REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Două fete din Constanța, medaliate la Olimpiada Internaționala a Limbii Elene

Două fete din Constanța, medaliate la Olimpiada Internaționala a Limbii Elene

Replica API 11 septembrie 2022 | 00:00 1217

În perioada 8-11 septembrie 2022 a avut loc Olimpiada Internațională a Limbii Elene. Olimpiada este un proiect al Uniunii Elene din România, inițiat de președintele U.E.R. , Dl. Zisopol Dragoș Gabriel, început în 2014, ajuns la a șaptea ediție, fiind singura olimpiadă de limbă elenă din lume, organizată de Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Uniunea Elenă din România având drept scop susținerea identității culturale și lingvistice, cunoașterea limbii și civilizației elene în spațiul european.

În acest an olimpiada a reunit elevi din România, Grecia, Albania, Cipru, Egipt, Franța, Germania, Italia, Moldova, Polonia, Serbia, Turcia și Ungaria.

Constanța a avut două participante, membre ale Comunității Elene Elpis Constanța , la nivel A1 Liceu, care au trecut de faza județeană și națională calificându-se pentru faza Internațională.

Suntem mândri să anunțăm pe aceastǎ cale că cele două eleve au obținut și cucerit pentru Constanța:

Locul 1 - Medalie Aur, Monea Ana Maria,elevă la Colegiul Mihai Eminescu clasa a XI-a

și

Locul 2 - Medalie Argint, Bădeliță Naomi Laura, elevă la Liceul Teoretic Traian clasa a XI-a.

Cele două eleve excepționale au fost îndrumate de profesoara lor Opaiț Angelica, alături de doamnele profesor Guriotis Elena și Popa Eleni, profesor detașat din Grecia.

Nu putem să trecem cu vederea și să nu amintim că am avut sprijinul ministerului educației și al ISJ Constanța prin domnul Inspector Școlar General , prof. Sorin Mihai care împreună cu doamna Inspector pentru minorități , Prof. Dr Icbal Anefi au găsit întotdeauna timpul și soluțiile necesare pentru ca învățământul în limba maternă, a limbii Elene în scoli și licee să fie un proces lin și aplicat.

Reamintim pe această cale tuturor celor interesați că limba elenă ca limbă maternă se învață în scoli și licee în acord cu programa școlară și după câte vedeți, cursurile făcute prin Uniunea Elenă din România, Comunitatea Elenă Elpis Constanța au rezultate notabile.

Înscrierile pentru cursurile de limbă greacă și dans au început și la sediul Comunității și sunt pe sfârșite pentru că vor începe cu data de 1 octombrie.

Încă o dată, felicitări celor două eleve ce au adus bucurie familiilor, profesorilor, comunității elene, școlilor din care fac parte, și putem spune TUTUROR CONSTĂNȚENILOR, făcându-ne mândri că suntem concetățeni.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212