REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

DOSARE PENALE în cazul certificatelor VERZI MĂSLUITE!

DOSARE PENALE în cazul certificatelor VERZI MĂSLUITE!

Replica API 16 decembrie 2021 | 18:55 2605

Odată cu introducerea obligativității certificatului verde pentru accesul în diferite locații, constănțenii inventivi au găsit un mod pentru a ocoli și această regulă. Astfel, foarte mulți dintre ei au folosit certificatele verzi ale altor persoane, profitând de faptul că doar oamenii legii pot solicita buletinul care să ateste că acel certificate verde chiar este al tău. Potrivit reprezentanților IPJ, la nivelul județului Constanța au fost înregistrate trei situații, în care s-au prezentat „certificate verzi” aparținând altor persoane, sens în care au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea.

Prima dintre situații s-a întâmplat într-o cafenea, pe 13 octombrie, acolo unde în urma verificării unui cod QR de pe certificatul digital prezentat de o femeie, care se afla într-o cafenea din municipiul Constanța, polițiștii au constatat faptul că aceasta le-a înmânat un certificat verde aparținând unei alte persoane. Femeia este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații.

Femeie prinsă la mall cu certificatul altei persoane

Pe 15 octombrie 2021, 2 polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locala au depistat în zona restaurantelor din interiorul unui centru comercial o femeie care a prezentat pentru acces certificatul verde al unei alte persoane. Fapta săvârșită de femeie reprezintă elementele constitutive ale infracțiunilor de fals în declarații și zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzute de art. 326 si art.352 Cod Penal.

La plimbare prin sat, cu certificat fals

La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă au identificat un bărbat, de 22 de ani, care se deplasa pe strada Principală din localitatea Cochirleni (județul Constanța). Acesta a prezentat un certificat digital de vaccinare, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că documentul aparține unei alte persoane. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații.

Fără păcănele… viața e ”pustiu”

O situație un pic mai specială s-a întâmplat cu un bărbat care nu avea certificat verde însă voia cu orice preț la păcănele. Asta s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri, 27 octombrie, când, bărbatul a apelat numărul unic de urgenţă 112, pe motiv că nu ar fi fost lăsat să intre într-o societate comercială cu profil jocuri de noroc, adică la păcănele. Oamenii legii s-au deplasat la fața locului, dar atunci a început show-ul. Cel care sunase la 112 nu avea certificat verde de vaccinare și nici nu purta mască de protecție. Totodată, a refuzat să dea relații cu privire la identitatea sa și a început să fie recalcitrant. Prin urmare, bărbatul a fost băgat în autospeciala de Poliție și condus la sediul Secției 2, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 6.000 de lei (pentru apel nejustificat la 112, refuz de legitimare și nerespectare măsurilor de protecție individuală).

Citește și VIDEO! A fost SĂLTAT de POLIȚIE după ce a SUNAT la 112 că NU poate intra la PĂCĂNELE!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Certif de sclavi?.....Nici macar incadrarile juridice ale faptelor nu sunt la fel, de la un caz la altul, de ce oare? Eu cred ca temeiul legal este in mare dubiu...
1
0
Andrei esti frustrat ca te au violat satanistii sau esti la ciclu
6
2
Trebuie sa lase omul la mall ca e total neconstitutional si vax inul nu are nici un efect, vezi vestul europei care e plin de covid
17
2
Daca nu se verifica cu buletinul, este egal cu zero ce faceti!
6
14
Mergeti in Mall-uri , cel putin de 2 ori pe zi si verificati , juma din ei intra cu certificatele altora. In Germania se cere la intrate buletinul si certificatul.
6
16
onanistule
1
6
Huooo labbarilor
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212