rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DOSARE, INFRACTORI, PROBLEME ŞI LEGILE JUSTIŢIEI! INTERVIU cu prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa

Viorel Teliceanu

Este mândru de cariera sa, iar la 35 de ani conduce Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Unul dintre cei mai tineri prim-procurori din țară, am putea spune. Cazuri ce au necesitat prezența sa în miez de noapte, chiar dacă se afla la o nuntă, lupta cu dosarele și forță de muncă puțină, dar și ce impact vor avea noile modificări la Legile Justiției, toate acestea au fost dezbătute de către Viorel Teliceanu într-un interviu acordat cotidianului Replica de Constanța.

Reporter: De cât timp sunteți magistrat și ce anume v-a determinat să alegeți această cale?

Viorel Teliceanu: Magistrat sunt din anul 2012, am fost procuror de la început și această idee mi-a venit cam în anul IV de facultate. Nu pot spune că am plecat încă de la început cu acest gând. Pur și simplu mi-a plăcut și pot spune că nu regret.

Rep.: Ne puteți face un scurt istoric al carierei? De pildă, unde ați activat înainte de Parchetul Judecătoriei.

V.T.: După ce am terminat facultatea, am lucrat 3 ani consilier juridic la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobilară Constanța, apoi am fost admis la Institutul Național al Magistraturii, iar după absolvirea acestuia am fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, până la acest moment.

Rep.: Cam câte dosare ați avut în lucru de la începutul carierei?

V.T.: Ca orice procuror care lucrează la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, care este un Parchet greu, cu un volum de activitate consistent, undeva cam 1.400 - 1.500 de dosare se soluționează pe an. Eu mă încadrez cam în aceeași normă ca și colegii mei.

Rep.: Vreun caz mai deosebit care v-a ”marcat”, să spunem, a existat? Ni-l puteți relata?

V.T.: Am avut mai multe dosare, dar țin minte unul în care lucram contra timp, cercetam niște infracțiuni de înșelăciune, care erau săvârșite, la început, de persoane cu identitate necunoscută. În final am descoperit o bună parte dintre aceștia, cred că pe toți de fapt. Și a trebuit să vin chiar de la o nuntă să facem reținerea, propunerile spre arestare. Eu eram îmbrăcat de nuntă… a fost destul de incitant. A fost un dosar care te ține în priză, antrenant.

Rep.: Meseria dumneavoastră implică și multe riscuri. Ați fost amenințat în tot acest timp sau v-ați simțit ”vânat”?

V.T.: Nu am avut situații de genul acesta. De altfel, cred că sunt situații izolate, cel puțin în România, numai că am observat, în ultimii ani, o tendință prin care, asupra magistraților, și în special asupra procurorilor, este pusă o presiune mai mult de natură media și aș putea spune chiar și cu privire la persoana mea au fost scrise articole despre care cred că au fost scrise la comandă.

Rep.: Presupun că ați întâlnit în dosarele instrumentate de dvs sau la nivelul unității aceiași suspecți/inculpați de mai multe ori. Ce atitudine au? Regretă?

V.T.: Sunt două categorii de inculpați. De principiu, sunt infractorii de meserie, care deja când au mai multe dosare, sunt trași la răspundere de mai multe ori, nu mai au o atitudine de respingere a tragerii la răspundere penală. Sunt și inculpați bine poziționați din punct de vedere social și atunci, având mai multe lucruri de pierdut, încearcă să evite tragerea la răspundere penală, folosesc tot felul de tertipuri de a nu ajunge în fața instanței.

Prin urmare, contează foarte mult în funcția de categoria de inculpați. Dar avem destul de mulți inculpați cercetați, spre exemplu, pentru infracțiuni de furturi, tâlhării, care, pentru ei, e o obișnuință și sunt aproape impasibili.

Rep.: Cât despre reabilitare, considerați că statul se preocupă de acest aspect? Adică există șanse reale ca un condamnat să revină pe drumul cel drept?

V.T.: Plec de la discuția de mai înainte, în sensul că este vorba de categoria de infractori. O dată: în cazul celor care au sâvârșit și au fost trași la răspundere penală în mod constant, nu cred că mai pot fi reabilitați. De altfel, ei când ajung să fie trași la răspundere penală deja sunt pierduți de către societate și asta din cauza educației din familie, lipsa școlarizării.

Este și cea de-a doua categorie de infractori, care sunt mai bine poziționați social, greșesc o dată, sunt trași la răspundere penală și apoi sunt șanse bune să se corijeze. Conștientizează, își dau seama că răspunderea penală le încurcă planurile de viitor. Da, mediul social din care provin contează foarte mult. De altfel, cred că este aproape esențială această chestiune. Și statul văd că se implică destul de puțin în statut și familie, în educarea cetățeanului în spiritul respectării legii și așa mai departe.

Rep.: Ca și forță de muncă, există deficit la nivelul Parchetului?

V.T.: Da, există un deficit la acest moment. Până de curând, schema de personal, și mă refer la procurori, a fost de 27 de procurori cu funcții de execuție și au fost ocupate 14 locuri. Din acestea 14, 7 erau procurori stagiari. De curând, au mai fost acoperite, să spunem, golurile, iar acum sunt 19 procurori cu funcții de execuție, dintre care 8 sunt stagiari. Pot să spun că problema schemei de personal este destul de ridicată și, evident, că ne creează mari probleme în soluționarea dosarelor. Încercăm să depășim problema, dar destul de greu.

Rep.: Cât despre cele trei legi ale justiției (Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii), că tot a fost adoptată Ordonanța de Urgență, ce părere aveți despre vechimea pe care trebuie s-o aibă procurorii pentru a intrat în Parchetul de pe lângă ÎCCJ, DNA și DIICOT sau pentru a conduce aceste structuri?

V.T.: Creșterea vechimii pentru a accede în aceste structuri este exagerată, nu pleacă de la o analiză reală pentru a se vederea dacă acest aspect este cel care duce la creșterea actului de justiție. Aș vrea să menționez că Parchetele de pe lângă Judecătorii, din toată țara, au cele mai multe rechizitorii și ele funcționează cu cei mai tineri procurori care există în sistemul Ministerului Public.

Ca atare, nu prea văd să existe o legătură de cauzalitate directă, și nici nu s-a făcut o astfel de analiză, între vechimea unui procuror și eficiența și calitatea muncii sale. Totuși, această vechime duce și la probleme reale.

Sunt foarte mulți colegi procurori la DNA, DIICOT, care până acum au funcționat în aceste structuri, au funcționat foarte bine, și acum sunt obligați, doar pentru că legea prezumă că n-ar fi pregătiți, să se întoarcă la parchetele în care au activat înainte. Mi se pare o aberație legislativă, dar să sperăm că, sub o formă sau alta, va fi corectat acest aspect.

Rep.: Dar despre faptul că ministrul Justiției poate sesiza Inspecția Judiciară?

V.T.: Aici avem această sintagmă în Constituție, potrivit căreia procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției, iar Curtea Constituțională i-a dat o interpretare extensivă. Rămâne de văzut dacă este o chestiune benefică. Eu, personal, apreciez că poate crește presiunea asupra procurorilor, mai ales că ministrul Justiției este o persoană numită politic.

Și atunci îți pui întrebarea dacă este corect ca o persoană numită politic poate avea implicare atât de puternică în cariera unui magistrat, procuror. Și dacă, nu cumva, ar fi fost bine să fie eliminată această dispoziție legală, cu atât mai mult cu cât exista cine să se ocupe în această acțiune disciplinară. Procurorul general, CSM-ul… Adică existau mecanisme care să asigure respectarea legalității din punct de vedere disciplinar. Dar… este, zic eu, o formă de creștere a puterii și a presiunii asupra magistraților.

Rep.: Ce părere aveți despre faptul că procurorul general nu va mai decide detaşările de la parchete, ci Secţia pentru Procurori a CSM?

V.T.: În contextul actualelor modificări legislative, eu unul apreciez că nu este o măsură chiar deplasată, având în vedere că riscul de politizare a acestor funcții crește. Și atunci, poate că este faptul că atributul delegărilor a trecut de la procurorul general, la CSM. Unde, discutăm de secția de procurori, oameni profesioniști, aleși de adunările generale, au o legimitate. Atunci nu ai cum mai contești această dispoziție.

Rep.: Mai sunt și alte aspecte, cuprinse în aceste modificări, care vi se par absurde? De ce?

V.T.: Da. Sunt două pe care aș vrea să le menționez. Prelungirea perioadei de pregătire în INM (Institutul Național al Magistraturii – n.r.) de la 2, la 4 ani este cu totul și cu totul exagerată și va crea probleme serioase, mai ales că la INM pot intra persoane din toată țara. vor fi dificultăți inclusiv de natură socială, familială, a celor care vin și sunt nevoiți să stea 4 ani în București. Inclusiv de natură financiară, logistică și toate celelalte.

Ne creează și nouă probleme pentru că va fi o perioadă în care INM-ul nu va mai avea absolvenți. Probabil că va fi un decalaj de vreo 2 ani. Iar Parchetele de pe lângă Judecătorii își desfășoară activitatea beneficiind de acești absolvenți. Ca atare, noi vom fi păgubiți o bună perioadă de timp de absolvenți de INM. Mai este o problemă faptul că procurorii stagiari nu pot dispune asupra măsurilor preventive.

În cursul anului 2017 și în cursul anului 2018, jumătate din procurorii care și-au desfășurat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, dar și în alte parchete din țară, au fost stagiari. Iar rata de achitări este de 1,2%. Ceea ce este foarte puțin. Iar în 2017 am avut un singur achitat care a stat în arest preventiv, din circa 1.400 de inculpați trimiși în judecată. Ceea ce înseamnă că procurorii stagiari își fac bine treaba.

Nu s-a făcut o analiză că ar avea deficiențe în desfășurarea activității și atunci e bine să le retragem acest atribut. Dar se creează probleme, pentru că noi nu mai avem cu cine lucra. Vor fi probleme și la organizarea serviciilor pe unitate, după orele de program și în weekend, pentru că nu ai cu cine.

Această situație este și la celelalte parchete din țară, nu numai la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Repet, rezultatele au fost dintre cele mai bune, cu procurori stagiari. Și atunci rămâne întrebarea: cu cine mai luăm aceste măsuri preventive? Cred că va fi afectată activitatea Parchetului și astfel vor fi afectați în mod direct și cetățenii.

Rep.: Ce planuri aveți de viitor?

V.T.: Faptul că sunt procuror este deja o mare onoare pentru mine și nu pot să spun că îmi doresc ceva în mod deosebit, o altă funcție. Am fost, poate, printre cei mai tineri prim procuror din România. Deja pot să spun că am obținut ce mi-am dorit, deși nu am fugit după funcția de prim procuror, dar dacă evoluția profesională va veni în mod natural sunt cu atât mai bucuros. Dincolo de funcția pe care o am și de viitorul meu profesional, cred că important este să existe o stabilitate în cadrul Ministerului Public și cred că, serios fiind și muncitor, pot să evoluez indiferent de alte circumstanțe. Cred că acest aspect este cel mai important.

Rep.: Sfaturi pentru constănțeni

V.T.: Sunt trei. În primul rând, în ceea ce privește infracțiunile de violență, care sunt destul de multe în cazuistica noastră, să fie foarte atenți unde merg pe stradă, la ce ore, să aibă mare grijă cu copiii, pentru că foarte multe infracțiuni de tâlhărie sunt săvârșite asupra minorilor, chiar de minori. Este bine să ne luîm măsuri de prevenție. În al doilea rând aș identifica infracțiunile de înșelăciune, cunoscute sub denumirea de metoda Accidentul.

Avem foarte multe situații în care oamenii nu-și iau nici cea mai mică măsură de precauție și dau autorilor sume consistente de bani. Munca de identificare a autorilor este consistentă și atunci mai bine este să ne luăm măsuri, să nu fim naivi. La punctul 3, m-aș referi la infracțiunile la regimul rutier, care sunt destul de multe.

Cred că, printr-o conduită mai adecvată a conducătorilor auto, ar putea fi evitate și ar scădea numărul acestora. Mă refer la conducerea sub influența alcoolului, conducere fără permis și, eventual, conducere cu permisul suspendat. De aici decurg și celelalte situații: ucideri din culpă, vătămări corporale din culpă. Deci, o mare atenție pe aceste trei categorii de infracțiuni.

LILIANA CHIRU

joi, 18 octombrie 20184000
Comentarii

03gaita(19 oct 06:41)
Puslamalelor,NU MAI STERGRTI COMENTARIILE; CA TOT UN SPAGAR SI IDIOT ESTE; RUSINE CELOR CARE GESTIONEAZA ACEASTA RUBRICA NISTE PUPINCURISTI SI LICHELE ....HUUUUUUU!!!!!!!!!
12Besi(18 oct 23:56)
Ca toti sunteti corupti
03Caldararu(18 oct 21:07)
Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
14drogati , dealeri si proxeneti(18 oct 18:46)
e plina varianta de curve cu pestii dupa colt , drogatii consuma asa de linistiti incat ii surprinde in direct pe televiziunea nationala in schimb ei au 1500 dosare solutionate pe an de persoana.
210Papusarii(18 oct 14:47)
Danseaza dupa cum ii canta Gil si Gigi Stefan
014asteptam(18 oct 10:13)
Pe seful proxenetilor ,fostul sef al politiet Cernavoda Emilian Nicolaie l-ai cercetat macar o data?
115Da de marea coruptie(18 oct 08:55)
O fi auzit. Flota, microsoft, alro slatina etc.
218pentru T.V.G(18 oct 08:31)
Fiindca te lauzi cu atatea dosare pe care le-ai rezolvat cati proxeneti ai trimis in judecata?.Stim cu totii ca numai in Cernavoda sunt cam 1000 de proxeneti care nu mai stiu ce sa faca cu banii ii arunca pe jocuri la masinute.Cate persoane trimise la produs a reusit politia din Cernavoda sa le aduca inapoi acasa?.De unde au acesti proxeneti protectie ?.Cate dosare au fost date la comanda ?. Cati smecheri cu bani a-ti scapat ?
125Don King(18 oct 07:30)
BV, VIORELE. E BUN , DAR DIFICIL DRUMUL TAU!
204De la un fost SICE(18 oct 07:18)
Un bun procuror, deschis si prezent ori de cate ori era nevoie. Jos palaria !
mai mult...Replica
22 apr 13:50ReplicaALERTĂ! Un DEȚINUT RECIDIVIST a EVADAT de la Tulcea!

Alertă! În dimineața de luni, 22 aprilie, un deținut a evadat la Tulcea. Acesta se afla la un punct exterior de pe...2301

22 apr 00:00ReplicaUn șofer BEAT a CĂZUT cu mașina pe CALEA FERATĂ, în Valu lui Traian!2893
22 apr 10:16ReplicaAccident rutier în Constanța: trei persoane au fost rănite2596
22 apr 00:00ReplicaINCREDIBIL ce a putut să facă! Cum a fost păcălit un italian de o prostituată din Hârşova pentru a-l stoarce de bani!

Ce a putut să facă o femeie din Hârşova pentru a „stoarce” bani de la iubitul italian care a părăsit-o e demn...2814

22 apr 00:00ReplicaConstanța, plină de maidanezi! 'Ne este frică să mergem pe jos!'1425
eveniment22 apr 00:00ReplicaȘoferul care a provocat CARAMBOLUL din Mangalia, prins în Vama Veche cu amfetamină și cannabis!2224
22 apr 01:56ReplicaContractul pentru construirea dispensarului din Grădina, oferit fostului primar al Hârşovei

Comuna Grădina va avea un dispensar, investiţie anunţată încă din 2017 şi aflată acum în faza de începere a...779

22 apr 00:00ReplicaArhiepiscopia Tomisului insistă să preia terenul de la intrarea în staţiunea Mamaia pentru construirea unei capele1489
22 apr 00:00ReplicaAsociaţiile de locatari, somate să şteargă urmele de graffiti de pe blocuri!870
22 apr 00:00ReplicaIndividul care șantaja femei pe Facebook pentru a se alege cu o partidă de sex nu vrea după gratii!

Tehnologia ne-a schimbat obiceiurile, modul de lucru, ne-a schimbat modul de viață. O schimbare esențială pe care a...1740

22 apr 00:00ReplicaPoliclinica 1: prea puțini medici, cu prea puține ore de consultații! Cardiologii, marii absenți!998
22 apr 00:29ReplicaConsilierii din Năvodari, convocaţi în şedinţă. Cheltuieli ciudate la Termica Distribuţie1043
Vremea
13.6°6.8° - 13.6° luni, 22 aprilie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 30%
Vânt: 5.39 m/s din ESE
Presiune: 1024.122 milibari

Loto
6/49212324263547
5/4042632333414
joker13163339448
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 apr 00:00SportPSG a sărbătorit câştigarea titlului în Ligue 1 cu o victorie în meciul cu AS Monaco, scor 3-1

Formaţia Paris Saint-Germain, devenită campioana Franţei în acest sezon duminică, înaintea confruntării de pe...209

22 apr 00:14SportViitorul - FCSB 1-1. Ianis Hagi duce titlul și mai aproape de CFR

FCSB a făcut egal pe terenul Viitorului şi a căzut la cinci puncte în spatele liderului CFR Cluj. Gnohere și Ianis...622

22 apr 00:00SportFreiburg - Dortmund 0-4. Borussia continuă lupta la titlu cu Bayern Munchen

Borussia Dortmund rămâne la un punct în spatele lui Bayern Munchen, cu 4 etape înainte de finalul sezonului. Trupa...208

22 apr 00:00SportPerformanță uriașă! PAOK Salonic, formația lui Răzvan Lucescu, a câștigat primul său titlu în Grecia

PAOK a devenit, în sfârșit, campioană după o așteptare de-o viață, iar capitala fotbalului elen s-a mutat la...415

Local
22 apr 02:05LocalPoliţia solicită sprijinul cetăţenilor pentru depistarea unei minore dispărute

Poliţia Capitalei solicită sprijin în vederea depistării unei femei care, la data de 19 aprilie a.c., a plecat de la...578

22 apr 00:59LocalPe băncile copilăriei, spectacolul jubiliar al Școlii ”Gheorghe Țițeica”

Vineri, 19 aprilie a.c., între orele 13,00 și 16,00, Centrul Cultural Județean „Theodor Burada” din Constanța a...500

22 apr 01:52LocalBărbați condamnați pentru contrabandă, duși la închisoare

Sâmbătă, 20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța au depistat...665

22 apr 00:28LocalÎn week-end, șoselele Constanței INVADATE DE ȘOFERI BEȚI!

Sfârșitul de săptămână „scoate” pe șosele tot mai mulți șoferi inconștienți, care se urcă la volan după...2306

22 apr 00:26LocalPacient beat, ajuns la Urgență cu un cuțit!

Polițiștii Secției 3 Poliției Constanța au fost sesizați, sâmbătă, 20 aprilie a.c., în jurul orei 12,00, de...1244

22 apr 02:06LocalCAPTURI RECORD DE TUTUN ÎN PRIMA PARTE A ANULUI 2019

Aproape 27 de tone de tutun vrac și în diferite stadii de prelucrare au fost descoperite și ridicate de polițiști,...547

22 apr 00:32LocalSeder Pesah la Constanța! Peste 30 de participanți

Evreii din toată lumea sărbătoresc, timp de 8 zile (19 – 27 aprilie), Paștele (Pesah în limba ebraică). Pesah...520

22 apr 00:29LocalAdolescentă din Constanța, GĂSITĂ MOARTĂ într-un apartament din Suceava. Se bănuiește o SUPRADOZĂ DE DROGURI

O adolescentă de 17 ani, din comuna constănțeană Albești, a fost găsită moartă într-un apartament din Suceava....4616

22 apr 02:00LocalRazie a polițiștilor constănțeni: șoferi băuți sau drogați, la volan

Polițiștii constănțeni au organizat, în cursul zilei de sâmbătă, 20 aprilie a.c., o razie în municipiul...915

22 apr 01:30LocalInspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO

În urma unei acțiuni de control declanșată la Constanța la un punct de lucru al unuia dintre cei mai mari...1898

Politică
22 apr 01:53PoliticăSONDAJ CURS în București - PSD domină scena. Luptă dură pentru locul 2 între Alianța 2020, PNL și ALDE

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele privind celui nou sondaj de tip OMNIBUS...711

22 apr 01:53PoliticăLiviu Dragnea, atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis: 'De ce e omul ăla atât de nervos alături de slugile lui? Să-i fie rușine'

Liderul PSD Liviu Dragnea a lansat sâmbătă un atac la adresa Klaus Iohannis, după ce președintele a criticat...639

22 apr 02:03PoliticăCorina Creţu: Aderarea României la zona euro ar însemna un pas enorm înainte; nu aş avansa termene

Comisarul european Corina Creţu, care candidează din partea Pro România pentru un mandat de europarlamentar, a...378

22 apr 02:02PoliticăDosarul Revoluţiei. Procurorii explică diversiunea: Teroriştii nu au existat

Tehnici militare de diversiune aplicate la Revoluţie pentru a convinge pe civili şi militari că puterea nou...495

22 apr 01:54PoliticăRareș Bogdan s-a dezlănțuit: „Am venit aici pentru a elibera Teleormanul de neobolșevicii lui Dragnea“

Rareș Bogdan s-a dezlănțuit la mitingul PNL din Teleorman. Fostul jurnalist a vorbit despre românii plecați în...468

22 apr 02:01PoliticăRenate Weber, hărțuită în plină stradă de protestatarul Marian Ceaușescu: „Comunistă ordinară“

Protestatarul #rezist Marian Ceaușescu, cunoscut pentru faptul că de-a lungul ultimelor luni a atacat mai mulți...552

22 apr 02:00PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, după ce Iohannis a aprobat pensionarea lui Augustin Lazăr: „Ați rezolvat-o tardiv, superficial“

Reacție de ultimă oră a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu privire la pensionarea șefului Parchetului...453

22 apr 01:57PoliticăSe schimbă vârsta de pensionare pentru mii de români

Veşti uriașe pentru mii de angajați români! Aceștia ar putea ieși mai târziu la pensie dacă proiectul lansat...1201

22 apr 01:57PoliticăProbleme pentru mama lui Marian Oprişan, după ce i-ar fi cumpărat liderului PSD un bolid de peste 100.000 de euro: A fost sesizat ANAF-ul

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR) - filiala Vrancea, Cosmin Timofte, a depus o sesizare la Agenţia...919

22 apr 01:55PoliticăA împlinit 100 de ani! O femeie din Mangalia, sărbătorită de primar

Floarea Vişan este o venerabilă doamnă din Mangalia care, în luna martie a acestui an, a împlinit vârsta de 100 de...2106

Monden
22 apr 00:00MondenDelia va fi protagonista unui număr de magie la iUmor

De-a lungul celor şase sezoane, jurații iUmor au avut parte până acum de mai multe numere de magie, unele bune,...179

22 apr 00:00MondenLaurette, la cuțit, din cauza silicoanelor de 1 kg. Ce a pățit mulatra

La trei ani de când şi-a pus proteze siliconice, Laurette Atindehou (35 de ani) vrea să facă o schimbare majoră....302

22 apr 00:00MondenDe ce a refuzat CRBL să participe la Asia Express alături de Elena, soția sa

CEBRL și Oase au câștigat nu doar premiul cel mare de la Asia Express, în valoare de 30.000 de euro, ci și inimile...336

22 apr 00:00MondenAdele s-a despărțit de soțul ei după trei ani de căsnicie

Celebra cântăreață Adele s-a despărțit de soțul cu care s-a căsătorit în urmă cu trei ani, deși cei doi...267

22 apr 00:00MondenPamela Anderson critică bogații lumii care au donat bani pentru Notre Dame: „Vă cumpărați intrarea în rai?“

Actrița Pamela Anderson i-a criticat pe bogații lumii care au donat milioane de dolari pentru reconstrucția...239

22 apr 00:00MondenAu fost loviţi de blestemul Superman. Actorii care au avut de suferit după ce au primit faimosul rol

Actorii care au jucat în filmele care l-au avut ca protagonist pe supereroul Superman au fost urmăriţi de blestem....304

22 apr 00:00MondenA renunţat la barbă după şapte ani: cum arată în prezent actorul Jason Momoa

Jason Momoa este unul dintre cei mai mediatizaţi actori din ultimii ani, datorită rolurilor din „Game of Thrones“...345

22 apr 00:00MondenKourtney Kardashian a împlinit 40 de ani. Ce tort scandalos a avut la petrecerea de ziua ei

Kourtney, cea mai mare dintre surorile Kardashian-Jenner, a împlinit 40 de ani, ocazie cu care a avut loc o petrecere...307

22 apr 00:00MondenErau cei mai iubiţi comedianţi! Ce a făcut Stan după ce a murit Bran, partenerul lui?

Nu e chiar greu de crezut ca o prietenie atât de autentică pe micile ecrane să ajungă una şi-n realitate. Şi aşa...466

22 apr 00:00MondenNikki din "Tânăr şi neliniştit" face 63 de ani! În viața reală, actrița a fost căsătorită de două ori

Actriţa Melody Thomas Scott, interpreta lui Nikki din ”Tânăr și neliniștit”, împlinește 63 de ani în 18...304

Mapamond
22 apr 00:25MapamondDetalii de ultimă oră despre elevii români din Sri Lanka: De unde sunt tinerii CAPTIVI în zona atentatelor

Cei opt elevi pentru care MAE a activat Celula de Criză în urma atentatelor din Sri Lanka sunt de la Colegiul...696

22 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Un lider conservator ar urma să îi ceară premierului May să părăsească funcţia până în iunie

Un membru important din partidul Conservator al premierului Theresa May îi va comunica acesteia în următoarele zile...174

22 apr 00:00MapamondSondaj îngrijorător în Germania - AfD câștigă teren în detrimentul CDU

Partidul antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) câştigă terenul în rândul alegătorilor, iar alianţa...185

22 apr 00:00MapamondSpania: Creşte sprijinul electoratului pentru Partidul Socialist şi formaţiunea de extremă dreapta Vox

Partidul Socialist spaniol a crescut în sondaje cu 1.7%, ajungând la 28.8% din preferinţele electoratului, potrivit...172

22 apr 00:00MapamondSUA efectuează prima arestare în legătură cu atacul de la Ambasada Coreei de Nord din Madrid

Autorităţile americane au efectuat joi prima arestare în legătură cu misteriosul atac asupra Ambasadei Coreei de...174

22 apr 00:00MapamondTurcia: AKP, partidul preşedintelui Erdogan, a depus o nouă contestaţie în care cere repetarea scrutinului la Istanbul

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) a depus sâmbătă o a doua contestaţie pentru anularea alegerilor...194

22 apr 00:00MapamondSUA: A fost arestat liderul unei miliţii anti-migranţi de la graniţa cu Mexicul

Liderul unei miliţii care patrulează de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic pentru a prinde migranţi a fost...171

22 apr 00:00MapamondNotre-Dame: Franţa vrea un mecanism european pentru patrimoniul aflat în pericol

Preşedintele Emmanuel Macron va propune UE creare "unui mecanism de cooperare pentru patrimoniul european în pericol",...192

22 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Poliţia nord-irlandeză a arestat doi tineri în legătură cu uciderea ziaristei Lyra McKee

Poliţia nord-irlandeză a arestat doi tineri de 18 şi 19 ani în legătură cu uciderea jurnalistei Lyra McKee, în...185

22 apr 00:00MapamondSUA: Louise şi David Turpin, părinţii din ''casa ororilor'', condamnaţi pe viaţă pentru torturarea celor 12 copii

David şi Louise Turpin din statul american California (sud-vest) au fost condamnaţi vineri la închisoare pe viaţă,...216

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1675

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1372

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...889

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1506

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...4044

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2422

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7397

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3194

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5063

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...2052