanța și Banca Comercială Română lansează luni, 16 septembrie, ora 12:00, primul...1511

14 sep 00:14LocalȘofer constănțean, acroșat de un alt autovehicul care se afla în depășire!

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Constanța, vineri, 13 septembrie, în timp ce conducea un autoturism pe DN...2185

14 sep 00:40LocalPolițiștii tulceni, activități în cadrul campaniei '10 pentru siguranță'

Polițiștii tulceni, împreună cu reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au...405

14 sep 00:37LocalUn șofer BEAT a intrat cu mașina într-un șanț de colectare a apelor pluviale

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Tulcea, la data de 12 septembrie a.c., în timp ce conducea un autovehicul, pe...586

14 sep 00:24LocalCerere în căsătorie pe Faleza Cazinoului, de Ziua Pompierului

În fiecare an, pe data de 13 septembrie aniversăm Ziua Pompierului din România. Evenimentul anual ne oferă ocazia de...1018

14 sep 00:56LocalJandarmii constănţeni au în atenţie siguranţa participanţilor la evenimentele publice organizate în weekend

În acest sfârşit de săptămână, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa,...500

14 sep 00:47LocalFemei, între care și minore, CONSTRÂNSE să se PROSTITUEZE!

Procurorii DIICOT Iași, la data de 12.09.2019, au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților...895

14 sep 00:23LocalȘofer aproape în COMĂ ALCOOLICĂ depistat în trafic de polițiștii constănțeni!

Polițiștii constănțeni au depistat, joi seară, în trafic, un conducător auto care s-a urcat la volan deși se...1279

14 sep 00:22LocalNăvodărenii, invitați la Festivalul Peștelui

Distracție garantată! Cea de-a treia ediție a Festivalului Peștelui va avea loc în perioada 14 – 15 septembrie,...760

Politică
14 sep 01:01PoliticăLider ALDE: 'Voi face și o plângere împotriva lui Tăriceanu, care s-a gândit că acest partid e înregistrat pe persoană fizică'

Alexandru Băișanu, membrul ALDE pe care premierul Viorica Dăncilă l-a propus ca ministru pentru relația cu...497

14 sep 01:00PoliticăALDE a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu și a celor 3 deputați care au acceptat să fie nominalizați ca miniștri de Viorica Dăncilă

ALDE anunță oficial că, în ședința de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe...455

14 sep 00:12PoliticăINCREDIBIL! REZULTATUL LICITAŢIEI PENTRU RESTAURAREA CAZINOULUI A FOST CONTESTAT!

Veşti extrem de proaste pentru municipiul Constanţa! Vineri, 13 septembrie, în ultima zi în care puteau fi depuse...2160

14 sep 00:27PoliticăProiect Senat: Autoritatea Vamală Română trece din cadrul ANAF în subordinea MFP

Autoritatea Vamală Română (AVR) se înfiinţează ca instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea...519

14 sep 00:26PoliticăConstanța, pe harta comunităților Smart City

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a participat vineri la dezbaterea prilejuită de Caravana Smart...476

14 sep 00:30PoliticăEugen Tomac, despre numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european: 'Propunerea pentru acest portofoliu este o rușine pentru noi'

Aflat la Constanța, președintele PMP, Eugen Tomac, a făcut declarații în cadrul unei conferințe de presă, printre...483

13 sep 00:58PoliticăCentrul comunitar, un nou obiectiv important finalizat de Primăria Hârșova

Joi, 12 septembrie, a fost recepționat un alt obiectiv realizat în cadrul proiectului ADMIS, respectiv Centrul...407

14 sep 00:39PoliticăUn lider ALDE, scrisoare explozivă către colegi: 'Cum am ajuns să-i scriem lui Iohannis, cerându-i 'ajutor' împotriva propriilor colegi de partid'

Nervi întinși la maxim în ALDE în urma ultimelor evenimente politice! Dorin Corcheș, liderul ALDE Oradea, transmite...804

14 sep 00:38PoliticăAEP pasează mingea la ambasadori: 'Misiunile diplomatice pot propune MAE înfiinţarea de secţii de votare'

Misiunile diplomatice pot propune Ministerului Afacerilor Externe (MAE), începând de joi, înfiinţarea de secţii de...358

14 sep 00:58PoliticăGîrbovan dă cărțile pe față: De când e SUPĂRAT Klaus Iohannis pe ea

Judecătoarea Dana Gîrbovan a declarat, joi, la „Marius Tucă Show”, că de-a lungul timpului a avut poziții care...1319

Monden
14 sep 00:00MondenMădălina Pamfile, însărcinată pentru a doua oară. Bruneta a dezvăluit sexul bebeluşului

Mădălina Pamfile, fosta asistentă TV a lui Dan Capatos la "Un show păcătos”, este în culmea fericirii. Bruneta,...342

14 sep 00:00MondenCătălin Măruță a licitat două tricouri de campion cu 5.500 de euro. Racheta Simonei Halep a fost adjudecată cu 5.000 euro

Cătălin Măruță a fost desemnat cel mai generos licitator, miercuri, la evenimentul caritabil organizat în...307

14 sep 00:00MondenWhat’s Up s-a dat de gol. De ce a divorţat de Simina: „Sunt ani de relaţie în care aştepţi să ţi se facă un copil şi nu ţi se face!”

What’s Up a surprins pe toată lumea atunci când a anunţat divorţul de soţia lui, Simina, iar mai apoi că şi-a...308

14 sep 00:00MondenUnde va face Ilie Năstase nunta cu Ioana Simion. „O să fie ceva discret”

Ilie Năstase ( 72 de ani) și Ioana Simion (47 de ani) nu se grăbesc să facă nuntă! Cei doi s-au căsătorit civil...347

14 sep 00:00MondenDemi Moore a pierdut o sarcină în şase luni, când era cu Ashton Kutcher. Şocul a făcut-o dependentă de alcool şi droguri

Demi Moore a povestit unul dintre cele mai negre momente din viaţa sa: cum a pierdut o sarcină în 2004, care a dus la...298

14 sep 00:00MondenAdele a intentat divorţ de soţul său, Simon Konecki

...297

14 sep 00:00MondenGwyneth Paltrow, o sursă crucială pentru dezvăluirea abuzurilor sexuale ale lui Harvey Weinstein

Actriţa Gwyneth Paltrow a fost o sursă crucială pentru dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de Harvey Weinstein şi...312

14 sep 00:00MondenCharlie Cole, autorul celebrei fotografii din Piaţa Tiananmen, a murit la 64 de ani

Fotoreporterul american Charlie Cole, autor al istoricei fotografii "Omul cu tancul" din Piaţa Tiananmen, a murit...269

14 sep 00:00MondenHBO, pe punctul de a realiza un al doilea prequel la „Urzeala tronurilor“ despre familia Targaryen

Postul HBO se află foarte aproape de a da undă verde unui nou serial derivat din serialul 'Urzeala tronurilor', este...369

14 sep 00:00MondenTrupa R.E.M. a lansat piesa inedită „Fascinating“ pentru cei afectaţi de uraganul Dorian

Trupa americană R.E.M. a lansat joi un cântec inedit intitulat 'Fascinating' şi va destina fondurile obţinute din...264

Mapamond
14 sep 00:00MapamondConcedieri în rândul oficialilor ruşi vinovaţi de scăparea spionului CIA Oleg Smolenkov

În Rusia au fost concediaţi mai mulţi oficiali care i-au permis lui Oleg Smolenkov, fost angajat al Kremlinului şi...302

14 sep 00:00MapamondAnchetă asupra rolului saudit în atacurile de la 11 septembrie: SUA vor dezvălui numele unui suspect

Autorităţile americane au anunţat joi că vor dezvălui identitatea mult timp păstrată în secret a unei persoane...288

14 sep 00:00MapamondSUA: Mike Pompeo nu va deveni noul consilier pe probleme de securitate naţională, anunţă Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că secretarul de stat american Mike Pompeo nu va ocupa postul de...264

14 sep 00:00MapamondBoris Johnson se întâlneşte luni la Luxemburg cu Jean-Claude Juncker pentru a discuta despre Brexit

Premierul britanic Boris Johnson se va întâlni luni, 16 septembrie, la Luxemburg cu preşedintele Comisiei Europene,...359

14 sep 00:00MapamondUcraina se pregăteşte pentru un nou schimb de prizonieri cu Rusia

Ucraina se pregăteşte pentru un nou schimb de prizonieri cu Rusia, a anunţat vineri preşedintele ucrainean Volodimir...264

14 sep 00:00MapamondMarea Britanie: Numărul victimelor violenţei domestice, cel mai ridicat din ultimii 5 ani

Numărul victimelor violenţei domestice din Marea Britanie este cel mai ridicat din ultimii cinci ani, a consemnat...261

14 sep 00:00MapamondUltima discuție între jurnalistul tranșat și asasinii saudiți în interiorul Ambasadei din Turcia: „Dacă nu ne ajuţi, ştii prea bine ce se va întâmpla“

Publicația turcă Sabah a publicat noi detalii despre probabul ultima conversație a jurnalistului Jamal Khashoggi cu...293

14 sep 00:00MapamondBrazilia: Cel puţin 11 persoane au murit într-un incendiu la un spital din Rio de Janeiro

Cel puţin 11 persoane au murit într-un incendiu la un spital din oraşul Rio de Janeiro din Brazilia, au relatat...351

14 sep 00:00MapamondExploatarea lucrătorilor şi mafia, plăgile agriculturii italiene

Lucrători exploataţi, prost remuneraţi şi care muncesc în condiţii deplorabile: aceasta este faţa obscură a...269

14 sep 17:49MapamondTurcia: Un tribunal a ordonat eliberarea a cinci foşti jurnalişti ai cotidianului Cumhuriyet

O curte de apel din Turcia a ordonat joi eliberarea a cinci foşti jurnalişti ai principalului cotidian de opoziţie...364

Sănătate
12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...620

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...698

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...977

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...802

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1196

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...922

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...995

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1178

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1455

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...1363